sqlab 0 Posted March 11, 2008 Chcę puścić z zdekodowany sygnał z odtwarzacza dvd ktor posiada wyjscie coaxial do zestawu 5.1 ktory ma 6 wejsc chinch. Wiem że jest creativa maszynka która dekoduje sygnal i wypuszcza na 6 chinchy , ale gdy sygnal jest juz zdekodowany to jest niepotrzebne. Jest cos w rodzaju przejsciowki jakiejs?? szukam i nie moge znaleźć. Istnieje w ogole cos takiego?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dawmac 9 Posted March 11, 2008 [quote name='sqlab' post='90469' date='11.03.2008, 18:54 ']Chcę puścić z zdekodowany sygnał z odtwarzacza dvd ktor posiada wyjscie coaxial do zestawu 5.1 ktory ma 6 wejsc chinch. Wiem że jest creativa maszynka która dekoduje sygnal i wypuszcza na 6 chinchy , ale gdy sygnal jest juz zdekodowany to jest niepotrzebne. Jest cos w rodzaju przejsciowki jakiejs?? szukam i nie moge znaleźć. Istnieje w ogole cos takiego??[/quote] jakie to DVD ? i jaki zestaw 5.1 i czy aby na pewno są to wejścia połączeniowe dla kanałów czy połączenia do głośników pozdr. dawmac Quote Share this post Link to post Share on other sites
sqlab 0 Posted March 11, 2008 [quote name='dawmac' post='90473' date='11.03.2008, 18:07 ']jakie to DVD ? i jaki zestaw 5.1 i czy aby na pewno są to wejścia połączeniowe dla kanałów czy połączenia do głośników pozdr. dawmac[/quote] Dvd np pioneer dv 400 , albo nowy ferguson 880. Maja wyjście stereo i coaxial. A to co mi chodzi po głowie to taki projektor dzwieku fergusona co ma tylko wejscia rca i wzmacnia a nie dekoduje [url="http://www.ferguson-digital.eu/pl/zestawy_glosnikow/ferguson_tsp-800b_4.html"]O TAKI:)[/url] Quote Share this post Link to post Share on other sites
dawmac 9 Posted March 11, 2008 [quote name='sqlab' post='90482' date='11.03.2008, 19:46 ']Dvd np pioneer dv 400 , albo nowy ferguson 880. Maja wyjście stereo i coaxial. A to co mi chodzi po głowie to taki projektor dzwieku fergusona co ma tylko wejscia rca i wzmacnia a nie dekoduje [url="http://www.ferguson-digital.eu/pl/zestawy_glosnikow/ferguson_tsp-800b_4.html"]O TAKI:)[/url][/quote] ten ferguson 800 kosztuje okolo 600zł dołuz 300zł i kup Logitecha Z5500, podłączysz bezproblemu z DVD a ekekt dźwięku przestrzennego będzie o niebo lepszy niz z tego "cudactwa" pozr. dawmac Quote Share this post Link to post Share on other sites
radzique 0 Posted March 11, 2008 ewentualnie sb extigy, która ma wszystkie wejsica i wyjścia, dodatkowo dekoduje Dolby Digital. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sqlab 0 Posted March 11, 2008 właśnie nie chce zestawu 5.1 , tylko coś takiego spróbować z tym extigy niezły pomysł tylko średnio sprzęt dostępny:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
radzique 0 Posted March 11, 2008 ja kupiłem dwie z ebay'a za grosze. Jedną sprzedałem i zwróciło się za drugą Quote Share this post Link to post Share on other sites
sqlab 0 Posted March 11, 2008 [quote name='radzique' post='90554' date='11.03.2008, 22:59 ']ja kupiłem dwie z ebay'a za grosze. Jedną sprzedałem i zwróciło się za drugą [/quote] w zasadzie to nawet jak 2 stówy bym miał dać za extigy to tyle samo by kosztowało mniej więcej upgrade do pioneera dv 600 ktory ma na pokladzie dekoder dts i wyjscie 5.1 analogowe , tylko że usb 1.1 - a to dvd z pendrive'a nie pociągnie, ale w sumie mógłbym wypalić płytkę. I tak źle i tak niedobrze Quote Share this post Link to post Share on other sites
sqlab 0 Posted March 11, 2008 [quote name='radzique' post='90554' date='11.03.2008, 22:59 ']ja kupiłem dwie z ebay'a za grosze. Jedną sprzedałem i zwróciło się za drugą [/quote] w zasadzie to nawet jak 2 stówy bym miał dać za extigy to tyle samo by kosztowało mniej więcej upgrade do pioneera dv 600 ktory ma na pokladzie dekoder dts i wyjscie 5.1 analogowe , tylko że usb 1.1 - a to dvd z pendrive'a nie pociągnie, ale w sumie mógłbym wypalić płytkę. I tak źle i tak niedobrze Quote Share this post Link to post Share on other sites