Andrew14107 0 Napisano 23 Lutego Witam Mam pytanie odnośnie tego jak wyłączyć automatyczne włączanie się amplitunera po włączeniu dekodera oraz telewizora .Amplituner się włącza i słychać dźwięk z głośników. Amplituner podłączony do TV kablem hdmi obydwa urządzenia pod wejścia EARC. Wiem że jest to prawidłowe działanie ale chciałbym aby dźwięk słyszalny z głośników był wtedy kiedy to ja włączę amplituner. Jest jakieś ustawienie w amplitunerze które można włączyć/wyłączyć które spowoduje wyłączenie funkcji automatycznej. Wyłączenie earc nie wchodzi w grę ponieważ po włączeniu ręcznym amplitunera dźwięk nie jest słyszalny z głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 23 Lutego Video, ustawienia HDMI.Wyłącz sterowanie HDMI, zostaw włączone arc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 24 Lutego Druga możliwość to z poziomu TV, przed wyłączenie wybrać jako wyjście audio, głośniki wbudowane, wtedy po ponownym włączeniu telewizora amplituner nie włączy się automatycznie, nastąpi to dopiero gdy w TV jako wyjście dźwięku wybierzesz HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrew14107 0 Napisano 25 Lutego Panowie. Wielkie dzięki za pomoc. Męczyłem się z tym okrutnie chciałem się już poddać i kombinować z kablem optycznym. Zadziałało wyłączenie sterowania HDMI. Zauważyłem jedynie: jeżeli w 1 kolejności wyłączę dekoder a w 2 kolejności pilotem amplituner to ponownym włączeniu dekodera amplituner włącza się automatycznie. Jeżeli zrobię to w odwrotnej kolejności amplituner nie włącza się 😀 Ale to już szczegół grunt że nie włącza z automatu. Mam jeszcze jedno pytanie. Na zdjęciu opcja Sterowanie wyl.zasilania zaznaczone masz na - Wszystkie. Co ta opcja aktywuje? Ja w chwili obecnej mam to wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach