Skocz do zawartości
Gmeru

Nowe amplitunery od firmy Yamaha

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='wiktorw6' post='141725' date='12.01.2009, 15:59 ']witam zakupiłem yamahe rx-v863 niestety nie otrzymałem polskiej instrukcji czy ktoś wie skąd można pobrać do tego modelu lub podobnego pozdrawiam wiktor[/quote]
jeśli nie otrzymałeś polskiej instrukcji to zgłoś sie po nia do sprzedawcy :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety brak instrukcji PL w sprzęcie RTV jest nagminny. Nawet w dużych sieciach ma to miejsce - koleha kupił LCD toshiby w MediaExpercie oczywiście bez instrukcji w PL, co śmieszne chyba była wyprodukowana w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='bob1969' post='141775' date='12.01.2009, 21:30 ']Niestety brak instrukcji PL w sprzęcie RTV jest nagminny. Nawet w dużych sieciach ma to miejsce - koleha kupił LCD toshiby w MediaExpercie oczywiście bez instrukcji w PL, co śmieszne chyba była wyprodukowana w Polsce.[/quote]
owszem jest nagminne ale i jest to powód dla którego można towar zwrócić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

mam pytanie trochę z innej beczki ale chyba tu będzie na miejscu. Czy ktoś testował jak współpracuje taki amplituner z wejściem HDMI połączonym z tunerem N'ki ? Konkretnie zainteresowało mnie to skalowanie do 1080p (będzie poprawa jakości kanałów SD ?) , ale to chyba ogólna tendencja żeby źródła sygnału łączyć HDMI z apli i stamtąd już jednym kablem z TV, będzie to działało z N ? Pytam oczywiście w kontekście znanych problemów N'ki z niektórymi telewizorami...

Witam,jeżeli chodzi o możliwość podpięcia dekodera N do yamahy to niestety dekoder wyswietla błąd HDCP.Po konsultacji z serwisem sugerują wymianę Nrecordera do skutku,przy podłączeniu z innymi dek.sat.np philem hd czy technisatem działa prawidłowo.Jakość nadawanych programów SD jest kiepska (N,C+)także skalowanie jest prawie niezauważalne,można spokojnie myśleć o yamaszce 663 i zaoszczędzić parę stuwek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

mam pytanie trochę z innej beczki ale chyba tu będzie na miejscu. Czy ktoś testował jak współpracuje taki amplituner z wejściem HDMI połączonym z tunerem N'ki ? Konkretnie zainteresowało mnie to skalowanie do 1080p (będzie poprawa jakości kanałów SD ?) , ale to chyba ogólna tendencja żeby źródła sygnału łączyć HDMI z apli i stamtąd już jednym kablem z TV, będzie to działało z N ? Pytam oczywiście w kontekście znanych problemów N'ki z niektórymi telewizorami...

Witam,jeżeli chodzi o możliwość podpięcia dekodera N do yamahy to niestety dekoder wyswietla błąd HDCP.Po konsultacji z serwisem sugerują wymianę Nrecordera do skutku,przy podłączeniu z innymi dek.sat.np philem hd czy technisatem działa prawidłowo.Jakość nadawanych programów SD jest kiepska (N,C+)także skalowanie jest prawie niezauważalne,można spokojnie myśleć o yamaszce 663 i zaoszczędzić parę stuwek

Kolego brednie opowiadasz, n-ka ma ze wszystkim problemy bo te boxy to badziewia.

U mnie nie wyskakiwał błąd tylko musiał sobie pomrugać zanim obraz wskoczył, zresztą przy bezpośrednim połączeniu do TV jest podobnie.

Co do skalowania też się nie zgodzę podepnij zwykły odtwarzacz DVD kablami po component i porównaj ze skalowaniem i bez skalowania różnica jest kolosalna.

Jeśli próbowałeś zobaczyć różnicę w kanałach SD np z boxa nki czy innymi tunerami hd to dziwię się że zauważyłeś jakąkolwiek różnicę.

Przecież na tunerze sat. ustawiasz RES (przeważnie na 1080i) i taki sygnał box podaje po HDMI np. do Yamahy RX-V863 i nieważne czy leci kanał w SD czy HD Amplituner otrzymuje sygnał 1080i to co ma skalować??

Może jedynie usunąć przeplot i zrobić 1080p ale kanał jak był jakości SD tak dalej jest.

Tak, że Yamaha RX-V863 swoją robotę wykonuje bardzo dobrze i skaluje jak powinna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Miałem podłączony n recorder do Y 663 kabelkiem QED qunex HDMI. Stwierdzam ze jakosc obrazu Y polepsza dzieki funkcji deep color i xv color.

Tv to plasma panas stara PV 60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi