Czy ktoś z szanownych kolegów wie jak można skonfigurować połączenia sat w moim modelu.
Wyjaśnię problem.
Mam antenę z trzema konwerterami na ASTRA, HOTBIRD i SYRIUSZ.
W TV mam dwa złącza SAT1 i SAT2. Podłączając po nie dwa przewody 1 z ASRTY i 2 Z Hodbird nie wiem jak ustawić w TV parametry abym mógł odbierać obie satelity.
Jeśli ustawię żeby mi odbierał z jednej wszystko jest OK. Natomiast w konfiguracji ustawiam że mam podłączone dwa przewody ale nie mogę skonfigurować drugiej satelity.
Mam w ustawieniach
- Satelita pojedynczy
- 2 tunery (22khz)
- 2 tunery (Tone burst)
- Do 4 satelitów DiseQC coś tam multi
- System zbiorczy
Jeśli ustawię 1 to mam tylko ASTRĘ i 454 kanały, jeśli ustawię cokolwiek innego to mi nie wyszukuje wszystkiego i tylko z 1 SAT.
Jeśli do SAT1 podłączę ASTRĘ i HOTBIRDA przez DiseQC to mi wyszukuje ale tylko część kanałów z jednego i drugiego.
Czy mógłbym liczyć na pomoc?
Chciałbym minimum ustawić 2 satelity, podłączone do SAT1 i SAT2.
Ew. 3 satelity podłączone przez DiseQC (mam v. 1.0).
Sygnał z anten jest OK, bo podłączałem każdy przewód w SAT1 i zawsze znalał mi kanały.
Nie znam się na tym dobrze więc liczę na "łopatologiczną" pomoc.
You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Wyjaśnię problem.
Mam antenę z trzema konwerterami na ASTRA, HOTBIRD i SYRIUSZ.
W TV mam dwa złącza SAT1 i SAT2. Podłączając po nie dwa przewody 1 z ASRTY i 2 Z Hodbird nie wiem jak ustawić w TV parametry abym mógł odbierać obie satelity.
Jeśli ustawię żeby mi odbierał z jednej wszystko jest OK. Natomiast w konfiguracji ustawiam że mam podłączone dwa przewody ale nie mogę skonfigurować drugiej satelity.
Mam w ustawieniach
- Satelita pojedynczy
- 2 tunery (22khz)
- 2 tunery (Tone burst)
- Do 4 satelitów DiseQC coś tam multi
- System zbiorczy
Jeśli ustawię 1 to mam tylko ASTRĘ i 454 kanały, jeśli ustawię cokolwiek innego to mi nie wyszukuje wszystkiego i tylko z 1 SAT.
Jeśli do SAT1 podłączę ASTRĘ i HOTBIRDA przez DiseQC to mi wyszukuje ale tylko część kanałów z jednego i drugiego.
Czy mógłbym liczyć na pomoc?
Chciałbym minimum ustawić 2 satelity, podłączone do SAT1 i SAT2.
Ew. 3 satelity podłączone przez DiseQC (mam v. 1.0).
Sygnał z anten jest OK, bo podłączałem każdy przewód w SAT1 i zawsze znalał mi kanały.
Nie znam się na tym dobrze więc liczę na "łopatologiczną" pomoc.
Z góry dziękuję.