Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
kurzki

Lcd-Hdmi-Laptop brak obrazu i dzwieku

Question

Witam
Posiadam telewizor Samsung LCD LE32S81BX/XEC oraz laptopa HP Pavilion DV6640EW z grafika GeForce 8840 M GS.
Podpinam kabelek HDMI PROLNIK pomiedzy telewizor gniazdo hdmi2 oraz gniazdo hdmi laptopa.
Czy ktos pomoglbymi ustawic wlasciwosci wyswietlania oraz audio ?
Na monitorze 60hz 1200x800 i na tv 30hz mam ustawione 1360x768.
Klonowanie , na obu monitorach sa te same ustawienia i na telewizorze dookola obcina mi obraz , spada jakosc obrazu na laptopie.
Interesuje mnie tryb dualview , poniewaz niezaleznie mozna ustawic rozdzielczosc na laptopie oraz telewizorzei mimo , ze tez mam na laptopie oraz tv ustawiona ta sama rozdzielczosc to juz mi nie obcina tak bardzo i nie spada jakosc na laptopie obrazu.
Niestety jak mam opcje dualview to na telewizorze wyswietla mi tapete bez myszki ikon , czegokolwiek.

Glucho na audio.
Z gory bardzo dziekuje.
Pozdrawiam Edited by kurzki

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
dualview to przedluzenie pulpitu zatem na 1 tylko ekranie beda ikony. Postaraj sie moze ustawic jako wyswietlacz tv a nie na laptopie w koncu po co klonowac. Co do dzwiku po hdmi to byc moze zlacze w laptopie nie obsuguje wyjscia audio przez hdmi lub tez ustawia sie to w systemie musisz poczytac ogolnie o tym jak dzialaja opcje nview i adio przez hdmi w twoim laptopie. Najlepiej w google i popatrz tez na wspaniale narzedzie czyli powerstrip.

• 0
wielkie dzieki , myslalem ze dual to coas zupelnie innego
na pojedynczym , czyli osobno jest ok
co do dzwieku to jeszcze walcze
co to jest powerstrip ?

• 0

program ktorym ustawissz wszystkie opcje wyświetlacza , masz praktycznie nieograniczone mozliwosci poszukaj na google :(

• 0
Witam ! to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc.
Ja w sumie podpinam sie pod ten temat dlatego ze mam podobny sprzet jednak brak zupelnie obrazu na tv. A wiec sprzet mam televizor LCD samsunga LE32R7 z jednym wejsciem hdmi , laptop Hp dv-5 1009 , wiec tak kiedy polacze laptopa z tv kablem hdmi na tv widze niebieskie tlo z napisem "brak sygnalu" uprzedzam ze w panelu sterowania karty graficznej (geforce 9200m gs ) nie ukazuja sie zadne opcje dotyczace drugiego monitora , wogole po podlaczeniu kabla hdmi do laptopa system nie wykrywa zadnego uzadzenia , inaczej dzieje sie kiedy podlacze przez kabel vga , zaraz po podlaczeniu tego kabla system sam wyswietla okno z propozycjami ustawienia drugiego monitora , a na tv natychmiast pojawia sie obraz. sterownik uzywam ten od producenta czyli od hp , sprawdzalem tez na sterowniku ze strony laptopvideo2go , tez zero obrazu .Prosze o porade , jesli nie podalem jakis istotnych informacji przepraszam , ale nie wiem co by jeszcze mozna bylo dodac ,

• 0

a ja mam problem tego typu ze w laptopie wykrywa mi plazme jako dodatkowy monitor ale nic na nim nie wyswietla...

probowalem juz Fn+f4 i nic