Skocz do zawartości
Lukasz436

Galapagos oficjalna zapowiedz 2008 - Filmy Warner Bros

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='MMP' post='114709' date='26.08.2008, 12:30 ']IMHO ceny w granicach 40 - 80 są jak najbardziej do przyjęcie, ale to co się dzieje w chwili obecnej woła o pomstę do nieba.
Na chwilę obecną mam takie nastawienie do polskiej dystrybucji, że nawet jeśli cena płyty będzie tylko 10 złotych wyższa niż tego samego tytułu w uk to wolę kupić tam niż u nas.
Sorry ale mając świadomość, że bez problemu mogę mieć ten sam towar w niższej cenie po prostu ch****a mnie bierze.[/quote]
Witam. Nie wspomnę już o jakości wydań obcych w porównaniu do rodzimych: jakość okładki, pudełka i oczywiście samego materiału ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie:

Mała ciekawostka
byłem w tamtym tygodniu na urlopie na Litwie, zaszedłem sobie do temtejszego Elektro-Marketu to taki odpowiednik u nas MM, patrze półeczka z BLue Rayami, no to podchodze i doznaje szoku. Kilka pozycji tj : I Robot, AVP 2 , Hitman , Dracula z polskimi napisami i lektorem i wyobrazcie sobie po ile : 74 Lity to w przeliczeniu dokładnie 74 zlote, oczywiscie zakupiłem ww pozycje, zastanawia mnie tylko czemu tam kosztuja 74 PLN a u nas kurde 119 PLN, chyba pazernosc naszych dystrybutorów jest jednak znacznie wyzsza :) , jest to co najmniej chore, za miesiac znowy jade słuzbowo więc dokupię w co jeszcze bedzie
pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
należy mieć nadzieję,że "polskie" płyty Universala będą miały ludzkie ceny-tak przynajmniej było do tej pory jeśli porównać ceny polskich wydań dvd z np.brytyjskimi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Od jutra 300 za 95 zł w Saturnie - Arkadia Wawa.
I inne dwa tytuły w tej samej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja widzę: 94,99 pln... To co, drożeje?? :)
Cena i tak kosmiczna, a oni jeszcze podnoszą... a potem będą narzekać na małą sprzedaż!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zaraz pewnie napiszą że to przez euro i cały ten burdel w finansach

swoją drogą- to dziwne. Chcac pracować jako [beeep]y kasjer w banku trzeba miec po 2 fakultety i 3 jezyki. Do tego pełna odpowiedzialnosć finansowa Za wywołanie /lub przyczynienie się durnymi decyzjami/ takiego burdelu na swiecie nikogo dotąd nie posadzili...zero odpowiedzialności Dziwne - nie ? sorry za OT Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
89,99zł to cena podobna do ceny nowości w Anglii: 16,99 Funta + 1 Funt Przesyłka = 17,99 Funta x 4,90 = 88,15zł. Jak wiadać ceny są już podobne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaraz, zaraz...
Funta nie wolno liczyc po 4,90 bo jak cena była ustalana to był po 4,60 i tak zaraz zleci w ciaga kilku dni...
Poza tym w cene płyty wliczasz wysyłke: a czy w gigant.pl jest ona darmowa??
Po trzecie: tam w ciągu kilku tygodni po premierze ceny spadaja do 13 GBP a to daje 59 PLN a nie 95 PLN !!
A swoją drogą... czy 300 to taka nowość? Odgrzany kotlet na nowym nośniku (po upadku HD-DVD).....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na pewno zgodzę się z Tobą że w Anglii zaraz płyty spadają do poziomu 11-14 Funtów - u nas na razie jest to nierealne. Można kupić także płytę w Media Markt - tam się nie płaci za przesyłkę. Mam nadzieję że Funt oraz Euro także zlecą w dół - jeżeli nie to zakupy za granicą zaczynają się robić mniej opłacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
prognozy nie są optymistyczne
Poczytajcie opinie expertów. Za momenti u nas dojdzie do tragedii jak kudzi nie bedzie stac na spłatę kredytów w CHF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miejmy nadzieje w sprawie bluray, ze polski Media Markt rowniez wprowadzi ta promocje:

Dann mal die Angebote aus dem neuen Entertainment Flyer des Media Markts, der ab morgen bundesweit gilt:

Indiana Jones 4
I Am Legend

je €14.90

Shooter
Das Parfum
Miami Vice
American Gangster
Ice Age
Stirb Langsam 4.0
30 Days of Night
Resident Evil 1, 2 und 3
10.000 BC
Sex and the City
Hulk
Transformers
Fantastic Four 1 und 2
Aliens vs Predator 2
PotC 3 - Am Ende der Welt

je €19.90

Pirates of the Caribbean Box
Planet Erde

je €59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote]Funta nie wolno liczyc po 4,90 bo jak cena była ustalana to był po 4,60[/quote]

Jak masz coś do szprzedania po 1,99 zł za 1 USD to chętnie od Ciebie kupimy.
W takim przeliczniku oczywiście płacąc złotymi. Edytowane przez dominikjestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dolar był po 1.99 pln to też sprzedawali po 100-120 pln/film podczas gdy w UK 40-65 pln (w przeliczeniu).
BTW kupuj w tych szalonych cenach jak masz ochotę... ja poczekam... i na pochybel dystrybutorom troche popiracę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
[url="http://s4.tinypic.com/spasgn.jpg"]Speed Racer Okładka Galapagos[/url]

Numer katalogowy: Z15SGBS Y17645
Interaktywne menu w języku polskim
Czas: 135 min.

Dźwięk:
Dolby Digital 5.1 angielski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 czeski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 węgierski (640 Kbps)
[color="#FF0000"]Dolby Digital 5.1 polski (dubbing) (640 Kbps)[/color]
Dolby Digital 5.1 rosyjski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 turecki (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 tajski (640 Kbps)
Dolby Digital 5.1 ukraiński (640 Kbps)

Napisy: angielskie, czeskie, [color="#FF0000"]polskie[/color], chorwackie, rumuńskie, serbskie, słoweńskie, węgierskie, litewskie, łotewskie, estońskie, rosyjskie, tureckie, arabskie, bułgarskie, hebrajskie, islandzkie, chińskie, tajskie, ukraińskie.

Obraz: 16:9 - 2.40:1 Szerokoekranowy, (1080p High Definition)
Video codek: [color="#2E8B57"]VC-1 (22,8 GB z Audio)[/color]
Region: A-B-C
Typ płyty: [color="#9ACD32"]36,7 GB[/color] Blu-ray Disc (dwuwarstwowa)

Materiały dodatkowe: VC-1, DD 2.0, 192 Kbps
- Spritle w wielkiej lidze (14:34)
- Speed Racer: Turbodoładowany (15:43)
- Speed Racer: Wyścigi Przyszłości (27:38)
- Speed Racer: W Górę (9:58)

Cena Wrocław MM 94,99 Saturn 99 zł
Jest też za 99 zł Odyseja kosmiczna 2001, 300, Beowulf, Full Metal Jacket Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
[url="http://www.galapagos.com.pl/news,750,Przezyj,filmy,wszech,czasow,na,Blu-ray.html"]http://www.galapagos.com.pl/news,750,Przez...na,Blu-ray.html[/url]

[img]http://www.galapagos.com.pl/img/blu-ray_top.jpg[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nowość: Sex w mieście - wersja bez pl napisów i lektora.
REWELACJA
To jakis żart.
Repertuar ilościowo - nędza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oby te najlepsze filmy były dystrybuowane z "najlepszymi" cenami
jeśli Galapagos wyliczy filmy na 100 zł i więcej, to znowu będą zalegały półki w sklepach, a nośnik będzie miał małe szanse na szybki rozwój
obniżenie ceny do poziomu 50-60 zł to moim zdaniem optymalny punkt w sensie opłacalności dla Galapagos i dla klienta, i gwarantuje znacznie szybszą sprzedaż i jej większą skalę.
Oby tam byli mądrzy ludzie i oby nie pozwolili sprzedawcom na windowanie cen, bo tylko chorzy ludzie dzisiaj będą kupować filmy w Empiku po 125 zł. Żadna jakość tego nie usprawiedliwia, szczególnie kiedy DVD kupić można za 20 zł.

Oby.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem czy dla nastolatków.Sam mam 30 lat i z wielką przyjemnością zobaczę Matrixy czy Batmany.A V jak vendetta to dla mnie jedna z lepszych adaptacji komiksu.Tylko te ceny doprowadzją mnie do szału.100 złotych za film to dużo jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało ale ważne, że się ruszyło. Szkoda, że tak późno bo wszystko jest/było za grosze na HD DVD ehh (jak widzę jednego Hary potera za 100zł a na HD DVD za tyle mam 5 części to wiem, że warto się uczyć anglika :mellow: ) . Oczywiście polskie napisy przekonują ale tyle dopłacać za PL sub?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi