Skocz do zawartości
pmcomp

Top Gun (HD DVD)

Rekomendowane odpowiedzi

[url="http://imageshack.us"][img]http://img248.imageshack.us/img248/3549/topgunsb4.jpg[/img][/url]

Wreszcie film dotarł do mojej kolekcji, chociaż gdybym zakupił w Australii to byłyby polskie napisy. No cóż, moje wydanie jest z USA, trzeba ćwiczyć języki :P .

Dane wydania:

video: 1080p, VC-1
audio: Dolby TruHD EX 5.1 eng (czyli 6.1 kanałów), Dolby Digital Plus EX 5.1 eng (czyli 6.1 kanałów), DTS ES Matrix 6.1 eng, i dwie ściezki DD 5.1 esp i fra
napisy: eng, fra, esp, por - w mojej wersji polskich brak, polskie sa w wersji z Australii
kraj pochodzenia: USA
dodatki: brak
region: ALL

No to przechodzimy do sedna. Obraz fantastyczny, znakomity, mniam. Przypominam że to film z 1986-o roku, zeskanowano go fantastycznie. Zbliżenia ostre, takie jakie powinny być. He, he, Kelly McGillis jednak w SD wygląda smakowiciej ;):P . Dalsze plany już bardziej miękkie ale sorry w kinie na tym byłem ze 20 lat temu i nie pamiętam czy takie miały być, zapwne tak. Dźwięk w Dolby TrueHD EX jest także kapitalny, szczególnie wszystkie sceny walk lotniczych. Nie wiedziałem, że taki dźwięk może się wydobywać z mojego systemy i ... że samoloty wydają takie dźwięki. Brawo za realizację. W wydaniu brak jest jakichkolwiek dodatków co mi akurat wcale nie przeszkadza.

Kto jest fanem walk powietrznych , samolotów, Tom Cruise'a i Kelly McGillis to ta pozycja must have.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wkoncu BD czy HD DVD?

swoja droga chetnie bym ogladnal Zelazny Orzel....tam lepiej lataja ;)

Edytowane przez demek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='demek' post='68838' date='20.11.2007, 16:16 ']to wkoncu BD czy HD DVD?

swoja droga chetnie bym ogladnal Zelazny Orzel....tam lepiej lataja ;)[/quote]

Sorki, oczywiście że HD DVD, temat już przeniosłem.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam edycje Niemiecką z Polskimi napisami i oczywiście zgadzam się w 100% obraz i dźwięk super, film wygląda jak najnowsza produkcja.
Polecam również HD-DVD Ostrza Chwały (Blades of Glory) również z Polskimi napisami obraz 10/10 dźwięk 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Pabloss' post='68847' date='20.11.2007, 17:41 ']Ja mam edycje Niemiecką z Polskimi napisami i oczywiście zgadzam się w 100% obraz i dźwięk super, film wygląda jak najnowsza produkcja.
Polecam również HD-DVD Ostrza Chwały (Blades of Glory) również z Polskimi napisami obraz 10/10 dźwięk 8/10[/quote]

To jednak odjazd.... Nagle okazuje się, że jest całkiem dużo filmów hd dvd z Polskimi napisami.... Tylko dlaczego ich nie ma w Polskich sklepach? Coś tu jest nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"...chociaż gdybym zakupił w Australii to byłyby polskie napisy.."

A ja szukam i nie mogę znależc sklepu w Australii z mozliwością przeczytania ,że konkretna płyta ma polskie napisy :rolleyes:
chociąż wpisuję co tylko mogę :(

moze ktoś ma link? bo nie są to nazwy typu DVD shop,itd .....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Proszę bardzo
[url="http://www.ezydvd.com.au/item.zml/794450"]http://www.ezydvd.com.au/item.zml/794450[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A nie prościej skorzystać z [url="http://www.ezydvd.com.au/mech/p_search.zml"]WYSZUKIWARKI ?[/url]

Pzdr.

BoDeX ®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
do mnie dzisiaj wyleciała przesyłka z Ezy z filmami na HD DVD - Top Gun z polskimi napisami i Transformers z polskimi napisami
całość kosztuje 89 A$ z jakimś ogonkiem i łącznie z kosztami przesyłki do Polski. Edytowane przez AreckiW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakosc obrazu Top Gun jest bardzo dobra , ale nie fantastyczna - takowa mozna zobaczyc ogladajac The Transformers ... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='skalmen' post='68986' date='21.11.2007, 17:04 ']Czy jestes pewien że w transformersach są polskie napisy ?[/quote]

pewny to będę, jak dostanę płyty, ale ktoś na forum potwierdzał, co to właśnie z Ezy ściągnął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Ezydvd jest promocja: "Blu-ray Buy 2 Get 1 FREE". Ale przesylka 3 fimow kosztuje 2 razy tyle co dwoch (18 zamiast 9,5, dochodzi ubezpieczenie) no i zwiekszone ryzyko cla. Poza tym wydaje mi sie ze zdrozalo, wszystkie plyty HD co najmniej 40 A$ plus przesylka - przedswiateczna podwyzka ? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Pabloss' post='68847' date='20.11.2007, 15:41 ']Ja mam edycje Niemiecką z Polskimi napisami i oczywiście zgadzam się w 100% obraz i dźwięk super, film wygląda jak najnowsza produkcja.
Polecam również HD-DVD Ostrza Chwały (Blades of Glory) również z Polskimi napisami obraz 10/10 dźwięk 8/10[/quote]
napisz gdzie kupiles te niemieckie edycje z polskimi napisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystkie Niemieckie wydania są np. na amazon.de

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
problem w tym ze blades of glory na amazon.de jest tylko uk import ktory napisow polskich nie posiada a na ezydvd nie ma informacji o polskich napisach wiec stad cale moje zamieszanie zwiazane z tym filmem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi