Skocz do zawartości
  • 0
geforc

Problem z telewizorem Samsung - błędne źródło obrazu

Pytanie

Witam, mam problem z telewizorem SAMSUNG QE75Q80DATXXH.

Podłączone mam do niego dekoder z telewizji IPTV oraz amplituner po kablu optycznym.

Mam wszystko skonfigurowane jednym pilotem od samsunga a nie 3 osobne.

Zawsze było tak że odpalałem telewizor i włączał się dekoder razem z źródłem kanału HDMI czyli w tym przypadku ten dekoder.

Teraz od paru dni (mam wrażenie że po aktualizacji) włącza się tryb ANTENA a nie mam tego nawet podłączonego, włącza się tak za każdym razem.

W ustawieniach nic nie znalazłem na temat priorytetu włączania, wcześniej nic takiego nie musiałem ustawiać no ale teraz się coś poknociło.

Wiecie może jak to naprawić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
W dniu 17.07.2026 o 16:16, geforc napisał:

Witam, mam problem z telewizorem SAMSUNG QE75Q80DATXXH.

Podłączone mam do niego dekoder z telewizji IPTV oraz amplituner po kablu optycznym.

Mam wszystko skonfigurowane jednym pilotem od samsunga a nie 3 osobne.

Zawsze było tak że odpalałem telewizor i włączał się dekoder razem z źródłem kanału HDMI czyli w tym przypadku ten dekoder.

Teraz od paru dni (mam wrażenie że po aktualizacji) włącza się tryb ANTENA a nie mam tego nawet podłączonego, włącza się tak za każdym razem.

W ustawieniach nic nie znalazłem na temat priorytetu włączania, wcześniej nic takiego nie musiałem ustawiać no ale teraz się coś poknociło.

Wiecie może jak to naprawić ?

Nie wiem co to jest ten tryb antena napisz mi ale żeby dekoderem załączać telewizor bądź telewizorem dekoder czyli dwa urządzenia na raz trzeba po pierwsze włączyć ustawieniach telewizora i dekodera opcje HDMI Cec i do odpowiedniego gniazdka o tym samym o tej samej nazwie podłączyć dekoder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
5 godzin temu, wojtek pałka napisał:

Nie wiem co to jest ten tryb antena napisz mi ale żeby dekoderem załączać telewizor bądź telewizorem dekoder czyli dwa urządzenia na raz trzeba po pierwsze włączyć ustawieniach telewizora i dekodera opcje HDMI Cec i do odpowiedniego gniazdka o tym samym o tej samej nazwie podłączyć dekoder

Antena to antena na dachu.

Tak, wszystko ok ale mam ten dekoder i telewizor od września i to działało idealnie od tego czasu, teraz coś się zdymało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi