Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Tom0000' date='15.09.2006, 09:15 ']Po to aby nie zostac przywalonym gora dekoderow.
VOD bedzie dostepne tylko na oryginalnym sprzecie.

W sumie nikt tego nigdzie nie powiedzial wyraznie, a w sumie to ze cos powinno byc nie znaczy ze bedzie mimo ze wydaje sie oczywist ... czy boxy ITI beda wyposarzone w downscaler ?
[right][post="10594"][/post][/right][/quote]
Pewnie ma. Dla mnie ważniejsze jest, że ma upscaler i prawdopodobnie na 99% ClariTV :D:):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A mnie sie wydaje ze najpier nie pokaza sprzet a potem zobaczymy co bedzie w koncu DM 8000 wyjdzie później od sprzetu ITI i na pewno chlopaki postaraja sie zaimplementowac takie oprogramowanie ktore da rade wszystkim funkcjom oferowanym przez ITI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='arsenal' date='15.09.2006, 13:39 ']Pewnie ma. Dla mnie ważniejsze jest, że ma upscaler i prawdopodobnie na 99% ClariTV :)  :D  :D
[right][post="10617"][/post][/right][/quote]
ClariTV ??? A co takiego ??? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='miaziol' date='15.09.2006, 10:35 ']Dreambox jest fajny fakt wymaga ciaglych aktualizacji i tak dalej. Tutaj chodzi o cosik innego mam dekoder np. karte iti i cyfry i nie kombinuje mam wszystko w jednym dekoderku pod jednym epg. Chyba nie musze nikogo przekonywac do wygody jaka oferuje takie rozwiazanie :blink:
[right][post="10601"][/post][/right][/quote]

miaziol - czy ty nie rozumiesz że twój dekoder nie odbierze większości kanałów ITI bo nie odbiera sygnału w DVB-S2 ? Cieszysz się tunerem który odbierze tylko kilka kanałów TVN, żadnego vod ani nagrywania na HDD.
Juz mnie przekonałes do wygody jaka oferuje takie rozwiazanie <_<

Edytowane przez seneka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='seneka' date='15.09.2006, 18:30 ']miaziol - czy ty nie rozumiesz że twój dekoder nie odbierze większości kanałów ITI bo nie odbiera sygnału w DVB-S2 ? Cieszysz się tunerem który odbierze tylko kilka kanałów TVN, żadnego vod ani nagrywania na HDD.
Juz mnie przekonałes do wygody jaka oferuje takie rozwiazanie  <_<
[right][post="10639"][/post][/right][/quote]
No jasne a czy ja napisalem ze bede to ogladal na 7000 nie. Tylko chce miec wybor nie lubie sztucznego narzucania czyjejs woli. Porownaj sobie jakosc obrazu z dreama i mydelniczki do c+. Roznica ogromna. Jesli bede mial wybor a dream 8000 da mi dostep do wszystkich uslug iti to niestety ale ich odbiornik pojdzie na polke. Wiesz ja duzo rozumiem telewizja kablowa i satelitarna zajmuje sie zawodowo od 1989 roku wiec co nieco wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='miaziol' date='15.09.2006, 22:34 ']Wiesz ja duzo rozumiem telewizja kablowa i satelitarna zajmuje sie zawodowo od 1989 roku wiec co nieco wiem.
[right][post="10645"][/post][/right][/quote]

Buuuuuuuuuuuuuuuu,
i to jest argument nie do odparcia.
Ja jestem mądry a wy .....

:blink:<_<:)

PS. ktoś to zrobi na Dreama jak będzie miał w tym interes. Ja wiem z dobrego źródła, że w tym przypadku to nie będzie takie proste bo:
DVB-S2 + Conax + CAS7 + procesor SMi7100 + powiązanie odbiornika z kartą = duże wyzwanie dla hakerów.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pmcomp' date='15.09.2006, 20:25 ']DVB-S2 + Conax + CAS7 + procesor SMi7100 + powiązanie odbiornika z kartą = duże wyzwanie dla hakerów.
[right][post="10647"][/post][/right][/quote]

Wiesz, ja pamietam supernowoczesne, nie do przejscia zabezpieczenie plyt audio by Sony, zlamane... markerem... wiec jestem w stanie uwierzyc we wszystko <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pbuda' date='15.09.2006, 20:46 ']Wiesz, ja pamietam supernowoczesne, nie do przejscia zabezpieczenie plyt audio by Sony, zlamane... markerem... wiec jestem w stanie uwierzyc we wszystko :blink:
[right][post="10649"][/post][/right][/quote]
Wiesz, ja znam NDS-Videoguard ze Sky Digital. Dodge This. <_<

Edytowane przez arsenal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pbuda' date='15.09.2006, 23:16 ']... wiec jestem w stanie uwierzyc we wszystko :blink:
[right][post="10649"][/post][/right][/quote]

przecież napisałem <_<
wiara we wszystko = duże wyzwanie.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już Państwo pewnie zauważyli, w szczelnym dotąd murze ITI pojawiła się luka.
Konkretnie tu się pojawiła:
HdtvPolska.com

To ciekawe, zwłaszcza wobec zachowania firmy ADB na targach w Amsterdamie (więcej tu: Satkurier.pl

Ale cóż, może przeciek kontrolowany? ;-)
Wracając jednak do wycieku (dla tych, którzy nie czytali) - na forum HDTVPolska.com pojawiły się zdjęcia (kiepskiej jakości, ale jak ktoś się zaprze i wie, na co patrzeć, to co nieco znajdzie).
Co więcej, mamy kilka nowych informacji odnośnie dekoderów, jakie swoim abonentom zaproponuje ITI.
Konkretnie - tych droższych dekoderów, bo z twardym dyskiem.
Wg nieoficjalnych informacji (staram się potwierdzić je oficjalnie) dysk z całkiem przyzwoitymi gabarytami (250 GB) jest podzielony na trzy części.
Po co?
1. Time-shift - dzwoni telefon, lub domofon, a my nie chcemy przegapić np. kolejnej parady Boruca. Wciskamy guzik na pilocie i mecz w tle zaczyna się nagrywać. Potem możemy do niego wrócić i obejrzeć z opóźnieniem (bufor starczy na 2 godziny programu)
2. VOD - filmy na żądanie mają być dostępne w modelu push VOD (o tym za chwilę)
W każdym momencie widz ma mieć możliwość wyboru spośród ok. 100 programów (nie tylko filmy, ale i seriale).
Stała opłata - bez płacenia za każdy zamówiony film.
Co jakiś czas oferta będzie się zmieniać (automatycznie)
3. z tym, co zostanie, właściciel dekodera zrobi, co zechce.

Aha - tuner ma być bez dzierżawy - jedynie aktywacja i abonament.
Karta ma działać tylko z tunerem od ITI (na innych nie pójdzie).
Ma też ponoć być oferta z dwoma tunerami (my oglądamy jedno, żona/dziecko/rodzice drugie).

Diavolo pisze:
Obawialem sie, ze usluga ta okaze sie Stream VoD co wymagaloby internetowego kanalu zwrotnego (wysylanie pakietow kontrolnych transmisji) i bardzo skomplikowanego rozwiazania w tunerach. Wiazaloby sie to automatycznie z wyzszymi kosztami tunera i uzytkowania takiej uslugi. Push VoD mozna porownac do biblioteki filmow, ktora co pare dni jest aktualizowana. Jesli do tego koszt tej uslugi bedzie zryczaltowany to trudno o lepsze rozwiazanie.

O właśnie. Przyznam, że byłem przekonany, że filmy będą ściągane przez łącza internetowe. A w naszych warunkach to nie byłby chyba najszczęśliwszy pomysł - dla przykładu: Apple ogłaszając we wtorek dodanie filmów do iTunes, stwierdziło, że przy łączu 5mb/s! (nie wiem, ile proc. internautów w Polsce ma takie łącze), ściągnięcie pliku potrwa ok. pół godziny. Przy ściąganiu przez internet, jedni byliby zadowoleni, inni - nie. A przy takim rozwiązaniu i wilk powinien być syty, i owca cała.

PS. Tak, jak ITI zapowiedziało już w czerwcu - jeszcze we wrześniu druga odsłona nowej platformy. A konkretnie - 22 września (piątek). Wówczas będzie można więcej i konkretniej podyskutować, bo ciekaw jestem Państwa reakcji, na to, co zaproponuje ITI. :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pmcomp' date='15.09.2006, 21:25 ']Buuuuuuuuuuuuuuuu,
i to jest argument nie do odparcia.
Ja jestem mądry a wy .....

;)  :mellow:  :)

PS. ktoś to zrobi na Dreama jak będzie miał w tym interes. Ja wiem z dobrego źródła, że w tym przypadku to nie będzie takie proste bo:
DVB-S2 + Conax + CAS7 + procesor SMi7100 + powiązanie odbiornika z kartą = duże wyzwanie dla hakerów.

Pozdrawiam
[right][post="10647"][/post][/right][/quote]
Nie lap mnie za slowka tylko nie lubie jak ktos mi wytyka tak oczywiste sprawy jak roznice miedzy systemami nadawania. A co do dreama ktos to zrobi dla zabawy tak jak robil do tej pory. Jest spora grupa osob ktore sie zajmuja pisaniem softu do dreama i wierz mi na slowo ze robia to bardzo dobrze. Odczyt kart conax cas7 jest mozliwy i watpie czy tutaj sie to w jakis sposob zmieni. Powiazanie odbiornika z karta tez nie jest na ta chwile problemem i watpie czy cos sie w tym temacie zmieni. Do momentu wprowadzenia cas7 kiedy smigal cas5 mozliwy byl odbior conaxa bez karty. Wiec to nie tak. Nikt nie musi miec w tym interesu zrobi to z czystej ciekawosci dla zabawy i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie nie ma się co spierać. Miaziol ma rację. Nie ma zabezpieczeń całkowicie skutecznych. Są tylko takie, które wymagają dłuższych prac. Co człowiek stworzył drugi rozkoduje.
Wracając do mojego pytania po co się męczyć to Dreambox 8000 będzie zbliżony do mojego ideału (wszystko w jednym (DVB-S2, PVR, timeshift, DVD/BR/HDDVD, odczyt filmów w dowolnym formacie, odczyt zdjęć w dowolnym formacie i z dowolnej karty pamięci,dekodowanie dowolnego pakietu za pomocę oryginalnej karty akcesyjnej do niego), obsługa za pomoca pilota, w miarę prosta obsługa)
Na dziś wystarcza mi komputer z Windows XP. Media center się nie nadaje bo nie współpracuje z moją kartą satelitarną. Na dziś funkcję tą spełnia z powodzeniem aplikacja dawana w komplecie z obudową Silverstone LC10. Do tej obudowy jest tez doskonały pilot, który umozliwia sterowanie dowolną aplikacją, a jak potrzeba to kursorem myszy.
Wracając do pytania nadal uważam, że nie ma sensu się męczyć aby zaadaptować ITI do innego boxa bo wszelkie kombajny wszystko w jednym są trudne w obsłudze. Gdyby ktoś pomyślał, że sobie zaprzeczam bo przecież napisałem, że chcę mieć wszystko w jednym. To odpowiadam. Tak ja chcę mieć wszystko w jednym ale moja zona i dzieci juz nie bo mają problemy z obsługą takiego centrum multimedialnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='wojo' date='16.09.2006, 11:26 ']Jak już Państwo pewnie zauważyli, w szczelnym dotąd murze ITI pojawiła się luka.
Konkretnie tu się pojawiła:
HdtvPolska.com

To ciekawe, zwłaszcza wobec zachowania firmy ADB na targach w Amsterdamie (więcej tu: Satkurier.pl

Ale cóż, może przeciek kontrolowany? ;-)
Wracając jednak do wycieku (dla tych, którzy nie czytali) - na forum HDTVPolska.com pojawiły się zdjęcia (kiepskiej jakości, ale jak ktoś się zaprze i wie, na co patrzeć, to co nieco znajdzie).
Co więcej, mamy kilka nowych informacji odnośnie dekoderów, jakie swoim abonentom zaproponuje ITI.
Konkretnie - tych droższych dekoderów, bo z twardym dyskiem.
Wg nieoficjalnych informacji (staram się potwierdzić je oficjalnie) dysk z całkiem przyzwoitymi gabarytami (250 GB) jest podzielony na trzy części.
Po co?
1. Time-shift - dzwoni telefon, lub domofon, a my nie chcemy przegapić np. kolejnej parady Boruca. Wciskamy guzik na pilocie i mecz w tle zaczyna się nagrywać. Potem możemy do niego wrócić i obejrzeć z opóźnieniem (bufor starczy na 2 godziny programu)
2. VOD - filmy na żądanie mają być dostępne w modelu push VOD (o tym za chwilę)
W każdym momencie widz ma mieć możliwość wyboru spośród ok. 100 programów (nie tylko filmy, ale i seriale).
Stała opłata - bez płacenia za każdy zamówiony film.
Co jakiś czas oferta będzie się zmieniać (automatycznie)
3. z tym, co zostanie, właściciel dekodera zrobi, co zechce.

Aha - tuner ma być bez dzierżawy - jedynie aktywacja i abonament.
Karta ma działać tylko z tunerem od ITI (na innych nie pójdzie).
Ma też ponoć być oferta z dwoma tunerami (my oglądamy jedno, żona/dziecko/rodzice drugie).

Diavolo pisze:
Obawialem sie, ze usluga ta okaze sie Stream VoD co wymagaloby internetowego kanalu zwrotnego (wysylanie pakietow kontrolnych transmisji) i bardzo skomplikowanego rozwiazania w tunerach. Wiazaloby sie to automatycznie z wyzszymi kosztami tunera i uzytkowania takiej uslugi. Push VoD mozna porownac do biblioteki filmow, ktora co pare dni jest aktualizowana. Jesli do tego koszt tej uslugi bedzie zryczaltowany to trudno o lepsze rozwiazanie.

O właśnie. Przyznam, że byłem przekonany, że filmy będą ściągane przez łącza internetowe. A w naszych warunkach to nie byłby chyba najszczęśliwszy pomysł - dla przykładu: Apple ogłaszając we wtorek dodanie filmów do iTunes, stwierdziło, że przy łączu 5mb/s! (nie wiem, ile proc. internautów w Polsce ma takie łącze), ściągnięcie pliku potrwa ok. pół godziny. Przy ściąganiu przez internet, jedni byliby zadowoleni, inni - nie. A przy takim rozwiązaniu i wilk powinien być syty, i owca cała.

PS. Tak, jak ITI zapowiedziało już w czerwcu - jeszcze we wrześniu druga odsłona nowej platformy. A konkretnie - 22 września (piątek). Wówczas będzie można więcej i konkretniej podyskutować, bo ciekaw jestem Państwa reakcji, na to, co zaproponuje ITI.  :mellow:
[right][post="10693"][/post][/right][/quote]

Jaki jest sens cytowania na tym forum strony, ktora cytuje to forum?

Ugh, zostalo raptem 6 dni... i bedziemy wiedziec wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, że wsyzstko będzie ok, choć po sieci krążą plotki, że ceny będą kosmiczne...

Już nie długo dowiemy się ile w tym jest prawdy a ile nie :mellow: .

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='batibat' date='16.09.2006, 14:57 ']Mam nadzieje, że wsyzstko będzie ok,  choć po sieci krążą plotki, że ceny będą kosmiczne...

Już nie długo dowiemy się ile w tym jest prawdy a ile nie B) .

Pozdro!
[right][post="10704"][/post][/right][/quote]

Myślę, że to tylko plotki...wkońcu konkurencja ITI nie śpi i swoich agentów na necie też napewno mają :(

Jeszcze raz powtórze: nawet dziecko wie, że żeby konkurować na obecnym rynku potrzebne są konkurencyjne ceny. ITI NAPEWNO doskonale to wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[url="http://wirtualnemedia.pl/document,,1690550,Co_zaproponuje_platforma_cyfrowa_ITI.html"]http://wirtualnemedia.pl/document,,1690550...yfrowa_ITI.html[/url]
Coś już wiemy :lol:
Ale logo już znamy bo jest na zdjęciach ??Ciekawe co oznacza to "n" Nowa ??

Edytowane przez daniel1602

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='daniel1602' date='18.09.2006, 11:23 '][url="http://wirtualnemedia.pl/document,,1690550,Co_zaproponuje_platforma_cyfrowa_ITI.html"]http://wirtualnemedia.pl/document,,1690550...yfrowa_ITI.html[/url]
Coś już wiemy :lol:
Ale logo już znamy bo jest na zdjęciach ??Ciekawe co oznacza to "n" Nowa ??
[right][post="10871"][/post][/right][/quote]

Co się będę rozpisywał na temat samego sprzętu skoro wiadomo, że jest "mrrrr" :lol:

Podejdę od d**y strony :) Czarna wersja tunera (z HDD) wygląda naprawdę bardzo ale to baaardzo ładnie. Bałem się po wcześniejszych zdjęciach ze szkolenia (wyżej w tym wątku), że będzie wyglądać tragicznie, ale widzę, że jest naprawdę piękne. Można z dumą postawić w pokoju :lol:

...a i żonie będzie można powiedzieć, że to taka ładna świecąca się ozdoba i musicie ją mieć :D

Edytowane przez kaczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kaczo' date='18.09.2006, 13:11 ']Co się będę rozpisywał na temat samego sprzętu skoro wiadomo, że jest "mrrrr" :lol:

Podejdę od d**y strony :) Czarna wersja tunera (z HDD) wygląda naprawdę bardzo ale to baaardzo ładnie. Bałem się po wcześniejszych zdjęciach ze szkolenia (wyżej w tym wątku), że będzie wyglądać tragicznie, ale widzę, że jest naprawdę piękne. Można z dumą postawić w pokoju :lol:

...a i żonie będzie można powiedzieć, że to taka ładna świecąca się ozdoba i musicie ją mieć :D
[right][post="10878"][/post][/right][/quote]

N - to pewnie Neovision

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[img]http://img176.imageshack.us/img176/1005/t1dd9.jpg[/img]

[img]http://img176.imageshack.us/img176/2243/t2ar9.jpg[/img]

Piekne :) No to mamy piekny wyciek. Ale co tam piatek juz blisko wiec w sumie prawie zaden wyciek :)

TUNER JEST CUDNY!!!!! :)

Edytowane przez Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Mario' date='18.09.2006, 14:00 ']TUNER JEST CUDNY!!!!! :)
[right][post="10885"][/post][/right][/quote]

czarny :) czarny jest cudny :) biały jest prawiecudny ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kaczo' date='18.09.2006, 14:04 ']czarny :) czarny jest cudny :) biały jest prawiecudny ;P
[right][post="10886"][/post][/right][/quote]
Ja tam jestem praktykiem nie wazne jak wyglada, wazne jak dziala. Mam tylko cicha nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow z softem i ze bedzie mozna na nim polegac jak na zawiszy :). Nie ma nic piekniejszego niz zaprogramowac film do nagrania wrocic do domu i sie okazuje ze sie tuner zbiesil:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie Conditional Access??? Czyzby ITI czytalo moje posty na blogu i zrobia 'samobudowalna oferte typu pizza'? :) Przeciez to by bylo cudowne cudo nad cudami, jak bym sobie mogl za grosze sam programy ustalac :) (no moze za zlotowki), bez koniecznosci placenia za to, czego i tak nigdy nie ogladam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='miaziol' date='18.09.2006, 14:08 ']Ja tam jestem praktykiem nie wazne jak wyglada, wazne jak dziala.
[right][post="10888"][/post][/right][/quote]

Mówisz do projektanta - musi mieć wygląd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...