Skocz do zawartości
SlawekR

Kupujemy telewizor - czyli poradnik co kupować i jak kupować

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, pablosso napisał:

Właśnie się zastanawiałem nad XF9005, ale nie jestem do końca jeszcze pewien. Dlatego tu napisałem czy może jest coś bardziej zaawansowanego technologicznie, coś lepszego jeszcze w tej cenie?

Dodatkowo zastanawiam się nad soundbarem żeby dokupić - SONY HT-RT4. Mam teraz jakieś stare kino domowe 5.1, też SONY, ale przerywa sygnał i wzmacniacz dużo miejsca zajmuje, musi być schowany w szafce z drzwiczkami. Za każdym razem trzeba tą szafkę otwierać i dopiero go włączać... Audiofilem nie jestem więc myślę, że soundbar byłby spoko.

w tej cenie to LG B8 , albo coś panasonica z serii gx810 . Wybór należy do Ciebie . Wg mnie lepiej zainwestować w porządny wzmacniacz stereo np denona  i jakieś kolumny niż soundbar z audiofilskiego punktu widzenia 😃

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze modelu nowego telewizora. Odległość od kanapy to niecałe 3m. Czy telewizor 65 cali nie będzie zbyt duży ?? Łączna powierzchnia salonu z ścianką oddzielająca kuchnie ma 31m². Telewizor ma służyć przede wszystkim do oglądania wydarzeń sportowych w najlepszej jakości. Dodatkowo Netflix, oraz konsola.

Modeli z 2019r. ze względu na wchodzenie na rynek modeli na 2020r. zbyt wiele już nie ma. W tej chwili mam w rezerwacji model SONY 65XG8596 za 3530zł (wiem o dość przeciętnej czerni). Z dostępnych modeli jest jeszcze do wyboru model LG 65SM8600 w tej samej cenie (czerń tragiczna?). Samsungi odrzuciłem ze względu na to, że nie obsługują Dolby Vision, oraz Dolby Atmos (za jakiś czas będę chciał dokupić odpowiedni soundbar).

Które z powyższych modeli byście zarekomendowali ?  SONY czy LG ??  Czy ewentualne dołożenie 1000zł do modelu 65XF9005 zrobi aż tak wielką różnicę (pełne podświetlanie, wolniejsze działanie) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, kompletnie się nie znam na tv więc licze na waszą pomoc. Potrzebuję coś wybrać, a im więcej czytam o tym, tym mam wiekszy mętlik. 

Dzięki za pomoc.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć 
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Pokój południowy 
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Sony bravia kdl-40w4000
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobry obraz i kolory to najważniejsze,  bez zbędnych funkcji, z których ostatecznie i tak sie nie korzysta, 
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder, Soundbar/kino domowe 
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 2-3
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matowa 
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Seriale/filmy, sport 
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie 
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami 
17. Preferencje co do wielkości? 60-65
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 
19. Preferencje co do marki ? Brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Muszę kupić na szybko nowy tv. 

Opcja tylko 75 cali

Raczej skłaniał bym sie ku Sony po przeczytaniu 237473 tematów tylko nie wiem który wybrać, czy xg8096 czy xg8596. Tv używany na co dzień w dużym salonie, do xboxa oraz netflixa i n+. Który wybrać z tych dwóch, czy może jest coś lepszego w tych pieniądzach ? Do 7000k max. Nie jestem kinomaniak wiec może jest coś godne uwagi za 4000 to również rozważę propozycje. 

Edytowane przez Daniel Grochowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,
skłaniam się w stronę zakupu pierwszego telewizora z racji (pozornego?) spadku cen i obniżenia stóp procentowych. Poniżej zostawiam "ankietę".

1. Odległość od ekranu? 2-2,5m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Okna od strony zachodniej, mam rolety. Niska szansa na padające światło na matrycę.
3. Jak duży jest pokój? 20m2
4. Preferowana technologia: "Najlepsza" dostępna w podanym niżej przedziale cenowym. smile.gif
5. Jaki masz obecnie telewizor? Brak
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Seriale, czasem sport typu F1.
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Zazwyczaj wieczorami, weekendami możliwe że będzie to "dowolna" pora.
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Raczej ze światłem.
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Nie mam zdania.
10. Matryca błyszcząca czy matowa? Bez różnicy
11. Preferowana wielkość telewizora? Ciężko mi określić. Chciałbym by rozmiar TV był optymalny względem odległości od miejsca oglądania, a więc około 2 metrów.
12. Preferowana marka? Brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach? Brak opinii z racji bardzo sporadycznego oglądania telewizji.
14. Jakie urządzenia będą podłączone? PC, dekoder.
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? Telewizor prawie że w pełni będzie użytkowany do oglądania TV włącznie z np. Netflixem itd.
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? Na wprost
17. Czy ważne jest wifi ? Tak
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? Tak
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Tak - mając na myśli korzystanie z YT, Netflixa itp.
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Raczej nie sądzę bym oglądał filmy z USB
22. Ma mieć 3D? Raczej jest to zbędne
23. Ma mieć slot na karty SD ? Nie
24. Ma mieć tuner DVB-S? Raczej będę korzystał z TV satelitarnej także nie jest to koniecznie wymagane
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? Aktualnie nie posiadam dekodera, ale domyślam się, że będę przy jego połączeniu korzystał z HDMI. Połączenie z komputerem za pewne po HDMI, ewentualnie Display Port.
26. Jaki masz sygnał: Będzie to TV satelitarna.
27. Ile programów HD? Jestem jeszcze przed zakupem.
28. Ma stać czy wisieć? Aktualnie ma stać, w przyszłości może zostać powieszony jeśli będzie taka możliwość.
29. Rozdzielczość: "conajmniej" Full HD
30. Dvb-t: DVB-t2: Nie wiem jak do tego się odnieść.
31. Na czym najbardziej Ci zależy: Nie mam głównego celu podczas tego zakupu. Chciałbym być "ogólnie" zadowolony.
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: Myślę, że na tygodniu maksymalnie 2-3h, weekendami za pewne maksymalnie 5-6h.
33. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
34. Co chcemy aby telewizor posiadał? Wifi, Smart TV
35. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? Możliwe, że w przyszłości pojawi się konsola, aktualnie jest to sprawa bardzo dalekiego rzędu.
36. Sugerowana cena ? Do około 2500 zł

Z góry bardzo dziękuje za udzielone porady i zaproponowane modele. W razie wątpliwości chętnie odpowiem na pytania. Kwota zakupu jest ograniczona z góry do około 2500zł, a sam realny zakup za pewne chciałbym realizować w systemie ratalnym, chociaż nie będzie to odgórną koniecznością.

Pozdrawiam smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,

Po 11 latach nadszedł czas na wymianę TV. Z okazji tego, że się właśnie przeprowadziłem, jest to dobra okazja na wymianę głównego TV. Z góry dziękuję za porady

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 14m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5 - 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3 - 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - głównie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? docelowo wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno od prawej (patrząc od kanapy)
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Sony Bravia kdl-46W4000
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Najistotniejsza jest jakość obrazu, netflix i inne vod mile widziane. 
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K (Netflix, Canal+), HD, SD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder, Soundbar/kino domowe, PlayStation
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nieistotne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, seriale, piłka nożna
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, średnio 1-2h dziennie 
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami 
17. Preferencje co do wielkości? 65
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Efekt teatru 
19. Preferencje co do marki ? Panasonic, Sony
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 10000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

Mam pytanie odnośnie modelu C9. Jest mi ktoś w stanie powiedzieć, czym różnią się od siebie
LG OLED 65C9 PLA
LG OLED 65C9 7LA
LG OLED 65C9 8LB...?
Czy to beda jakies znaczace roznice?  Bo np. 8LB jest obecnie tanszy od 7LA o 900 zl...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

czy warto kupić poekspozycyjny QLED QE75Q85RAT z przebiegiem ok 2000 h za 8500 brutto (MediaMarkt) czy lepiej dołożyć 2500 za zupełnie nowy?

Ten ekspozycyjny świecił przez 7,5 miesiąca na wyspie Samsunga w MediaMarkt. Włączany rano, wyłączany wieczorem. Cały czas demo obraz na zmianę. Stan wizualny jak nowy. Oczywiście 2 lata gwarancji. Cena atrakcyjna ale nie wiem jak te 2000h ma się do żywotności matrycy.

Edytowane przez Mychu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.06.2020 o 12:23, Dominik Sobanski napisał:

Czesc,

Mam pytanie odnośnie modelu C9. Jest mi ktoś w stanie powiedzieć, czym różnią się od siebie
LG OLED 65C9 PLA
LG OLED 65C9 7LA
LG OLED 65C9 8LB...?
Czy to beda jakies znaczace roznice?  Bo np. 8LB jest obecnie tanszy od 7LA o 900 zl...

Pozdrawiam

Może różnią się kolorem lub podstawą i tyle, to samo było z serią B, o tu jest ten wątek: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę wdzieczny za porade, mierzylem w Samsunga 65 q90r, ale jest on niestety raczej nie do dostania.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? jednocześnie raczej 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć na ścianie
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okna są na ścianie po prawej od tv, w jakimś stopniu będzie oddzielać tv od okien regał
7. Jaki masz obecnie telewizor ? panasonic viera tx-l47etse
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobre 4k z hdr, dobrą, niezacinającą się obsługę aplikacji - głównie vod (Netflix, Amazon, Hbogo, Rakuten, Youtube, Apple, ew Disney jak się pojawi itd.), obsługę Dolby Atmos, dobrze by było też DTS
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k z odtwarzacza UHD i sygnał z dekodera UPC w HD, soundbar
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? odtwarzacz UHD, planuję zakup prawdopodobnie Panosonica DP-UB820, dekoder UPC, soundbar, dokupię w zależności jaki tv kupię, obecnie korzystam z chromecasta
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor   4-6                                        
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? przyznam, że nie wiem 
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? głównie filmy i seriale na VOD i z płyt, poza tym sport w tv 
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? z przeglądarki raczej nie, głownie apilkacje vod
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie mam i na razie nie zamierzam przez najbliższe lata
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? częściej wieczorami, ale nie tylko
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba jakoś obrazu, zacinające się aplikacje, obawiam się wypalenia przy OLED, nie zamierzam pilnować ile dzieci oglądają, na jakiej stacji bajki, denerwuje mnie nachalny blooming/poświata, której obawiam się przy oglądaniu wieczorami filmów z napisami
19. Preferencje co do marki ? Mam dość jasny salon, szykowałem się na Samsunga, a konkretnie qleda 65 cali q90r, ale niestety jest właściwie niedostępny, jestem zawiedziony nową odsłoną qledów 2020, q95t jest dość znacznie osłabiony względem q90r, wydaje się bardziej stworzony dla graczy (słabiej radzi sobie z bloomingiem ma znacznie mniej stref podświetlenia i waham się dość mocno, czekam na polskie recenzje, w zagranicznych jest tak sobie jeśli chodzi o opinie.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie potrzebuje 3d
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? max 10-11 tys

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? zdecydowanie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65Q90R jest dostępny cały czas za około 8500 zł tylko za na wysyłke

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, ktos kupowal w tym sklepie? Dosc malo opinii znajduje na ich temat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ma zamiar zmienić tv myślę o TCL 50C715 QLED TV jest teraz w dobrej cenie może polecicie coś innego tv 50 cali budżet ok 3500 z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.06.2020 o 12:23, Dominik Sobanski napisał:

Czesc,

LG OLED 65C9 PLA
LG OLED 65C9 7LA
LG OLED 65C9 8LB...?

Pozdrawiam

Przede wszystkim różnią się rynkiem dystrybucji. Modelu 8LB z oficjalnej dystrybucji PL nigdy nie było. Więc tv jest z innego kraju prawdopodobnie.  Mogą się różnić układem głośników np. zamiast 2.2 - 2.1, tunerami lub jakimiś dodatkowymi trybami w software np. jak tryb football mode.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć grupowicze! 

Jestem nowy, choć dużo śledziłem postów to na koniec jestem jeszcze bardziej rozdarty co wybrać...

Więc matula chce zakupić TV do salonu (korzysta do tej pory z 42 calowego LG). Oczywiście chce się przesiąść na większy.

Boi się, że 65 cali może być za duży? Jednak czytając utwierdzam się, że to tylko jej mylne obawy, a może się mylę? 

Wszystkie informacje poniżej.

Proszę Was o pomoc by mamuśka była zadowolona przy spędzaniu czasu wolnego przy TV! 

BUDŻET MAX - 2700zł.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 18m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1/2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne - zazwyczaj na wprost, czasami pod lekkim kątem (narożnik) 
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? pólnocny (delikatny zachód)
7. Jaki masz obecnie telewizor ? 42 cale LG
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? najważniejsze dobry obraz , głęboka czerń
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder, laptop 
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? dni pracujące - 5h, dni niepracujące ok. 10h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie znam odpowiedzi
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, seriale
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? (wyłącznie do oglądania filmów z internetu podłączonego przez laptopa)
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? NIE
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 50%/50%
17. Preferencje co do wielkości? 55-65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? raczej brak
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? NIE
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2700 MAX

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? możliwe, że tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, mam pytanie co polecacie w rozmiarze 43 cali? 43XG8096 będzie dobrym wyborem? Poprzedni mój TV to 40HX750.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jako, że mój leciwy już LG LK450 odmawia już współpracy pora na wymianę TV. Doradzcie co można kupić aktualnie do 2500 tys zł?

max. 55 cali

Pomieszczenie zacienione

TV użytkowany głównie wieczorem

Chętnie podłącze do niego konsole nowej generacji, ale daleko mi do pro gracza głównie F1, FIFA i UFC więc ma po prostu pozwalać komfortowo grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam konkretne pytanie co lepsze ? Lg sm 8600 czy philips pus 7334. Półka cenowa podobna tylko nie wiem co lepsze w lg na pewno lepsze odświeżanie ekranu ... Będę wdzieczny za pomoc . pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.07.2020 o 18:44, Grzegorz89 napisał:

Witam. Mam konkretne pytanie co lepsze ? Lg sm 8600 czy philips pus 7334. Półka cenowa podobna tylko nie wiem co lepsze w lg na pewno lepsze odświeżanie ekranu ... Będę wdzieczny za pomoc . pozdrawiam.

Tak na szybko: LG lepsza matryca 120hz a Philips 60hz - spora różnica w jakości, LG szybszy input lag, oba IPS, LG swój system WebOS, Philips jest na androidzie. Philips ma abilight, LG nie. Z doświadczenia wiem, że bardziej kompatybilny z innymi urządzeniami LG.

W dniu 26.07.2020 o 09:27, Adam Adam napisał:

Witam

Jako, że mój leciwy już LG LK450 odmawia już współpracy pora na wymianę TV. Doradzcie co można kupić aktualnie do 2500 tys zł?

max. 55 cali

Pomieszczenie zacienione

TV użytkowany głównie wieczorem

Chętnie podłącze do niego konsole nowej generacji, ale daleko mi do pro gracza głównie F1, FIFA i UFC więc ma po prostu pozwalać komfortowo grać.

Cześć, może coś takiego jak kolega chce kupić poniżej: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-led-55sm8600-uhd-4k-a7-g2-nano-cell-hdr-pro-thinqai-pilot-magic-tv?utm_source=Internal&utm_medium=link&utm_campaign=2019.07.00_Internal&utm_content=48c34cb86aa86816e112a44ef2bf4c30

można też poszukać w internecie modelu 55sm85 - ma inną stopę ale jest to ten sam tv. Płacimy w okolicy 2500,- a mamy tv z "wyżej" półki.

oczywiście Oled to nie jest ale jak za ~2,5k bardzo fajny tv. Z alternatyw: Samsung QE55Q60RA. Do Sony będziemy musieli dopłacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, potrzebuję kupić telewizor dla teściów. Najważniejsze żeby działał płynnie i bez przycinek i miał dobre "GUIDE" do kanałów, które szybko i sprawnie działa. Musi mieć też czujnik oświetlenia, telewizor jest blisko okna i w lecie jest masakra... nic nie widać i trzeba co chwilę ręcznie jasność polepszać, dlatego musi być to automatyczne.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? różnie 
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? jeszcze nie wiadomo
6. Jak słońce świeci w pokoju ? tak
7. Jaki masz obecnie telewizor ? stary Funai 32 cale
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Prostą obsługę, youtube, czujnik oświetlenia, szybkie działanie
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? zwykła antena 
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? nic
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? oj dużo, działa od 8 do 23
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej matowa
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wiadomości, filmy
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? w dzień
17. Preferencje co do wielkości? 50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolne działanie, zawieszanie, wolno działający "guide"
19. Preferencje co do marki ? Panasonic, Sony, Phillips, Samsung
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2000zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi