karlos47 0 Napisano 19 Sierpnia Dzień dobry, Proszę o pomoc w wyborze telewizora. Chciałbym kupić sprzęt, który dobrych kilka lat posłuży. Nie musi to być najnowszy model. 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 47m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,4m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-54. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Siedzimy raczej na wprost, kąty nie są tak bardzo istotne.5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Telewizor ma wisieć. Może po zmianie umeblowania w salonie, będzie stał, ale wolałbym żeby wisiał.6. Jak słońce świeci w pokoju ? Pokój jest bardzo długi, i telewizor wisi w kącie, do którego słońce bezpośrednio nie dociera. Co prawda wisi tuż przy drugim oknie, ale w nie też słońce nigdy nie zagląda.7. Jaki masz obecnie telewizor ? Mocno budżetowy Panasonic 65'' pozostawiony przez poprzednich właścicieli, nie wiem jaki model. Bardzo kiepski obraz. Mam też Panasonic 55AS650 po kalibracji, z którego byłem bardzo zadowolony.8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Szybkie i sprawnie działające menu oraz HDMI 2.19. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? różnie10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Playstation, dekoder cyfra+11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? W tygodniu około 2 godzin, weekend 5-612. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie wiem. Bardziej mat.13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy netflix, disney. Zdarzają się płyty DVD, z dekodera filmy, informacje czasem sport.14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, Playstation 5 ( w przyszłości 6). Ponad 60%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej w ciągu dnia. wieczorami z dodatkowym oświetleniem17. Preferencje co do wielkości? 75-77''18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wolno działające, zawieszające się menu19. Preferencje co do marki ? Sony, LG, Panasonic, Samsung. Raczej nie chińczyki, może w ostateczności.20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie korzystam.21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 6000-6500. No chyba, że nie będzie wyjścia to może troszkę więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 186 Napisano 19 Sierpnia Jeśli LED to optymalny będzie Sony 75X90Lhttps://scentre.pl/produkt/sony/4548736150805/telewizor-sony-bravia-75-cali-xr-75x90l-full-arra.htmlco prawda kosztuje 6499 i to model z 2023 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karlos47 0 Napisano 19 Sierpnia OK. Dziękuję za podpowiedź. Widzę, że jest dostępny jeszcze w kilku sklepach. Czy może ktoś jeszcze polecić jakieś miejsce, gdzie można kupić taki tv i zrobić od razu kalibrację i czy ma to w ogóle sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karlos47 0 Napisano 29 Sierpnia Kupiłem polecany telewizor w Sony Centre. Była akurat czasowa promocja na 5999. Wczoraj przesyłka dotarła. O to właśnie chodziło. Jestem ukontentowany😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 745 Napisano 30 Sierpnia 👍🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach