Skocz do zawartości
Lukasz436

Człowiek W Ogniu - Blu-Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie;

Dzisiaj miałem możliwość obejrzenia filmu Człowiek w Ogniu:

OPIS:

Zmęczony życiem, stroniący od ludzi były agent CIA John Creasy (Denzel Washinton) otrzymuje od swego starego przyjaciela Rayburna (Christopher Walken) pracę ochroniarza dziewięcioletniej Pity Ramos (Dakota Fanning), nad wiek rozwiniętej córki meksykańskiego przemysłowca. Dziewczynce wkrótce udaje się zdobyć sympatię Creasy'ego, który z kolei, pod jej wpływem, zmienia swój niechętny stosunek do ludzi i otwiera się na świat. Gdy Piata zostaje uprowadzona przez nieznanych sprawców, Creasy, mimo że ciężko ranny, poprzysięga zemstę. Nic nie jest w stanie powstrzymać jego szalonej wściekłości i determinacji w dążeniu do uratowania dziecka.

DANE TECHNICZNE:

DTS-HD Master Audio 5.1 - Angielski

DTS 5.1 - Hiszpański

DTS 5.1 - Brazylijski

DTS 5.1 - Rosyjski

DTS 5.1 - Portugalski

Dolby Digital 5.1 - Węgierski

Dolby Digital 5.1 - Czeski

Dolby Digital 5.1 - Polski (Lektor)

NAPISY: angielskie, hiszpańskie, brazylijskie, rosyjskie, portugalskie, holenderskie, duńskie, fińskie, norweskie, szwedzkie, arabskie, bułgarskie, chorwackie, czeskie, greckie, hebrajskie, węgierskie, islandzkie, polskie, rumuńskie, słoweńskie, tureckie.

FILM:

10 na 10 - jak dla mnie.

OBRAZ:

Naprawdę bardzo wysokich lotów. Jeden z ładniejszych obrazów jakie widziałem.

Ocena: 10 na 10

DŹWIĘK:

Ocena: 11 na 10.

OKŁADKA:

man_of_fire_ver_eu.jpg

OGÓLNA OCENA:

10 na 10 - naprawdę gorąco polecam, nie będziecie zawiedzeni tym tytułem.

Edytowane przez Lukasz436

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film przyzwoity, ale 10 to bym nie dał. Nieźle zagrała ta dziewczynka podobnie jak w Wojnie światów zresztą. Z tym granatem w tyłku to trochę chyba przesadzili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super... tylko jest jedno ale,nigdzie tego filmu nie moge kupić,mam na mysli sklepy media,saturn,empik,chodze już tydzień za tym tytułem i lipa,patrzą już na mnie jak na debila bo codziennie pytam o Człowieka w ogniu i Braveheart...

czekam i czekam,może jutro się uda...

pozdrawiam

Edytowane przez BoDeX
tniemy cytaty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaki jest tytuł tego po angielsku ??

Man on Fire,wypasiony filmek,oglądalem na dvd a teraz poluje na wydanie blu ray...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film zajefajny, oglądałem chyba kilka razy. W ogóle filmy z Denzelem to pierwsza klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
super... tylko jest jedno ale,nigdzie tego filmu nie moge kupić,mam na mysli sklepy media,saturn,empik,chodze już tydzień za tym tytułem i lipa,patrzą już na mnie jak na debila bo codziennie pytam o Człowieka w ogniu i Braveheart...

czekam i czekam,może jutro się uda...

pozdrawiam

Film możesz kupić w sklepie www.gigant.pl - dostępny od ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za recenzję. Wiesz może coś objetości plików (oczywiści chodzi mi o to czy jest okrojony :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W gigancie jest za 75zł, w dvd.co.uk za 17,99Ł +1Ł czyli ponad 100zł

Trzeba mieć nadzieję, że płyta z giganta jest z polskimi napisami, bo na www.zavvi.co.uk bardzo skromny opis i nie wiadomo co w trawie piszczy, a właściwie na błękitnym krążku i w jakim języku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Film możesz kupić w sklepie www.gigant.pl - dostępny od ręki.

zamówiłem,dzięki,fajna cena,ale jak na razie trzy dni każą czekać aż będzie dostępny,czekam

Edytowane przez dude0666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam ten film, dlatego bardzo się ucieszyłem kiedy w końcu się pojawił na BD ( na DVD oglądałem kilkanaście razy :) ). Premierowe "patrzenie" wczoraj. Świetne wydanie. W pełni zgadzam się z tym, co napisał @Lukasz436. Dźwięk wbija w "miejsce obserwacyjne". Bitrate bardzo przyzwoity. Średnio: video: 30-35 Mbps, audio: 3-4 Mbps ( dla DTS-HD MA ). Uzupełniając specyfikację techniczną:

Płyta: BD-50

Obraz: 1080p 24Hz

Region: ABC ( brak blokady regionalnej )

Czas trwania: 146 min

Proporcje wyświetlania: 2.40 : 1

Numer katalogowy: 26501 BDBS

Polecam Wszystkim, którzy jeszcze go nie oglądali. Film jest warty każdej wydanej na niego złotówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktoś ma ten film z dvd.co.uk ? Chodzi mi o to czy ma polskie napisy ...

mają ten sam nr katalogowy 2650107000 przynajmniej początek... na www.gigant.pl jest za 74.99 i już do mnie wysłali więc chyba nie warto ryzykować z dvd.co.uk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktoś ma ten film z dvd.co.uk ? Chodzi mi o to czy ma polskie napisy ...

Powinienem miec jutro ten tytul,takze sprawdze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dvd.co.uk za 9,95 GBP albo 18 GBP w pakiecie z drugim filmem.

Ponawiam pytanie zadane powyżej - czy ktoś może potwierdzić PL na wydaniu brytyjskim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na dvd.co.uk za 9,95 GBP albo 18 GBP w pakiecie z drugim filmem.

Ponawiam pytanie zadane powyżej - czy ktoś może potwierdzić PL na wydaniu brytyjskim?

dzisiaj dostałem-potwierdzam brak polskich napisów i lektora-niestety....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe wiem do konca dlaczego bo film ewidentnie nie jest wybitny, ale uwielbiam go ogladac. Jest tam kilka genialnych scen, szczegolnie te z samobojczymi probami glownego bohatera i z piosenka Lindy Ronstadt Blue Bayou w tle daja niezłego kopa. Swietne naprawde świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki za recenzję. Wiesz może coś objetości plików (oczywiści chodzi mi o to czy jest okrojony :D )

Dokladnie nie pamietam ale miedzy 40 a 50 GB. Generalnie - raczej nieokrojone BD-50 ;-)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nadrobiłem zaległości i obejrzałem. REWELACJA. I to pod każdym względem. Obraz, dźwięk. Zresztą jak już pisano w tym temacie. To trzeba mieć na półce. Wydanie bez minusów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzisiaj dostałem-potwierdzam brak polskich napisów i lektora-niestety....

A zwykłe angielskie są, tzn nie te dla niesłyszących?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi