Jump to content
Sign in to follow this  
Krzychu050715

Kupno nowego TV

Recommended Posts

Witam wszystkich
Zamierzam kupić TV LCD
moje typy to SONY:
KDL-40V3000
KDL-40W3000
jednak na jednym forum użytkowników ([color="#0000FF"]http://www.ceneo.pl/;015886092-10.htm#productOpinions[/color]) przeczytałem opinie, że te TV nie wykrywają połączeń HDMI (nie widzi dekodera Cyfry+) nawet takich jak PS3.
Czy to tylko nieudolność użytkowników, czy rzeczywiście jest z tymi TV taki problem?
pozdrawiam

no i temat ucichł, a i ja jestem zainteresowany sony40w3000

wszystkie bravie podlaczone do bd wygladaja bajecznie - motyw z problemem z hdmi to raczej bajka - szczegolnie w przypadku podlaczenia tv sony do ps3...

w zasadzie sa tylko dwie rzeczy ktore przewijaja sie w opiniach i faktach ktore moga zniechecac do sony40w3000 - czyli brak 100hz i jego ponoc glosne wentylatorki

na tym forum tv sony nie ciesza sie zbytnia popularnoscia - wiadomo - cena/jakosc na tle konkurencji wypadala marnie - ale ostatnio mozna kupic ten tv taniej niz toshibe z3030

dla mnie ten tv ma sluzyc glownie do ps3, 'n', i pewnie kompa

jezeli przeczyta to jakis posiadacz w3000 to prosze o info:
[b]jak wyglada sytuacja z glosnoscia wentylacji?[/b]
[b]czy podlaczal/jak dziala z 'n' recorderem po hdmi[/b] (czy tv jest glosniejszy od rec?) - raczej niemozliwe ;P
[b]czy jest jakies odczuwalne smuzenie, czy brak 100 hz jest istotny?[/b]
[b]jak sprawuje sie wyjscie optyczne?[/b] - np wypuszczenie dzwieku 5.1 z ps3 po hdmi i wypuszczone po optyku z tv na glosniki (u mnie logitech z5500) Edited by megadrech

[quote name='megadrech' post='78177' date='09.01.2008, 10:32 ']no i temat ucichł, a i ja jestem zainteresowany sony40w3000

wszystkie bravie podlaczone do bd wygladaja bajecznie - motyw z problemem z hdmi to raczej bajka - szczegolnie w przypadku podlaczenia tv sony do ps3...

w zasadzie sa tylko dwie rzeczy ktore przewijaja sie w opiniach i faktach ktore moga zniechecac do sony40w3000 - czyli brak 100hz i jego ponoc glosne wentylatorki

na tym forum tv sony nie ciesza sie zbytnia popularnoscia - wiadomo - cena/jakosc na tle konkurencji wypadala marnie - ale ostatnio mozna kupic ten tv taniej niz toshibe z3030

dla mnie ten tv ma sluzyc glownie do ps3, 'n', i pewnie kompa

jezeli przeczyta to jakis posiadacz w3000 to prosze o info:
[b]jak wyglada sytuacja z glosnoscia wentylacji?[/b]
[b]czy podlaczal/jak dziala z 'n' recorderem po hdmi[/b] (czy tv jest glosniejszy od rec?) - raczej niemozliwe ;P
[b]czy jest jakies odczuwalne smuzenie, czy brak 100 hz jest istotny?[/b]
[b]jak sprawuje sie wyjscie optyczne?[/b] - np wypuszczenie dzwieku 5.1 z ps3 po hdmi i wypuszczone po optyku z tv na glosniki (u mnie logitech z5500)[/quote]
nie wiem ja mam kdl 40 w2000 i jest spoko natomiast szukam odpowiedzi czy to jest full hd czy nie bo napisane to nie jest matryca 1920*1080 niby wna polskiej stronie sony jest tak napisane ale czy tak jest rzeczywiscie.obsuluguje 1080p ale bym byl wdzieczny gdyby ktos dal znac co i jak z tym tv :/ ps w moim wentylatory oki :) i ogolnie fajny telewizorek.pozdrowienia

Oczywiście W2000 i W3000 to panele Full HD i obsługują 1080p. W 3000 posiada ponadto panel 10bit. Jak jest w W2000 nie jestem pewien. Sam własnie jestem na kupnie V3000 bo W3000 jest troszkę za drogi. Chętnie usłyszał bym opinie użytkowników o tych modelach i czy warto dopłacać do 10bit...