Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć , buduje swój ekosystem google i wybór padł na TCL 804 ( dobra cena , rabaty itp ) 

Wszystko ładnie pięknie , skonfigurowane co trzeba ale wątpliwości budzi fakt że mam dysk SSD Sandisk Posrtable 2TB w zasadzie wypełniony po brzegi , na wszystkich samsungach działa , smartfon go widzi i działa , chromebook , a tu gdy podłączam pod wspomniany TCL ukazuje się komunikat że dysk jest uszkodzony , tv sugeruje format dysku ale z wiadomych przyczyn tego nie robię, bo wpierw muszę zrzucić zawartość gdzieś . Pytanie do Was :

Dysk muszę sformatować na NTFS aby TCL go widział ?? Czy po prostu TCL nie lubi tak dużych dysków ...

Dajcie znać , będę wdzięczny za pomoc wsparcie 

Pozdroo :) 

PXL_20250801_163939715.jpg

PXL_20250801_163942951.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TCL nie lubi/nie widzi wielu rzecz. Taka marka.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to ani odpowiedź ani pomoc to DISASTER 🤡, zamówiłem drugi dysk SSD i sformatuje go jako NTFS , bo na innych forach TCL wspominano że tak powinno działać - dopóki nie przekonam się na sobie nie dowiem się , jak co dam znać :)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może tobie to nie odpowiada, ale to są fakty. Niemniej powodzenia 😊

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio , to tak ma wyglądać społeczność na TYM PORTALU ?? Nie dziwie się że umiera i posty sięgają odległych epok , być może to też Twoja @Xisiek zasługa - oświecę Cie w innej grupie uzyskałem więcej wsparcia wskazówek niż od Ciebie w jednym marnym zdaniu - nie powiem Ci czy problem rozwiązałem bo byś zapewne zasługi przypisać chciał sobie - fuj fuj 🤡

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, ze się udało. Kiepskie zaczepki zostawię bez komentarza. 
PS. Powodzenia z TCL 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Xisiek napisał:

Kiepskie zaczepki zostawię bez komentarza.

To nie zaczepka a stwierdzenie smutnego faktu - powodzenia z Twoim KSIAJOMI 8K 🥴

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi