pjwstk 0 Posted March 15, 2008 Witam nareszcie zakupilem enke... i stwierdzilem ze na ekranie kompa nie ma co ogladac ... dorwalem Panasonic TH-42PV7 za 2700zl I teraz nie wiem przez co lepiej podlaczyc czy HDMI czy przez komponent ? tak zeby jakosc byla najlepsza sile na tunerku mam miedzy 70%(pochmurny dzien) do 94% w bezchmurny jakość 70 (pochmurny dzien) do 92% w bezchmurny Prosze koledzy doradzcie mi jakim kabelkiem podlaczyc tv z tunerkiem zeby jakosc byla ok... czy to wszystko jedno ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pooh1968 0 Posted March 15, 2008 JEżeli chcesz oglądać VOD, to wyłącznie przez HDMI. Jeżeli inne programy to nie ma to wielkiego znaczenia. PZDR Quote Share this post Link to post Share on other sites
pjwstk 0 Posted March 15, 2008 ok wstawie sobie w takim razie HDMI dzieki glownie chodzilo mi o Discovery HD Quote Share this post Link to post Share on other sites
pjwstk 0 Posted March 15, 2008 aha i jeszcze jedno tam sie cos ustawia dodatkowo bo slyszalem ze ten kabelek hdmi jest ciezko przyswajalny przez n ... tzn ze trzeba cos ustawiac ? w tv czy w tunerku... Quote Share this post Link to post Share on other sites
macias 0 Posted March 16, 2008 to ja moze kolege ostudze bo tez mialem kupic do n-ki ten tv - byla promocja w MM kiedys za 2999 - wybralem sie tam i cos mnie tknelo ze kazalem podlaczyc do nboxa i dobrze bo przez hdmi nie dzialalo, w koncu kupilem pozniej pv70... i tez nie dzialalo, dopiero wymiana nboxa pomogla (wczesniej mialem jeden z pierwszych boxow), wiec radze sprawdzic jesli jest taka mozliwosc - mi na poczatku hdmi dzialalo tylko w trybie dvi - teraz jest ok Quote Share this post Link to post Share on other sites
pjwstk 0 Posted March 16, 2008 (edited) no nke kupilem dopiero co wiec mam nadzieje ze juz mam ten nowszy tuner ps. tv dopiero sprawdze jak mi przywioza... Edited March 16, 2008 by pjwstk Quote Share this post Link to post Share on other sites
sony35 0 Posted July 16, 2008 Zastanawiam sie nad kupnem tego Panasa=42PV7 jaki będzie odbiór na Tunku cyfrowym i kablówce czy może lepiej LCD Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrozik 2 Posted July 18, 2008 (edited) Mój 50PV8 świetnie działa z nboxem po HDMI, również gdy nbox jest w trybie "HDMI" (dźwięk i obraz) Jedyny problem to problem odwieczny. Chodzi o dźwięk w "szczególnych przypadkach" - dotyczy to sytuacji, gdy telewizor nie ma dekodera DolbyDigital. Chcę puścić dźwięk cyfrowy po optyku na kino domowe, więc muszę w opcjach nbox zaznaczyć "dźwięk DD - TAK". Wtedy, jeśli telewizor nie ma dekodera DD, nie jest czasem w stanie przyjąć niezdekodowanego dźwięku z HDMI. Wyjście jest następujące: - łaczymy wyjście stereo L+R z nboxa z wejściem w TV - HDMI ustawiamy w nboxie w tryb DVI - w telewizorze definiujemy ustawienie dźwięku (analog/cyfra) dla HDMI jako ANALOG lub AUTO (50PV8 ma takie ustawienie dla wej HDMI nr1) I hula, tzn. dźwięk jest zawsze słyszalny w TV (dociera z wyjścia L+R nboxa), a do kina domowego dobiega sygnał cyfrowy po optyku... Nie wiem, nie znam się... Ale chyba do licha istnieje możliwość rozwiązania tego problemu po stronie nbox ? Ustawienie typu: - dźwięk DD (HDMI) - TAK/NIE (wybieramy NIE żeby do TV bez dekodera słać przez HDMI zawsze dźwięk zdekodowany) - dźwięk DD (opt) - TAK/NIE (wybieramy TAK, żeby na KD posłać ścieżkę wielokanałową...) Wiadomo, że można po prostu połączyć nbox z KD i wszystko mieć "z bańki", w jednym kablu HDMI.. Ale nie zawsze jest potrzeba słuchania "pełną parą"... Ech.... Edited July 18, 2008 by mrozik Quote Share this post Link to post Share on other sites
sony35 0 Posted July 19, 2008 (edited) Sony=42Pv7P Odbierał będzie lepiej przez component czy Euro=RGB Tuner-SAT-cyfrowy Edited July 19, 2008 by sony35 Quote Share this post Link to post Share on other sites
rob john 0 Posted August 13, 2008 "n" ogladam przez komponent - wystarczy , dvd (pioneer dv 400) podłączyłem kablem hdmi - śmiga jak marzenie. pozdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites