K_O_z_a 1 Posted March 12, 2008 Po spedzeniu paru tygodni na czytaniu opini wybralem 3 modele: Panasonic TX-32LX70, Sharp LC32WD1E, Toshiba 32R3500PG. Na tv chce przeznaczym max 3000zl. Bede na nim ogladal narazie ze zwyklej anteny a za pare tygodni najprawdopodobniej Cyfrowy polsat, chce tez go podpiac pod komputer, i Xboxa 360 do gier. Obraz bede ogladał z odległości 2-2,5m. Chyba że zancie jakies inne modele godne uwagi do 3000zl. Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo 0 Posted March 14, 2008 witam.moge sie wypowiedziec w kwestii tej toshiby, bo akurat ja posiadam. no i w kwestii panasonica. sharpa nie znam chociaz napewno mialem z nim doczynienia. a wiec co do tej toshiby obraz naprawde jest niezly-po kalibracji- kolory nie razace w oczy obraz jest bardzo spokojny poprostu nie meczy wzroku no i oczywiscie 100hz ktore znaczaco poprawia jakosc.cos takiego jak zaklocenia w postaci roznego smuzenia nie maja miejsca. niezle formatowanie obrazu.i co ciekawe w roznego rodzaju ciemnych scenach w filmach np. bez problemu rozróznimy szare obiekty i rózne skale szarosci,czerni. oczywiscie nie jest to jakis wzorzec pod tym wzgledem ,ale wiekszosc rywali bije w tym aspekcie. poprostu widac wiecej szczegolow w ciemnych scenach.porownywalem z jednym dośc wysokim modelem konkurencji. i tam wszystko bylo czarne bez znaczenia czy np. osoba byla w szarej marynarce i ciemno-zielonych spodniach .oczywiscie nie chodzi tu zeby dac jasnosc i kontrast na maxa i udawac ze jest ok. telewizor MUSI byc skalibrowany. ja wiekszosc parametrow nie mam nawet na polowie a obraz mam szczegolowy bez zbednego przejaskrawiania i wypalania oczu. wszystko jest naturalne. co do katów patrzenia to jest srednio. w toshibie 32R3500 jest matryca amva troche szkoda ze nie ips.ale nie ma zle. chociaz przy lekkim zejsciu na boki i patrzeniu na obraz pod katem obraz traci kolory i kontrast.pod tym wzgledem omawiany panas jest BOGIEM nie ma konkurencji chyba na calym swiecie no chyba ze przeciwnikiem bedzie plasma . jakbym mial wybierac miedzy tymi dwoma modelami to mialbym ciezki orzech do zgryzienia . naturalnosc obrazu toshiby jest naprawde niezla. mnostwo mozliwosci regulacji obrazem ( jest nawet regulacja podswietlenia), swietne uklady korekcyjne plus uklad skalujacy faroudja-sprawdza sie wysmienicie nawet przy sygnale z kablowki. obraz z DVD po HDMI wymiata.no i dzwiek te same ustawienia mam w windows media player-trubass + wzmocnienia basu , dzwiek 3D. w zupełnosci wystarcza.ja moge polecic toshibe ,ale zeby cos wybrac z tej trójcy trzeba by wziasc te modele do domu i kazdy dokladnie sprawdzic przy roznym sygnale i oswietleniu. Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piter_neo 0 Posted March 15, 2008 Zdecydowanie polecam Philips 32PFL7862D, cena około 3100zł Tutaj masz obszerny test tego TV: [url="http://hdtvpolska.com/TEST-Philips-32PFL7862D-t7150.html"]http://hdtvpolska.com/TEST-Philips-32PFL7862D-t7150.html[/url] Quote Share this post Link to post Share on other sites