Skocz do zawartości
VAMET

Subwoofer JBL ES150P lub ES250P

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uprzejmie

Fronty: JBL ES80
Centralny: JBL ES25C
Surroundy: JBL ES20
Amplituner: Onkyo TX-SR606
Pokój: 11 m^2
Źródło dźwięku: PS3

Pytanie, jaki subwoofer z serii JBL ES, 150P czy 250P?

150P wystarczy przy takich parametrach jak powyżej, czy lepiej 250P i jak z jakością wychodzi, warto płacić więcej za 250P?
Dziękuję za wyjaśnienia. Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hm przecież to są takie same suby w dodatku oba miałem na chacie i na 11m to z nadmiarem wystarczy 150. Przecież to tylko 11m2!!! Większy = większy pokój do wypełnienia. Ale z kolei jak mała różnica w cenie to czemu nie 250 ; - ) Wszystko zależy od ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, nie zauważyłem tych 11m2.

Ale i tak bym wziął 250 ;) A na poważnie to bym wziął tego subka klipsch który ma Gmeru. Bardzo fajny, tylko cena odpowiednia do fajności ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

No właśnie chodziło mi o profesjonalne wyjaśnienie, fajnie że 150P wystarczy na 11 m^2, głośniki głośnikami...
...ale najgorsze jest przekonanie żony ;) Będzie łatwiej ją przekonać do 150P, skoro wystarczy na moje warunki ;)

Ten subwoofer jest aktywny, co to oznacza? Może ktoś z Was to wytłumaczyć?
Widziałem, że ma z tyłu podobne wejścia/wyjścia jak mój amplituner, czy to oznacza, że można do niego podłączyć inne głośniki?
Jeżeli tak, to powinienem je podłączyć, czy zostawić w Onkyo TX-SR606?

Dziękuję raz jeszcze za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Normalnie go podłącz do Onkyo jednym porządnym kablem chinch i innymi rozwiązaniami nie zawracaj sobie głowy. Tak będzie najlepiej. Wszystko idzie do Onkyo. To już dość mocny zestaw więc tak ma być : ) Aktywny czyli ma swój wzmak = napierdziela fajnie ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kobiete argument jest taki : to jest dodatkowy stolik ;)
250 to nie tylko wieksza moc ale przede wszytskim - ten sub schodzi nizej niz 150 a poza tym przy "peak"ach nie bedzie pierdzieć jak 150
Tez mam 250 i nigdy jeszcze ostro nie przywaliłem ale ciesze sie ze mam rezerwę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
różnica w cenie jest minimalna a jak powiedział mobor różnica jest nie tylko w wielkości..... 250:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi