Skocz do zawartości
sqlab

coaxial -> chinch 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę puścić z zdekodowany sygnał z odtwarzacza dvd ktor posiada wyjscie coaxial do zestawu 5.1 ktory ma 6 wejsc chinch.
Wiem że jest creativa maszynka która dekoduje sygnal i wypuszcza na 6 chinchy , ale gdy sygnal jest juz zdekodowany
to jest niepotrzebne. Jest cos w rodzaju przejsciowki jakiejs?? szukam i nie moge znaleźć. Istnieje w ogole cos takiego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='sqlab' post='90469' date='11.03.2008, 18:54 ']Chcę puścić z zdekodowany sygnał z odtwarzacza dvd ktor posiada wyjscie coaxial do zestawu 5.1 ktory ma 6 wejsc chinch.
Wiem że jest creativa maszynka która dekoduje sygnal i wypuszcza na 6 chinchy , ale gdy sygnal jest juz zdekodowany
to jest niepotrzebne. Jest cos w rodzaju przejsciowki jakiejs?? szukam i nie moge znaleźć. Istnieje w ogole cos takiego??[/quote]

jakie to DVD ? i jaki zestaw 5.1 i czy aby na pewno są to wejścia połączeniowe dla kanałów czy połączenia do głośników

pozdr. dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='dawmac' post='90473' date='11.03.2008, 18:07 ']jakie to DVD ? i jaki zestaw 5.1 i czy aby na pewno są to wejścia połączeniowe dla kanałów czy połączenia do głośników

pozdr. dawmac[/quote]

Dvd np pioneer dv 400 , albo nowy ferguson 880. Maja wyjście stereo i coaxial. A to co mi chodzi po głowie to taki projektor dzwieku fergusona co ma tylko wejscia rca i wzmacnia a nie dekoduje

[url="http://www.ferguson-digital.eu/pl/zestawy_glosnikow/ferguson_tsp-800b_4.html"]O TAKI:)[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='sqlab' post='90482' date='11.03.2008, 19:46 ']Dvd np pioneer dv 400 , albo nowy ferguson 880. Maja wyjście stereo i coaxial. A to co mi chodzi po głowie to taki projektor dzwieku fergusona co ma tylko wejscia rca i wzmacnia a nie dekoduje

[url="http://www.ferguson-digital.eu/pl/zestawy_glosnikow/ferguson_tsp-800b_4.html"]O TAKI:)[/url][/quote]

ten ferguson 800 kosztuje okolo 600zł dołuz 300zł i kup Logitecha Z5500, podłączysz bezproblemu z DVD a ekekt dźwięku przestrzennego będzie o niebo lepszy niz z tego "cudactwa" :lol:

pozr. dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ewentualnie sb extigy, która ma wszystkie wejsica i wyjścia, dodatkowo dekoduje Dolby Digital.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie nie chce zestawu 5.1 , tylko coś takiego spróbować :) z tym extigy niezły pomysł tylko średnio sprzęt dostępny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem dwie z ebay'a za grosze. Jedną sprzedałem i zwróciło się za drugą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='radzique' post='90554' date='11.03.2008, 22:59 ']ja kupiłem dwie z ebay'a za grosze. Jedną sprzedałem i zwróciło się za drugą :)[/quote]

w zasadzie to nawet jak 2 stówy bym miał dać za extigy to tyle samo by kosztowało mniej więcej upgrade do pioneera dv 600 ktory ma na pokladzie dekoder dts i wyjscie 5.1 analogowe , tylko że usb 1.1 - a to dvd z pendrive'a nie pociągnie, ale w sumie mógłbym wypalić płytkę.
I tak źle i tak niedobrze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='radzique' post='90554' date='11.03.2008, 22:59 ']ja kupiłem dwie z ebay'a za grosze. Jedną sprzedałem i zwróciło się za drugą :)[/quote]

w zasadzie to nawet jak 2 stówy bym miał dać za extigy to tyle samo by kosztowało mniej więcej upgrade do pioneera dv 600 ktory ma na pokladzie dekoder dts i wyjscie 5.1 analogowe , tylko że usb 1.1 - a to dvd z pendrive'a nie pociągnie, ale w sumie mógłbym wypalić płytkę.
I tak źle i tak niedobrze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi