przemk0 0 Napisano 4 Stycznia Witam. Rozglądam się za zakupem nowego TV. Obecnie posiadam Philips 55PUS6561. W ciągu swoich kilku lat użytkowania 1 raz miał wymieniane podświetlenie i 2 razy czyszczoną matrycę (chyba taka wada w tej wersji, że brud dostaje się do środka). Jestem zadowolony z tego TV. Ponieważ z mieszkania przeprowadziłem się do domu i jakby ten TV pójdzie do innego pomieszczenia to szukam TV do salonu. Rozważam zakup TV w technologii miniled. 1. TCL QD-Mini LED 75C805 75 2. Philips The Xtra 75PML9019/12 Rozważę inne Wasze propozycje jako znawców tematu i stad moje pytanie, który z tych dwóch wybrać lub czy proponujecie coś lepszego 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4-8m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? max 34. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? z reguły na wprost ewentualnie po prawej stronie5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć 6. Jak słońce świeci w pokoju ? z lewy strony TV natomiast nie ma to znaczenia posiadam żaluzje fasadowe z możliwością regulacji nasłonecznienia7. Jaki masz obecnie telewizor ? Philips 55PUS65618. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? tak kilka stacji 4K jak i Netflix10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? czasami PS4 lub PS511. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-1012. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie mam zdania13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy i seriale 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? jest taka możliwość ale raczej sporadycznie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 1-3 godziny ale raczej sporadycznie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? późne popołudnie i wieczór17. Preferencje co do wielkości? 75"-85"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? słabe nagłośnienie dlatego podłaczam TV pod źródło zewnętrzne dźwięku19. Preferencje co do marki ? Philips ze względu na Ambilight20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 6500 zł z nastawieniem na RTV EURO AGD ze względu na posiadany kupon 650zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 4 Stycznia Witam. Moja propozycja to kupno mniejszego telewizora ale lepszego TCL QD-Mini LED 75C805 75,Philips The Xtra 75PML9019/12 czyli OLED SONY 65 cali. https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-telewizor-oled-xr-65a80l.bhtml Chyba że lubisz oglądać kanały informacyjne, wtedy nie ma wyjścia , tylko LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach