dawmac 9 Posted February 25, 2008 (edited) Witam Bardzo prosze o wpisywanie w tym temacie tytułów filmów i koncertów z dźwiękiem HD ( DTS HD MA, DTHD ) w systemie 5,1 i 7,1. Bardzo trudno wyłapac w sklepach internetowych z jaką ścieżką dźwiękową jest dany film / koncert. Jest temat o filmach ale chciałbym aby tutaj były wpisy tylko tytułów własnie z nowymi formatami dźwięku. Najlepiej aby były przetestowane na własnych uszach a nie informacje że czytałem że chyba jest itp Zapewne wiele osób zna ale od czegos trzeba zacząć 1. BR; SHOOT `EM UP > 7,1 dts hd 2. BR; X MEN III > DTS HD MA 3. BR; DIE FARD 4,0 > DTS HD MA 4. BR; WAR > 7,1 PCM 5. HD DVD; TOTAL RECALL > DTS HD MA 6. HD DVD; TERMINATOR 2 > DTS HD 7. HD DVD; 300 > DTHD 8. BR; INDEPENDENCE DAY > DTS HD MA ( super ! ) pozdr. dawmac Edited February 27, 2008 by dawmac Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted February 26, 2008 [url="http://www.hddvdstats.com/index.php?OrderBy=Audio"]Bardzo proszę Szanowny Panie Kolego Dawmac .... [/url] BR znajdziesz w prawym górnym rogu ! Pzdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dawmac 9 Posted February 26, 2008 (edited) [quote name='BoDeX' post='88079' date='26.02.2008, 03:03 '][url="http://www.hddvdstats.com/index.php?OrderBy=Audio"]Bardzo proszę Szanowny Panie Kolego Dawmac .... [/url] BR znajdziesz w prawym górnym rogu ! Pzdr.[/quote] wiekie dzięki, ostatnio spodobało mi się oglądanie filmów w 7.1 i szukam tych z najlepszą ścieką dźwiękową. Jest wiele wydan, e co innego pisze na pudełko a co innego jest na płycie Taka ciekawosta Totall Recall jest DTS HD MA i gra tylko 5.1 !!, dopiero po przełączeniu na tryb np. THX 7.1 czy Dolby EX itp. jest dźwięk we wszystkich kolumnach. Z innymi filmami DTS HD MA nie ma problemu aby był dźwiek 7.1 Sprawdzam tą liste co mi podałeś i wiele nowych tytułów na niej nie ma pozdr. dawmac Edited February 26, 2008 by dawmac Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaceks 0 Posted February 26, 2008 czy jest duża różnica pomiędzy dzwiękiem DTS 5.1 i DTS HD 5.1 ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dawmac 9 Posted February 27, 2008 (edited) [quote name='jaceks' post='88203' date='26.02.2008, 19:14 ']czy jest duża różnica pomiędzy dzwiękiem DTS 5.1 i DTS HD 5.1 ?[/quote] ja słysze różnice między DTS a DTS HD MA. Jesy znacznie wiecej dźwięków i sa bardziej naturalne ( np. odgłosy burzy, , strzałów itp. itd ) Taka ciekaostka, film z dźwiękiem DTS HD MA jest tylko 5.1 !! i nie grają dwie tylnie kolumny z systemu 7.1 ! Dopiero przełączenie amplitunera na 7.1 ( czy to dolby ex, czy THX 7.1, czy DPLII ) daje dźwięk ze wszystkich kolumn. Kolejna ciekawostka, na amplitunerze nadal świecą się odznaczenia DTS HD MA pozdr. dawmac Edited February 27, 2008 by dawmac Quote Share this post Link to post Share on other sites