Jump to content
Sign in to follow this  
coca

PH problem

Recommended Posts

Witam wszystkich mam taki problem bawiłem się w menu kukurydzy i niechcący wcisnąłem w setupie "restore to factory" z tego co pamiętam, myślałem że PH wróci do ustawień początkowych i po problemie ale PH załącza się pisze Loading i [beeep] blada dalej pozostaje ciemność i nic się nie dzieje. Może ktoś pomoże i poratuje bo nie mogę go odpalić za żadne skarby. ;)

Mialem to samo. Podłącz komponentem, a nastepnie w ustawieniach audio/video włącz tryb hdmi np 720p 50Hz i zapisz. Nastepnie wylacz i wlacz popcorna z pilota i juz powinno byc ok. Domyslam sie ze jedziesz po HDMI:)

[quote name='_siwy_' post='91034' date='13.03.2008, 23:26 ']Mialem to samo. Podłącz komponentem, a nastepnie w ustawieniach audio/video włącz tryb hdmi np 720p 50Hz i zapisz. Nastepnie wylacz i wlacz popcorna z pilota i juz powinno byc ok. Domyslam sie ze jedziesz po HDMI:)[/quote]

Dzięki pomogło fakt ustawił się na NTSC i nie widział HDMI :)

Albo wystarczy gdy ciemny ekran wcisnąć na pilocie sekwencję TV mode +0 wtedy ustawi automatycznie rozdziałkę. :)

Popcorn właśnie przyjechał ale ....
Mam problem z włączeniem - Białe logo na czarnym tle przez ok 30s napis loading i.... nic czarny ekran, (na tv napis "no signal", pilot działa sprawdzałem dioda świeci) zero reakcji na kombinację tv mode +0, to samo po HDMI, Component i kompozyt ?????

co może być Edited by hipmen

Co chińszczyzna to chińszczyzna - nic nie działało - klepnąłem go dosyć mocno ręką ze złości i .... zadziałał
Wiem, wiem to nie metoda ale u mnie zadziałało :):):):)

[quote name='hipmen' post='95135' date='06.04.2008, 06:22 ']Co chińszczyzna to chińszczyzna - nic nie działało - klepnąłem go dosyć mocno ręką ze złości i .... zadziałał
Wiem, wiem to nie metoda ale u mnie zadziałało :):):):)[/quote]

No to na drugi raz sprawdz połączenie między płytką główną a złaczami audio/video.
No chyba że masz gdzieś zimny lut .... a to już gorzej.

Witam. Długo się nie nacieszyłem. Pojawia się prze około 25 sekund logo a potem jak w przypadku kolegi wyżej BRAK SYGNAŁU. Oczywiście skorzystałem z ulotki ale brak reakcji na klawisze TVMODE + 0. Zastanawiam się czy jest na panelu Popcorna dioda która reaguje świeceniem na przyciski pilota. U mnie po naciśnięciu obojętnie jakiego klawisza na pilocie nie ma żadnej reakcji na panelu. Czy tak powinno być? Pozdrawiam izbiss Podłączyłem przez CVBS i idzie. Zapisałem HADMI 720 i jest ok. Edited by izbiss

[quote name='izbiss' post='108143' date='26.06.2008, 20:08 ']Witam. Długo się nie nacieszyłem. Pojawia się prze około 25 sekund logo a potem jak w przypadku kolegi wyżej BRAK SYGNAŁU. Oczywiście skorzystałem z ulotki ale brak reakcji na klawisze TVMODE + 0. Zastanawiam się czy jest na panelu Popcorna dioda która reaguje świeceniem na przyciski pilota. U mnie po naciśnięciu obojętnie jakiego klawisza na pilocie nie ma żadnej reakcji na panelu. Czy tak powinno być? Pozdrawiam izbiss Podłączyłem przez CVBS i idzie. Zapisałem HADMI 720 i jest ok.[/quote]

Nie ma niestety diodki która sygnalizuje komendy z pilota.
Na pewno TVMode (a potem) 0 nie powoduje pojawiania się obrazu? Widocznie Popcorn nie potrafi się dogadać z twoim TV (przez HDMI).