Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Mario' date='24.08.2006, 00:47 ']Ehh...bedziesz mial 1080i zeskalowane do natywnej rodzielczosci twojej matrycy. A nie zadne 720p czy 720i (!)
[right][post="8900"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Pytanie wcale nie jest bezzasadne, to ze zeskalowane to jasne, ale interlaced czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiecie może czy wraz z premierą nowej platformy cyfrowej, ITI usunie swoje kanały z platform konkurencji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak w TVN24 będą puszczać nagrane poza anteną rozmowy Kurskiego to żadnej nowej koncesji nie dostaną.
A KRRiTV to ludzie mściwych "kaczorów".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='konradw' date='24.08.2006, 20:56 ']Pytanie wcale nie jest bezzasadne, to ze zeskalowane to jasne, ale interlaced czy nie?
[right][post="8939"][/post][/right][/quote]

720p

[quote name='Ami23' date='27.08.2006, 11:39 ']Wiecie może czy wraz z premierą nowej platformy cyfrowej, ITI usunie swoje kanały z platform konkurencji?
[right][post="9067"][/post][/right][/quote]

Raczej nie usunie. Chyba im się to nie opłaca. Ale póżniej to napewno. Moim zdaniem zabranie wszystkich kanałów TVN = bardzo duży cios. To tak jakby C+ był na na Polsacie cyfrowym O_o

[quote name='janunio' date='27.08.2006, 11:58 ']Jak w TVN24 będą puszczać nagrane poza anteną rozmowy Kurskiego to żadnej nowej koncesji nie dostaną.
A KRRiTV to ludzie mściwych "kaczorów".
[right][post="9069"][/post][/right][/quote]

haha ja też się oto boję. Może być ciężko z koncesją jak tak dalej będzie jak jest B) A jest młodzieżowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Adams32' date='24.08.2006, 18:32 ']Ja w temacie SAT nie jestem mocny, więc wolę się spytać niż wymyślać: jaka będzie moc nadawanego sygnału, taka jak Cyfry i Polsatu? Bo jeśli będzie taka sama to troszkę kiepsko - wystarczy większa chmura i mam czerwony kwadracik. Nawet większa antena niewiele pomogła.
[right][post="8934"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
Będzie taka sama bo nadają z tego samego satelity (Hotbird).
Jak masz czerwony kwadrat przy byle chmurach to:
1. Masz źle ustawina antenę
2. Masz źle ustawiony konwerter
3. Masz odkształcony talerz
4. Masz mało czuły lub uszkodzony konwerter
5. Masz za długi lub o za dużym tłumieniu lub uszkodzony kabel od anteny do tunera .
Jesli ci to przeszkadza umów się ze specjalistą od sat anten. Niech zrobi ci pomiar sygnału przy odbiorniku przed rozpoczęciem prac i po zakończeniu prac.
Będziesz wiedział za co wydajesz pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Serwis Media2.pl podaje:W każdy piątek o 20:10 pasmo filmowe Superkino ma być nadawane i w standardowej, i w wysokiej rozdzielczości (na nowej platformie satelitarnej ITI).
A dużo tu będzie hitów - m.in. “Dziennik Bridget Jones”, “Władca Pierścieni”, “Dwanaście małp”, “Matrix Rewolucje”.
I coś dla miłośników dźwięku - filmy będą w Dolby Digital 5.1 (AC3)"

Zaaaaraz, czy to oznacza ze kanal filmowy bedzie nadawal HD tylko w piatki?! Jezeli tak ma to wygladac (bez dedykowanego kanalu niekoniecznie calodobowego ale calotygodniowego) to juz zaczyna mi sie nie podobac!
Moze sie okazac, ze HD bedzie kapac jak z zepsutego kranu - po kropelce... Bo powiedzmy sobie szczerze - (+-) 4 premiery HD w miesiacu, nadawane w waskim pasmie jednodniowo-wieczornym to nie jest chyba cos, na co czekamy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ein' date='27.08.2006, 23:54 ']"Serwis Media2.pl podaje:W każdy piątek o 20:10 pasmo filmowe Superkino ma być nadawane i w standardowej, i w wysokiej rozdzielczości (na nowej platformie satelitarnej ITI).
A dużo tu będzie hitów - m.in. “Dziennik Bridget Jones”, “Władca Pierścieni”, “Dwanaście małp”, “Matrix Rewolucje”.

Zaaaaraz, czy to oznacza ze kanal filmowy bedzie nadawal HD tylko w piatki?! Jezeli tak ma to wygladac (bez dedykowanego kanalu niekoniecznie calodobowego ale calotygodniowego) to juz zaczyna mi sie nie podobac!
Moze sie okazac, ze HD bedzie kapac jak z zepsutego kranu - po kropelce... Bo powiedzmy sobie szczerze - (+-) 4 premiery HD w miesiacu, nadawane w waskim pasmie jednodniowo-wieczornym to nie jest chyba cos, na co czekamy?
[right][post="9109"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
Kanały stricte HD pewnie będą. To, że kanał TVN planuje nadawać poszczególne audycje w HD to wg. mnie sprawa oczywista. Pewnie inne kanały otwarte pójdą ich śladem bo powiedzmy sobie szczerze, płatne kanały HD to fajna rzecz, ale nie zapewnią dużej popularności zjawisku HDTV. Moim zdaniem w Stanach boom na HD nakręcają ostatnio znakomite seriale i programy rozrywkowe w wersji HD nadawane w kanałach ogólnodostępnych i kablowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='ein' date='28.08.2006, 00:54 ']"Serwis Media2.pl podaje:W każdy piątek o 20:10 pasmo filmowe Superkino ma być nadawane i w standardowej, i w wysokiej rozdzielczości (na nowej platformie satelitarnej ITI).

[right][post="9109"][/post][/right][/quote]

Raczej napewno nie będzie kanału filmowego. Będzie VOD. Gdzieś pisano, że nie będzie konkurencji dla HBO czy C+. Od tego ma być właśnie video na żądanie. I ja w to wchodzę.
A tak jak napisał arsenal: seriale, koncerty itd to jest to. Filmy to nie jest już nic specjalnego ; - ) Pozatym znowu polecą kotlety typy matrix itp...20 razy to widziałem już w HD i naprawdę jak komuś zależy to sobie to obejrzy ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gmeru' date='28.08.2006, 08:55 ']Od tego ma być właśnie video na żądanie[/quote]
tylko, że VOD raczej napewno nie będzie w HD, bo filmy zbyt "ciężkie" są do przepuszczenia przez interek :-)

Pzdr
KrzyHo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy ktos juz to dzisiaj wklejal

[url="http://www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=34008"]http://www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=34008[/url] ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a tu dalej o ITI i pucharze UEFA

[url="http://www.satkurier.pl/?iti_neovision/&kat=236&id=33864"]http://www.satkurier.pl/?iti_neovision/&kat=236&id=33864[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

[quote name='KrzyHo' date='28.08.2006, 12:46 ']tylko, że VOD raczej napewno nie będzie w HD, bo filmy zbyt "ciężkie" są do przepuszczenia przez interek :-)

Pzdr
KrzyHo
[right][post="9128"][/post][/right][/quote]

A kto mówił że to będzie interek ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale Panowie,
VOD to już mamy od dawna w formule grup binarnych.
Klikam *.nzb i za jakiś czas zależny od szybkości łącza i rozmiar dzieło jest na HDD. Koszt 14,99 usd/miech.
Więc VOD od ITI nie chcę bo nie potrzebuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm,

janunio, za taki VOD to można co najwyżej paczki przysyłać w wiadomie miejsce ;):):D .

A jak tam ktoś już wyląduje to zostanie mu rzeczywiście prawdziwy VOD (np. z ITI). Gorzej jak będzie XXX w wersji XXY na żywo :):):P .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pmcomp:
Rozumiem, że odradzasz taki VOD i optujesz za 60 krtotnie droższym rozwiazaniem ITI.
Za takie porady dziękujemy.
To już było !

podpisano:
były KaZaa-eDonkey-Torrent FAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też lubię ten VOD z binarek HeHeHe
Jest najlepszy i jak szybko się ściąga! Binarka RuLez!!!
Pzdr
KrzyHo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Grzesiek' date='28.08.2006, 18:31 ']nie wiem czy ktos juz to dzisiaj wklejal

[url="http://www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=34008"]http://www.medialink.pl/media/?telewizja/&kat=5&id=34008[/url]  :D
[right][post="9163"][/post][/right][/quote]

[quote][b]Na początku września zaprezentowane zostanie[/b] nowe studio kanału sportowego ITI. – Obecnie trwają przygotowania do startu naszego studia – informuje Grzegorz Płaza, szef stacji. Przedstawiciele holdingu zapowiadają, że to pierwsze studio w Polsce, które będzie emitować program w systemie High Definition.

Obecnie trwają ostatnie prace nad scenografią i wyposażeniem studia kanału ITI. We wrześniu przedstawiona zostanie ekipa reporterska oraz komentatorzy nowej stacji. Według naszych informacji, znaczną cześć zespołu stanowić będą pracownicy redakcji sportowej TVN24.

Ze studia nadawane będą programy w technologii HD. – Format HD gwarantuje jakość niespotykaną w obecnie nadawanych polskich telewizjach – mówi nam Grzegorz Płaza, szef kanału.

– Wyższa rozdzielczość systemu HD powoduję, ze widz widzi 5 razy więcej szczegółów niż w przypadku sygnału SD – tłumaczy nam Płaza. Dodaje, że jeśli chodzi o transmisję sportową realizowaną w HD, mamy do czynienia z nową jakością telewizyjnego widowiska sportowego.

Nowe studio mieści się na ulicy Augustówka 3 w Warszawie[/quote]

Na początku września zaprezentują studio. To jak wyjdą i pokaża same studio? :P Liczę na coś więcej bo chyba na samym studio się nie skończy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze to zabrzmi brutalnie, ale dystrybutorzy i wytwornie w momencie zadomowienia sie na rynku materialow HD, z cala pewnoscia zwroca uwage na to, gdzie sie te materialy legalne inaczej pojawiaja najczesciej i skad najlatwiej je sciagnac. Raczej nic nie wskazuje na to, zeby w popularnych sieciach p2p kilkunasto gigabajtowe i wiecej pliki sie spopularyzowaly... tutaj raczej bedzie to co teraz - seriale, dokumenty, mpeg2HD - HD DVD9 i tyle.

Powracajac do iTi i VOD - jezeli bedzie to usluga abonentowa (przy czym cena takowego abo na m/c nie przekroczy rownowartosci 2-3 biletow do kina) z nieograniczonym dostepem i klikuset pozycjami do wyboru ;) - to czemu nie?
Oczywiscie jest pytanie jaka czesc oferty bedzie w HD - jezeli udostepnili by polskie kino i polskie dokumenty w tym formacie to nie ma o czym dyskutowac, tylko brac. Tylko czy wogole jest na to szansa gdy dysponariuszem duzej czesci ciekawego materialu jest TVP?

Co do filmow HD w ofercie programowej to imho wiele osob liczy na to, ze wlasnie to bedzie jedna z glownych atrakcji w HD. Panowie, wiem ze przemawia przez Was lekkie zblazowanie nt punkcie :rolleyes: ...to zrozumiale w swietle magazynow binarkowych na usenecie. Ale przecietny klient (nie wtajemniczony, komputera uzywajacy jako takiej lepszej maszyny do pisania) bedzie chcial zobaczyc te "odgrzewane" kotlety i wreszcie uslyszec od zony, ze nie jest [beeep], bo kupil jakiegos lcd-ka ktory mial byc taki suuuper a gra z tego dachu czy dziadowskiej kablowki jak czarna rozpacz. Trzeba ludzi przekonac ze to jest TO. A imho nie da sie tego zrobic dajac jakas mikroskopijna dawke HD w pasmie filmowym i karzac sobie za to dodatkowo slono placic. Bo co, oprocz tego (jednego filmu w piatek) bedzie mialo do zaoferowania iTi? Sport - ok, glownie czy wogole pilke nozna. Nie dla kazdego, to raczej meska czesc widowni. Seriale? Hmmm jakie seriale? Dokumenty? Bez DiscoveryHD czy innego progamu tego typu, praktycznie nie ma mowy o dokumentach w HD.
Tutaj jest jedna wielka niewiadoma - co tak naprawde realnie zaoferuja w wysokiej rozdzielczosci? Taniec z gwiazdami? :P Kto wie... Inforamcje i publicystyke? No to by bylo zupelnie daremne, bo akurat w przypadku tego typu programow jest to calkowicie niepotrzebne. No i kurcze, jest miesiac do startu a tu wlasciwie nic pewnego nie wiadomo. GDZIE JEST KAMPANIA REKLAMOWA? Gdzie informacje na temat ceny, gdzie na temat oferty programowej? Przeciez to juz tylko miesiac (a nawet mniej, jak wynika z ostatnich zapowiedzi).

Edytowane przez ein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote]P. Arnaud de Villeneuve, szef szefów w Canal + Cyfrowy, o wejściu ITI na rynek platform satelitarnych. Nieco się dziwi, że wchodzą, bo będą konkurować ze swoimi klientami (ITI dostarcza kontent platformom).
”Nie sądzę, by był to tylko grzech pychy”
”Życzę im powodzenia, bo będzie ich to kosztować znacznie więcej niż im się wydaje”
”W sytuacji wrzenia na rynku, to zawsze lider wyciąga najwięcej korzyści”[/quote]

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się czy podać tę informacje tutaj, ale .. Bo to jest cos ala : "pewna pani innej pani.."

Znajomy podał informację przekazana mu przy rozmowie (jako starający się do pracy w "ITI Neovision sport"), że początek nadawania listopad tego roku. Proszę mnie oszczędzić przy biczowaniu. :rolleyes::D Wyprę się wszystkiego. Mam nadzieję, że to górna granica czasowa. Wypowiedziałem C+ na koniec X.2006 :D

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie sa oferty pracy w iti neovision? Moze bym sie gdzies tam wbil :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W astercity nie ma już kanałów tematycznych TVN. Turbo i Style. Widocznie iti chce żeby były one na wyłączność na swojej nowej platformie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='marekbak' date='02.09.2006, 09:51 ']A może trochę więcej szczegółów.

pzdr
[right][post="9447"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Dokładnie tyle wiem co napisałem. Dlatego zastrzeżenie o "pewnej pani..." Sory.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć na TVN poleciała już reklama telewizji nowej generacji :rolleyes: Ale bez szczegółów oczywiście ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...