Jump to content
Sign in to follow this  
drake79

"USB ON" problem

Recommended Posts

Witam i pozdrawiam wszystkich posiadaczy nowego Tvixa 6500a.

Mam dość poważny problem z tymże odtwarzaczem, otóż wyświetla mi się cały czas USB ON na panelu (oczywiście kabel usb nie jest podłączony). Nie wiem co zrobić. Dostęp do dysko jest (usb - pc) można kopiować, przeglądać ok, ale po odłączeniu kabla usb problem cały czas pozostaje.
Widziałem na forum mpcclub, że nie tylko ja mam ten problem. Ciekawy jestem czy ktoś jeszcze ma ten problem i jak można temu zaradzić.
Z góry dzięki za sugestie.

EDIT 4.03.2008

Odsyłam Tvixa do Anglii do kjglobal. Czekam na numer RMA (na nieszczęście skończył im się zapas i następna dostawa będzie w przyszłym tygodniu). Mogłem nacieszyć się nim tylko kilka dni ... i się zepsuł.Szkoda. Edited by drake79

[quote name='drake79' post='88840' date='01.03.2008, 19:24 ']Witam i pozdrawiam wszystkich posiadaczy nowego Tvixa 6500a.

Mam dość poważny problem z tymże odtwarzaczem, otóż wyświetla mi się cały czas USB ON na panelu (oczywiście kabel usb nie jest podłączony). Nie wiem co zrobić. Dostęp do dysko jest (usb - pc) można kopiować, przeglądać ok, ale po odłączeniu kabla usb problem cały czas pozostaje.
Widziałem na forum mpcclub, że nie tylko ja mam ten problem. Ciekawy jestem czy ktoś jeszcze ma ten problem i jak można temu zaradzić.
Z góry dzięki za sugestie.

EDIT 4.03.2008

Odsyłam Tvixa do Anglii do kjglobal. Czekam na numer RMA (na nieszczęście skończył im się zapas i następna dostawa będzie w przyszłym tygodniu). Mogłem nacieszyć się nim tylko kilka dni ... i się zepsuł.Szkoda.[/quote]

Niestety po prawie 3 latach użytkowania zrobiłem głupstwo i Tvix M6500 zablokował mi się w trybie USB ON. Czy ktoś w Polsce, najlepiej Warszawa, jest w stanie go odratować , bez konieczności wysyłania na drugi koniec świata ?

Edited by KrzysP

pewnie późno, ale dla innych moze sie przydać. Jak zablokuje sie w trybie USB ON, to wgrać nowy firmware w trybie "safe mode".