Skocz do zawartości
kresek2

Ostatnie Starcie

Rekomendowane odpowiedzi

Samsung f86, Toshiba Z3030 , Sharp Xl2e , tv bedzie sluzyl do ps3 ,kablowka,pozniej N-ka ,mam juz dosc czekania .. wiec pomozcie cos wybrac ..pozdrawwiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam ten sam problem. Wieram po przeczytaniu piątkowego testu naszych Guru-Gmerów jednak XL2E, czego i Tobie życzę !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Marbi' post='64602' date='23.10.2007, 16:42 ']Mam ten sam problem. Wieram po przeczytaniu piątkowego testu naszych Guru-Gmerów jednak XL2E, czego i Tobie życzę !!![/quote]

Wlasnie sie najbardziej zastanawiam nad Sharpem , ale korci mnie ten samsung:) ponoc czern jest bardzo dobra , hmm sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kresek2' post='64605' date='23.10.2007, 17:21 ']Wlasnie sie najbardziej zastanawiam nad Sharpem , ale korci mnie ten samsung:) ponoc czern jest bardzo dobra , hmm sam nie wiem[/quote]

no to ja podpowiem, że IMHO Toshiba, ale 52Z3030 z matrycą Samsunga, rewelacyjną czernią i najnowszym deinterlacerem DCDi Faroudja i bardzo dobrym skalowaniem,
plus najlepszy Judder Canceller (stroboskop obrazu w ruchu) i rewelacyjny, najlepszy system płynności 100 Hz,
plus świetny dźwięk z głośników Onkyo,
nie wspominając o 3x HDMI 1.3, kontraście 14.000:1 ("lepszy" na papierze niż w XL2), 1080p24fps !!!
Bez bandingu !!! I na deser bardzo dobre opinie na "zachodzie" oraz przystępna cena.
Także z polskim serwisem fabrycznym w podwrocławskich Biskupicach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='AreckiW' post='64664' date='24.10.2007, 00:35 ']no to ja podpowiem, że IMHO Toshiba, ale 52Z3030 z matrycą Samsunga, rewelacyjną czernią i najnowszym deinterlacerem DCDi Faroudja i bardzo dobrym skalowaniem,
plus najlepszy Judder Canceller (stroboskop obrazu w ruchu) i rewelacyjny, najlepszy system płynności 100 Hz,
plus świetny dźwięk z głośników Onkyo,
nie wspominając o 3x HDMI 1.3, kontraście 14.000:1 ("lepszy" na papierze niż w XL2), 1080p24fps !!!
Bez bandingu !!! I na deser bardzo dobre opinie na "zachodzie" oraz przystępna cena.
Także z polskim serwisem fabrycznym w podwrocławskich Biskupicach.[/quote]

Za duzy maks 42 cale , zreszta ww toshibie mi sie design nie podoba,hmm ciezki orzecch do zgryzienia , a miedzy samsungiem a sharpem co byscie wybrali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja mam podobne dylematy. Wdzialem 47Z3030 i bardzo mi się podobał. Niestety było to jakieś demo i nie wiem jak ten TV radzi sobie z SD (w moim wypadku z satelity) i we współpracy z PC.

Druga sprawa to czas reakcji matrycy. To jest chyba 8 ms. AreckiW czy to nie będzie za dużo do gier z PC?

No i w tym modelu w zależności od rozmiaru są inne matryce a ja celuję w 47 (cena około 8,5 k a za wspomniane 52 12,5k) 50% więcej za 5 cali ???

Ja mam jeszcze na liście Philipsa 47PFL9632 D (tu chyba 3ms)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Cezy001' post='64683' date='24.10.2007, 08:35 ']Druga sprawa to czas reakcji matrycy. To jest chyba 8 ms.

Ja mam jeszcze na liście Philipsa 47PFL9632 D (tu chyba 3ms)[/quote]
Witam
Na forum jest sporo na temat czasu reakcji (poszukaj są nawet bardzo szczegółowe wyjaśnienia), generalnie dużo zależy od norm pomiarowych producenta i nie ma co się tym sugerować bo tych cyferek nie da się porównać.
pozdr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmm nie mam jak sam ocenic jak te tv graja , nie ma ich w mojej miejscowosci w sklepach , czytalem duzo o samsungu i on mi sie najbardziej podoba , sharp bardzo dobrze przyjmuje sygnal sd a taki wlasnie posiadam , nie wystepuje smuzenia nawet bez 100hz , ale jest banding:( nie moge sie zdecydowac.. Edytowane przez kresek2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='kresek2' post='64827' date='24.10.2007, 17:34 ']ale jest banding:( nie moge sie zdecydowac..[/quote]
Widziałeś banding? Zobacz sam. Moim zdaniem sam nie znajdziesz. Musiałby ci ktoś pokazać palcem i to na szarej planszy w trybie serwisowym. To jest już historia.
Niestety takie forum (ja też) szuka najpierw negatywnych cech, a mało się pisze o pozytywach.

Potem poczytaj o clodingu, nierównomiernym podświetleniu matrycy (tu powinny w nawiasach być topowe marki).

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi