Kupilem sharpa 46xl2e z trzy miesiace temu
Korzystam glownie z ps3 (gry , filmy) i ekran zawsze byl KRYSZTAL Jakos w niektorych filmach na blu-rayu az zapierala dech
W sobote wracam se z pracy jak nigdy nic patrze a moja dziewczyna nie wiadomo czemu umyla ekran i to czyms tlustym (cos do mycia monitorow)
JAK MOZNA USUNAC TERAZ TE SMUGI :/
Matryca zawsze byla perfekcyjnie czarna a teraz wyblakla a miejscami wrecz biale plamki
Przeczytalem na forum o specjalnych srodkach i kupilem caly zestaw do czyszczenia telewizorow LCD i porazka Jeszcze pogorszylem sprawe
Chodzilem do serwisu sharpa i dzwonilem do glownego serwisu w warszawie i mi powiedzieli ze NICZYM nie mozna myc tej matrycy poniewaz nie jest to zwykla matryca i nie ma jakichs tam ochronnych warstw
Jest tylko ta specjalna szmatka i na sucho jedynie przecierac
Wiec moze mial ktos taki problem albo wie co zrobic bo teraz raz ze sa smugi to i zamiast perfekcyjnej czerni mam wyblakla matryce nawet jak zgaszony telewizor jest to strasznie widoczne :/
Dzisiaj probowalem zwilzona szmatka przecierac ale to tez tylko pogarsza sprawe
P.S
Czytalem tematy na forum i prosze nie odsylajcie mnie do innych postow
Moze komus to smieszny problem ale ja nocami przez to nie spie
Dla mnie jest juz teraz duza roznica w odbiorze
I jeszcze jedno pytanie
Czy to jest juz trwale uszkodzenie i na trwale wplynelo na jakosc obrazu
I czy dalszymi probami zmycia tego nie popsuje poprostu matrycy
You can post now and register later.
If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.
Witam

Edited by SlawekRMam pewien problem i potrzebuje pomocy
Kupilem sharpa 46xl2e z trzy miesiace temu
Korzystam glownie z ps3 (gry , filmy) i ekran zawsze byl KRYSZTAL Jakos w niektorych filmach na blu-rayu az zapierala dech
W sobote wracam se z pracy jak nigdy nic patrze a moja dziewczyna nie wiadomo czemu umyla ekran i to czyms tlustym (cos do mycia monitorow)
JAK MOZNA USUNAC TERAZ TE SMUGI :/
Matryca zawsze byla perfekcyjnie czarna a teraz wyblakla a miejscami wrecz biale plamki
Przeczytalem na forum o specjalnych srodkach i kupilem caly zestaw do czyszczenia telewizorow LCD i porazka Jeszcze pogorszylem sprawe
Chodzilem do serwisu sharpa i dzwonilem do glownego serwisu w warszawie i mi powiedzieli ze NICZYM nie mozna myc tej matrycy poniewaz nie jest to zwykla matryca i nie ma jakichs tam ochronnych warstw
Jest tylko ta specjalna szmatka i na sucho jedynie przecierac
Wiec moze mial ktos taki problem albo wie co zrobic bo teraz raz ze sa smugi to i zamiast perfekcyjnej czerni mam wyblakla matryce nawet jak zgaszony telewizor jest to strasznie widoczne :/
Dzisiaj probowalem zwilzona szmatka przecierac ale to tez tylko pogarsza sprawe
P.S
Czytalem tematy na forum i prosze nie odsylajcie mnie do innych postow
Moze komus to smieszny problem ale ja nocami przez to nie spie
Dla mnie jest juz teraz duza roznica w odbiorze
I jeszcze jedno pytanie
Czy to jest juz trwale uszkodzenie i na trwale wplynelo na jakosc obrazu
I czy dalszymi probami zmycia tego nie popsuje poprostu matrycy