Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem posiadaczem LG C1 i powoli przymierzam się do zmiany na G4. Najbardziej zachęca mnie do tego jasność w trybie HDR/DV. Różnica w ilości nitów jest ogromna między tymi dwoma TV. Czy przesiadka na G4 spowoduje u mnie "szczękoopad", bo tego oczekuję po tym TV. Jeśli ma być to "tylko" odczuwalna różnica to chyba poczekam na coś innego.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - powinna to spowodować :)  Najlepiej w wersji 83 - ta najbardziej by to spowodowała :)

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy mi 65 🙂. Szkoda że w Polsce sprzedają bez podstawy. Nie każdy chce wieszać na ścianie, a noga oryginalna nawet za granicą jest trudna do zdobycia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przy 65 to nie będzie aż takiego opadu jak przy 83 :)

Podstawę zamawiasz w serwisie - podzwoń po różnych bo między nimi potrafi być nawet 2x różnica w cenie.

Edytowane przez Eleonor
  • Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.07.2024 o 16:14, leszekgd napisał:

Witam

Jestem posiadaczem LG C1 i powoli przymierzam się do zmiany na G4. Najbardziej zachęca mnie do tego jasność w trybie HDR/DV. Różnica w ilości nitów jest ogromna między tymi dwoma TV. Czy przesiadka na G4 spowoduje u mnie "szczękoopad", bo tego oczekuję po tym TV. Jeśli ma być to "tylko" odczuwalna różnica to chyba poczekam na coś innego.

Pozdrawiam

A to zależy od zaawansowania użytkownika/oczekiwań oraz tego co rozumiemy pod pojęciem „szczekoopad”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Xisiek chodzi mi tylko o efekt HDR. W testach C1 "powiedzmy" 700 nitów a G4 -1400. Różnica dwukrotna. Chciałbym, żeby ta różnica przekładała się na doznania wzrokowe (uwielbiam sceny typu: miasto w nocy z "lotu ptaka" - o światełka  chodzi ;) ) na tym samym materiale odtwarzanym jednocześnie na w/w modelach. Domyślam się że na filmach na G4 nie będzie dwa razy jaśniej (pomińmy temat masteringu). Czy ktoś z kolegów widział takie porównanie przy podobnych odbiornikach w warunkach niesklepowych?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, leszekgd napisał:

@Xisiek Chciałbym, żeby ta różnica przekładała się na doznania wzrokowe (uwielbiam sceny typu: miasto w nocy z "lotu ptaka" - o światełka  chodzi ;) ) na tym samym materiale odtwarzanym jednocześnie na w/w modelach. 

Tutaj nikt Ci obiektywnie nie będzie w stanie powiedzieć czy zajdzie opad szczeny, bo to będą już bardzo indywidualne odczucia. U mnie nie będzie, a Ty może będziesz zadowolony 😊Jedno jest pewne -różnica jest i jest ewidetnie widoczna, to jest dużo jaśniejszy panel, jak sam słusznie zauważyłeś na wstępie.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podobne się z pytaniem na temat zmiany z 77G1 na 77G4. Czy to ten moment czy wielkiego Wow nie będzie?

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi