Skocz do zawartości
janek_pl

Ziova OFF :(

Rekomendowane odpowiedzi

Jak donosi portal MPCClub australijska Firma Ziova ma zakończyć sprzedaż swoich produktów w USA. Powodem tego ma być drastycznie malejąca sprzedaż tego sprzętu. Skoro w US się nie udało to i pewnie w Europie nic z tego nie wyjdzie. Firma ma się skupić tylko i wyłącznie na rynku australijskim.

Trochę szkoda, bo sprzęt na początku zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Niestety wsparcie firmy nie jest zbyt dobre. Długo czekaliśmy na wsparcie MKV. Napisałem do nich, że przygotowałem kompletne tłumaczenie softu SC-615. Niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi ;)

Nie jest to oficjalne info.

Zresztą możecie sobie przeczytać artykuł [url="http://www.mpcclub.com/modules.php?name=News&file=article&sid=675&mode=&order=0&thold=0"]<KLIK> [/url]

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nasi partnerzy handlowi wprowadzili do sprzedaży odtwarzacze ZIOVA CS-615 i aktualnie dostępne będą w Polsce i w Europie, już w tym miesiącu. Co jednak nie zmienia faktu że wsparcie producenta jest do tej pory niezadowalające. Jednak pomimo drobnych, ale nie krytycznych wad urządzenia (zielona dioda, brak czerwonej, brak polskich napisów tekstowych, dysk IDE nie SATA, brak HDMI1.3) i niewysokiej ceny urządzenia, bardzo dobrych wlaścwiości sieciowych, sądzimy ze będzie ono dość popularne i znajdzie miejsce na rynku. Urządzenie aktualnie jest testowane przez czasopismo AUdio Video i wkrótce będzie realcja na jego temat- a dokladnie porównanie z Tvixem 6500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='bayard' post='137126' date='16.12.2008, 23:13 ']Nasi partnerzy handlowi wprowadzili do sprzedaży odtwarzacze ZIOVA CS-615 i aktualnie dostępne będą w Polsce i w Europie, już w tym miesiącu. Co jednak nie zmienia faktu że wsparcie producenta jest do tej pory niezadowalające. Jednak pomimo drobnych, ale nie krytycznych wad urządzenia (zielona dioda, brak czerwonej, brak polskich napisów tekstowych, dysk IDE nie SATA, brak HDMI1.3) i niewysokiej ceny urządzenia, bardzo dobrych wlaścwiości sieciowych, sądzimy ze będzie ono dość popularne i znajdzie miejsce na rynku. Urządzenie aktualnie jest testowane przez czasopismo AUdio Video i wkrótce będzie realcja na jego temat- a dokladnie porównanie z Tvixem 6500.[/quote]

Co nie zmienia faktu, że player is dead, abstar[beeep]ąc od Waszych checi i mozliwosci.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pmcomp' post='137138' date='17.12.2008, 01:34 ']Co nie zmienia faktu, że player is dead, abstar[beeep]ąc od Waszych checi i mozliwosci.

Pozdro.[/quote]

Popieram twoją wypowiedź. Jak można chwalić player, gdzie sam producent odwrócił się placami od klientów.

Przykład...? Forum producenta zamknięte !!!

Można do nich niby pisać... osobiście kiedyś przygotowałem pełne tłumaczenie softu i napisałem do nich dwukrotnie.

I co ? I nic zero odpowiedzi !!!

Dla mnie to również śmierć tego playera !!! i porównywanie go z TVIX nie ma sensu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='bayard']i niewysokiej ceny urządzenia[/quote]
Hmm .... nie będę pokazywał paluszkiem strony sklepu ale czy 1400 zł za urządzenie które możliwościami nie konkuruje nawet ze starym Popcornem to [b]niewysoka cena[/b] ?
:wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Fantom' post='137165' date='17.12.2008, 10:50 ']Hmm .... nie będę pokazywał paluszkiem strony sklepu ale czy 1400 zł za urządzenie które możliwościami nie konkuruje nawet ze starym Popcornem to [b]niewysoka cena[/b] ?
:P[/quote]

Moim zdaniem Ziova CS 615 nawet w obecnej postaci to dobra alternatywa dla Popcorma i innych NMT-pomimo braków : nowego firmware'u, polskich znaków, dysku IDE i braku HDM1.3 . Dobrze sobie radzi w sieci. w Popcornie (mówię o A100)- a użytkowalem go przez jakiś czas razi brak wyświetlacza -problem z odtwarzaniem samych plików audio, casem nei wiadomo czy jest wlączony czy wylaczony generalmni osobiście nie lubię playerow NMT.

[color="#FF0000"]WYMODEROWANO[/color]

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi