Skocz do zawartości
GrzeluKNZ

pomocy ! co wybrac ? Platforma satelitarna

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich serdecznie ! od zawsze posiadalem zwykly telwizor crt, wiec wiadomo nic specjalnego, obieralem telewizje poprzez zwykla antene, lecz niedawno kupielem sobie lcd (jvc p8032) i postanowilem przerzucic sie na jakas telewizje cyfrowa (glownie zalezy mi sporcie, dobrym filmie, chcialbym je odtwarzac w jakosci HD)... wlasnie co odwiedzilem kilka przedstawicieli telewizji cfyrowej (N, C+, CP) szczerze mowiac jestem bardzo rozczarowany oferta, w N'ce konsultantka zafoerowala mi umowe na 24 miesiace, nbox recorder za 199zl, antena HD z podwojnym konwerterem za 90 zl, do tego przez pierwsze pol roku ogladanie wszystkich pakietow za 48zl plus obowiazkowa oplata 40 zl za VOD'a (wyporzyczalnia filomow, premiery, kolekcje filmowe ...) wiec miesiecznie 88zl, nastepne pol roku ogladanie 4 pakietow tematycznych za 49 zl (w tym momecie rezygnujemy z VOD'a), w drugim roku placimy 48 zl za 3 wybrane pakiety tematyczne, ogolnie oferta nie az taka zla, lecz mam zamiar pod swoja antene podpiac 3 telewizory, na to mi pani ze musialbym dokupic 2 nbox'y za min. 99 zl i placic za nie oddzielny abonament .... przerazilem sie i podziekowalem pani i opuscilem jej miejsce pracy :) nastepnie udalem sie sie do Cyfrowego Polsatu, piekna pani :P zaoferowala mi pakiet familijny z 3 kanalami HD (polsat sport, hbo, eurosport) za laczna kwote 57, 90 do tego dekoder na wlasnosc za 399 zl .... do tego taki sam problem z podlaczeniem do 3 telewiozrow jak w N ... dotarlem do c+, zostal zaoferowany mi pakiet komfortowy za 60 zl a do tego canal+ za 29 zl, lecz za pierwszy miesiac nic nie placimy, a do konca roku placimy 40 zl za pakiet komfortowy i canal+ za 14,50 zl wiec 54,50 za miesiac do konca roku, a od nowego roku 89 zl, jesli chodzi o dekoder polecono mi kupno na wlasnosc za 599 zl lub dierzawe miesiecznie 20 zl .... podsumowujac, wszystkie oferty nie zadowolily mnie, glownie ze wzgledu bardzo kosztownego podlaczenia 3 telewizorow pod jedna antene .... prosze o pomoc ! jest jeszcze jakies wyjscie dla mnie ? wiem ze sie bardzo rozpisalem ale staralem sie jak tylko moglem przyblizyc Wam moja sytulacje, z gory wszystkim dziekuje za wszelaka pomoc ! pozdrawiam ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pozostaje tuner Cyfry z nowa karta i spliter na dwa dodatkowe tunery np. jakies tanie fergusony. Lub karta Cyfry i jakies tunery z dzieleniem uprawnien po sieci ethernet np. Dreambox 500 mozna go kupic juz za 450zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
o ile splitery beda dzialaly po wymianie kart lepiej sie wstrzymac i wtedy sprawdzic ktore dzialaja a ktore nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ernane' post='114821' date='26.08.2008, 21:29 ']o ile splitery beda dzialaly po wymianie kart lepiej sie wstrzymac i wtedy sprawdzic ktore dzialaja a ktore nie[/quote]

Markowe splitery JUZ sprawdzone i dzialaja bez problemu. [ClientRFLink100 , SMART WI] Edytowane przez Mr_Jones

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) .

Postanowiłem odświeżyć ten temat .

Jestem nowicjuszem pod względem anten satelitarnych.Nigdy nie posiadałem anteny satelitarnej . W tej chwili posiadam cyfrową telewizję kablową INEA w Poznaniu , postanowiłem w raz z kupnem nowego telewizora podpisać umowę z ''N -ką''.

Mam kilka pytań .

1- Pytanie czy warto N-kę a może inną platformę?

2- Jak wygląda cyfrowy obraz N-ki ?

3- Czy bywają zakłócenia przez burze ,deszcz czy śnieg?

4- Jakie dekodery są dostępne w N-ce ?

5- Czy jest możliwość podłączenie 2 telewizorów w osobnych pokojach?

6- Okno posiadam na południe czy to dobry kierunek?

7- Na co należy zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy?

8- Gdzie najlepiej zamówić N-Kę w Poznaniu , a może przez internet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżizus ... ten temat NIEEEEEEEEEEEEEEE ... bo się zaraz SAT Kurier tu zrobi :lol: .

Wszystkie informacje masz na www.n.pl.

Najlepsze warunki zakupu masz przez sklep na tej stronie.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odpiszę.

Witam :) .

Postanowiłem odświeżyć ten temat .

Jestem nowicjuszem pod względem anten satelitarnych.Nigdy nie posiadałem anteny satelitarnej . W tej chwili posiadam cyfrową telewizję kablową INEA w Poznaniu , postanowiłem w raz z kupnem nowego telewizora podpisać umowę z ''N -ką''.

Mam kilka pytań .

1- Pytanie czy warto N-kę a może inną platformę?

2- Jak wygląda cyfrowy obraz N-ki ?

3- Czy bywają zakłócenia przez burze ,deszcz czy śnieg?

4- Jakie dekodery są dostępne w N-ce ?

6- Okno posiadam na południe czy to dobry kierunek?

7- Na co należy zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy?

8- Gdzie najlepiej zamówić N-Kę w Poznaniu , a może przez internet?

1. Chyba sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytania. Każdy ma coś unikalnego. Skoro napisałeś to na forum HD to znaczy, że szukasz HD. HD najwięcej ma nka. Za najmniej.

2. Im lepszy telewizor tym lepszy obraz. HD da się spokojnie oglądać a SD jak to SD. Masz słaby TV to będzie średnio. Masz wypasa to będzie ok.

3. Tak, satelita tak ma. Rzadko ale się zdarza.

4. Tylko HD i są dobre jak na standardy polskie. Bierz z nagrywarką, teraz są tanie jak barszcz a dobre. Najlepiej Turbo.

5. W n nie. W C+ tak. Ale drugi dekoder to tylko SD. Więc tak samo możesz sobie dokupić telewizje na kartę za "100" za rok. Wszystko zależy od tego jakie kanały chcesz mieć.

6. Tylko południe więc ok

7. W sumie na nic. Musisz mieć jakieś dwa dokumenty jak prawko, dowód osobisty itp.

8. Jak ogarniasz sieć to przez net masz najlepszą ofertę. Jak nie to wykaz sklepów masz na www.n.pl.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru bardzo dziękuje za pomoc :) :) :)

Napisałeś telewizor wypasa to znaczy jaki co przez to rozumiesz mam zamiar kupić Samsunga UE40C650 czy to wystarczy do sygnału SD?

Czytałem że zamawiając przez neta bardzo długo się czeka i są problemy z aktywacją .Jak to teraz wygląda ?

Jeżeli podpisuje się umowę na 24 miesiące to po wygaśnięciu umowy co dalej przechodzi na czas nieokreślony czy trzeba wypowiedzieć umowę 30 dni przed końcem umowy ?

Czytałem że jeżeli nie wypowie się umowy 30 dni przed końcem umowy to wtedy okres wypowiedzenia jest już 3 miesiące.

Czy takich punktów w regulaminie jest więcej , to pytanie do posiadaczy N-ki?

Dziękuje i pozdrawiam :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Nic o tym nie słyszałem, ale ja ostatnio tylko przedłożenie umowy miałem wiec się nie wypowiem.

2) Przechodzi na czas nieokreślony a wszystkie pakiety jakie masz na pełnopłatne. Warto wymówić, bo oferty lepsze dają.

3) Tak. przechodzi na bezterminową i wtedy 3 miechy.

4) Jak wymówisz promocyjną ofertę przed terminem to płacisz "karę"

Póki co jest OK. Gdyby nie degradacja HD to nie miałbym większych zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru bardzo dziękuje za pomoc :) :) :)

Napisałeś telewizor wypasa to znaczy jaki co przez to rozumiesz mam zamiar kupić Samsunga UE40C650 czy to wystarczy do sygnału SD?

Oczywiście. I do SD i do HD.

Czytałem że zamawiając przez neta bardzo długo się czeka i są problemy z aktywacją .Jak to teraz wygląda ?

Do kilku dni. Jeśli masz gdzieś z pobliżu ich APS, to możesz n-kę mieć go od ręki. Na tej stronie masz spis ich punktów sprzedaży.

Jeżeli podpisuje się umowę na 24 miesiące to po wygaśnięciu umowy co dalej przechodzi na czas nieokreślony czy trzeba wypowiedzieć umowę 30 dni przed końcem umowy ?

Nie chodzi o wypowiedzenie, ale o rezygnacja z jej automatycznego przedłużenia po zakończeniu umowy na czas określony. Taką rezygnację możesz od ręki złożyć w APS od razu po podpisaniu umowy. Tak jest najprościej, bo nie będziesz musiał Ty o tym pamiętać. Jak się umowa będzie kończyć, to oni sami do Ciebie zadzwonią kusząc Cię, abyś ją przedłużył.

Tak (dekoder ma dwa HD wyjścia działające równocześnie: HDMI i YPbPr), z tym, że na obu telewizorach będzie leciał ten sam program.

Edytowane przez JackS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy bardzo dziękuje Wam za pomoc jak tylko kupię nowy TV to zamienię Kablówkę na N-kę chyba ma najwięcej programów HD i ceny są interesujące.

Dziękuje i pozdrawiam :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi