ant3k 0 Posted May 17, 2006 17 maja rozpocznie nadawanie Anixe HD z Astry 19,2 E. SES Astra niedawno podpisała umowę z Anixe Gmbh & Co Kg, na mocy której będzie dystrybuować nowy kanał. Na Anixe HD będą głównie emitowane filmy fabularne, programy rozrywkowe i muzyczne. Parametry stacji Anixe HD: satelita: Astra 1H (19,2E) transponder: 1.119 polaryzacja: pozioma częstotliwość: 12.721, 75 MHz modulacja: DVB-S2, 8PSK symbol rate: 22,0 MSymb/s FEC: 2/3 FTA Kanał w całości ma być finansowany z reklam. Na pozycji satelitarnej 19,2E są wysyłane sygnały 3 niekodowanych kanalów HDTV – Sat.1 HD, Pro Sieben HD i nowy Anixe HD. [url="http://www.satkurier.pl/?hdtv/&kat=203&id=32808"]SK[/url] Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted May 17, 2006 Na zadanych parametrach ANIEX chodzi loop reklamowyASTRY i innych nadawcw HD. Dziś odkryłem, że Aniex HD ma nową stronę www. Czekam na premierę tego kanału. Ale jest 17 40 i nic. Sat 1 HD i Pro7 HD nadają SD 4:3 cały czas. Ale dziś ma być finał ligi mistrzów na SAT-1. Do oglądania mam HUMAX 1000 dzięki uprzejmości DIGITALO PL. Polecam i HUMAX 1000 i oczywiście www.digitalo.pl Tylko na forum HDTVPOLSKA bezpośrednia relacja z relacji HD ligi mistrzów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted May 17, 2006 Mój błąd. SORKA Jest ANIEX HD i idzie w FTA jakaś kicha o indianach. Brak wersji anglojęzycznej. Tylko audio jest german. To pierwszy HD SAT w europie. Jednak można. Pociągną z reklam ? Mam taką nadzieję. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pook 0 Posted May 17, 2006 nie ma 2 wersji jezykowych ? co za porazka :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,226 Posted May 17, 2006 Rany wychodzi na to, że Niemcy to są wogle lata przed resztą EU O__o Quote Share this post Link to post Share on other sites
arsenal 5 Posted May 17, 2006 [quote name='pook' date='17.05.2006, 18:38 ']nie ma 2 wersji jezykowych ? co za porazka :/ [right][post="4979"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote] Dzięki temu kanał jest FTA. Zresztą, jak się człowiek uprze to i Milczenie Owiec po czesku obejży bez śmiania się non stop. Quote Share this post Link to post Share on other sites
buku 1 Posted May 18, 2006 To niezwykla ważna data. Operator - nadawca twierdzi, że utrzyma się z reklam. I nadaje pierwszy kanał filmowy w HD jako free to air. Niestety po niemiecku. [beeep] ! Bo gdyby miał drugą ścieżkę po angielsku to wzrosła by mu docelowa grupa odbiorców reklam. Taki kanał FTA ma ogromne, fundamentalne znaczenie dla całej europy. Czy ITI / TVN nada coś na jesieni w HD ? Może macie jakieś przecieki w tej sprawie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pook 0 Posted May 18, 2006 to juz wole pal niz te deutchanie Quote Share this post Link to post Share on other sites