Skocz do zawartości
  • 0
Bartek82sc

Eversolo DMP A6 Gen 2 problem

Pytanie

Witam posiadam odtwarzacz sieciowy Eversolo DMP A6 Gen2 od tygodnia czasu , używam TIDALa , posiadam światłowód 600 MB , podłączony mam kablem , do wczoraj wszystko śmigało , aż miło jeżeli chodzi o TIDALa utwory odtwarzałem na w jakości MAX i nie było nawet najmniejszego laga. Od wczoraj zaczeło ciąć czyli kilka sekund utworu kilka sekund przerwy. Pytanie co może być powodem. Router resetowany , wszystko inne śmiga , aż miło na kompie Tidal chodzi idealnie tak jak wcześniej na eversolo. Proszę o konkretne podpowiedzi z góry dziekuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
7 godzin temu, Bartek82sc napisał:

Witam posiadam odtwarzacz sieciowy Eversolo DMP A6 Gen2 od tygodnia czasu , używam TIDALa , posiadam światłowód 600 MB , podłączony mam kablem , do wczoraj wszystko śmigało , aż miło jeżeli chodzi o TIDALa utwory odtwarzałem na w jakości MAX i nie było nawet najmniejszego laga. Od wczoraj zaczeło ciąć czyli kilka sekund utworu kilka sekund przerwy. Pytanie co może być powodem. Router resetowany , wszystko inne śmiga , aż miło na kompie Tidal chodzi idealnie tak jak wcześniej na eversolo. Proszę o konkretne podpowiedzi z góry dziekuję. 

Edit: Widziałem na FB że ktoś miał identyczny problem i wszyscy pisali o tym , że to wina Tidala , że nie próbuje tego rozwiązać np. na 320kbps 32bit gra bez problemu u mnie na eversolo ale na 16 czy 24 bitach tak jak pisałem nagle zrobił się problem w eversolo , ludzie odpowidaja na FB że na innych odtwarzaczach też maja takie problemy, a niekiedy sie same rozwiązują tylko dlaczego u mnie na laptopie który jest piętro wyżej od routera i połączenie WI-FI na aplikacji TIDAL w 24Bitach nie ma tego problemu , a w eversolo który jest podłączony kablem już występuje. U mnie internet po kablu średnio to download 620 MB upload 140 MB ping 1ms , a po WI-FI około d: około 300MB u: 100 MB ping 4ms. Czyli niby duzo osoób twierdzi że problem jest po stronie TIDALa jeżeli odtwarzamy w 24 Bit , ale to sie nie trzyma kupy z tym że u mnie po wi-fi w latopie nie ma tego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi