Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
bartusiak

Szeroko rozwiniety problem kupna kina domowego

Question

mam prosbe o pomoc gdyz sam nie jestem w stanie sie zdecydowac. chodzi o wybor sprzetu do kina domowego. tv juz wybralem jest nim toshiba regza 42z3030db ktory bede zamawiac jutro jesli sie nie rozmysle(mysle ze nie ma lepszych kandydatow na tv za >1000funtow) chodzi o odtwarzacz high definition... i tu sie zaczyna problem. bylem "szczesliwym" posiadaczem hd dvd ep-35 i po dwoch dniach musial wrocic do sklepu z powodu brakow obslugi polskich wydawnictw. odtwarzacz mi sie bardzo podobal i wyczuwalem jak i kilka innych osob roznice miedzy odtwarzaniem filmow w 1080i z odtwarzacza xboxowego i z tej stacjonarnej toshki... ale coz... musialem sie pozegnac pozostal tylko smutek i niedostatek. planowalem kupic xe1 z powodow = reonvx upsaler oraz 1080p/24p ktory bedzie sie przydawac z nowym tv wraz z bitstream dzwiekow hd (e1 nie obsluguje bitstream dts-mstr ad i truehd?). ale skoro sie skonczyla wojna i toshiba upada a xe1 narazie calkiem dobrze stoi z swoja cena zaczalem kombinowac. a wiec skoro hddvd upadl(upada jak kto woli) to czy xe1 nie lepiej zamienic na przyklad na laptopa toshibe qosmio z nagrywarka hd dvd(cena wzrasta ale mam wtedy jakby htpc), jest ona w stanie wypuscic bitstream tak mi sie wydaje, czy obsluzy dzwiek 7.1 to jest w tej chwili malo istotne gdyz malo filmow w tym formacie mialo taki dzwiek. kwestia jest obrazu... qosmio chyba nie obsluguje na wyjsciu sygnalu 1080p/24p, wiec pewnie nie da sie tego jakos emulowac/aktywowac oraz scaler dvd reon. czy skaler zamontowany w xe1 bedzie mial duzo lepsze dzialanie niz na przyklad reon w amplitunerze onkyo tx-sr875 gdyz sprawa z amplitunerem u mnie tez nie jest jasna? jesli ten w ampie nie bedzie dawac takiego samego lub podobnego efektu to wtedy mysle ze moim ampem zostanie tx-sr705 ze skalerem faroudja + xe1. oba ampy maja mozliwosc wyrzucania bezposrednio obrazu 1080p/24p po hdmi bez dodatkowego skalowania w nich? nad odtwarzaczem blu-ray narazie nie mysle ps3 wystarczy poki nie bedzie wiecej odtwarzaczy bd 2.0.

prosze o obiektywna pomoc w moim dosc szeroko rozwinietym problemie
pozdro

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet