Skocz do zawartości
  • 0
seru33

Denon AVR-2309 Instrukcja Obsługi

Pytanie

Witam poszukuję pilnie
Instrukcji Obsługi do Denon AVR-2309
Gdzie takową odnajdę.? Lub jak ktoś posiada czy by się podzielił.
Przedstawiciel Denon polska nie udostępni mi ponieważ sprzęt został zakupiony za granicą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Raczej nikt ci nie pozyczy, bo polska instrukcja obslugi jest jednoczesnie karta gwarancyjna (tak przynajmniej jest z moim modelem z dystrybucji horn'a).
Mam model 1909, ale brak mi checi i czasu zeby zeskanowac blisko 80 stron. Z czym masz problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ogólnie chciałem ją przestudiować (od deski do deski)
na razie przychodzi mi na myśl co włączyć aby poprawiał jakość na plikach MP3.
i jak włączyć równy głos tzn. aby na reklamach sciszał i przy zmianie kanałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Co do reklam to od tego jest opcja Dynamic Volume (Parameter -> Audyssey Settings), dostepna po przeprowadzeniu Auto Setup.
Sa tez trzy opcje dla Dynamic Volume, ale tutaj juz cytat z intrukcji:

Midnight - wysokie ustawienia silnie wplywaja na poziom glosnosci powodujac, ze calosc sciezki dzwiekowej ma jednolity poziom glosnosci.
Evening - ustawienie srodkowe chroni przed wystepowaniem bardzo silnych dzwiekow, a dzwiek delikatny uwypukla, jednak pozostawiajac roznice miedzy ostrym, glosnym dzwiekiem, a dzwiekiem stonowanym.
Day - nizsze ustawienia powoduja mniejsze zmiany, zarowno w dzwieku glosnym, jak i wyciszonym.

Co do mp3 to nie orientuje sie bo nie karmie tym formatem swojego amp'a, ale moze tutaj sie przyda Parameter -> RESTORER. Znowu cytat z instrukcji - takie skompresowane formaty audio jak mp3, wma oraz mpeg-4 aac redukuja ilosc danych poprzez eliminacje skladowych sygnalu w zakresie trudnym do rozpoznania przez ucho czlowieka. Funkcja RESTORER generuje sygnal eliminowany w trakcie kompresji, przywracajac sygnalowi brzmienie zblizone do sygnalu oryginalnego. Koryguje ona odczucie silnych basow, dzieki czemu odtwarzany sygnal basow ma bogatsze brzmienie.

PS. Jak widac polskie tlumaczenie jest tragiczne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
co prawda nie jest najlepsze ale zawsze to coś.
Tylko czasem karmię go mp3 :-) w zasadzie chciałem tylko sprawdzić jego możliwości.

Dzięki serdeczne za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Ja również byłbym wdzięczny za instrukcję do tego modelu. Niby kupiłem w polskim sklepie ale w gwarancji nie ma pl instrukcji porażka jakaś normalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Jak masz rachunek z pl. sklepu to możesz napisać do
horn@horn.pl załączyć "skan" rachunku,nr. seryjny i ci wyślą na podany adres.
Ja niestety nie mam zakupionego w pl wiec mi nie wyślą ani nie chcą jej sprzedać CHAMY!!!

Nie rozumiem tej [beeep]ej polityki DENON'a. i to był mój ostatni zakup tej Firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Firma Denon i jej dystrybutor lecą w drewniane klocki. Dla nich liczy się byle tylko sprzęt zniknął z półki i nic więcej. Mimo wielu próźb drogo mailową mimo że amplituner kupiłem w pl a nawet zarejestrowałem kartę gwarancyjną niestety do dziś nie mogę się doczekać polskiej instrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi