Garczek 9 Napisano 17 Lutego Witam wszystkich forumowiczów. Pora na wymianę tv, zrodził się dylemat pomiędzy jakością i wielkością. Chcę w zamyśle wydać 10 tys na nowy sprzęt i rozważam zakup Samsunga, obecnie mam QE65Q90T , tylko pozostaje pytanie : miniled QE75QN92C czy wielkoformatowy QE85Q80C. Czy jakość obrazu mini led będzie o wiele lepsza od tv local dimming i czy przy 85 calowej wielkości q80c można zauważyć niedoskonałości obrazu , wiadomo, im większy tv to łatwiej zaobserwować braki w obrazie. Pozdrawiam i proszę o informację zwrotną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 17 Lutego Ciężko powiedzieć czy lepsze wieksze auto z słabszym motorem czy mniejsze z bardziej dynamiczna jednostka 👌 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 17 Lutego (edytowane) Teraz mam tv z lokalnym wygaszaniem i na codzień jest ok , boję się tylko czy przy 85" q80c obraz będzie na podobnym poziomie co teraz mam przy 65" czy słabiej to będzie wyglądać Edytowane 17 Lutego przez Garczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 17 Lutego Nie ma możliwości wejść w Twoja osobę i ocenić za Ciebie 🙃 Prywatnie raczej bym brał wyższe 75 niż gorsze 85, ale to Twój wybór ma być. 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 18 Lutego A może jest jakaś alternatywa za około 10tysi, miniled w 85"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 22 Lutego W dniu 18.02.2024 o 12:28, Garczek napisał: A może jest jakaś alternatywa za około 10tysi, miniled w 85"? A co z Tcl 85c845 , widzę że opinie są podzielone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 22 Lutego Są ludzie którzy widzieli w akcji Sony (mało stref) oraz TCL/HiSense (pierdylion stref) i wybierali ten „gorszy” 🤩 Jak myślisz, czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 22 Lutego Bo lepsza optymalizacja pewnie, chyba trzeba będzie dozbierać do 77 qd oleda 90c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 22 Lutego Tez fajny tv, ale uważaj tam na powłokę i jej czyszczenie. 👌 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 23 Lutego Witam Mam pytanie czy mini led Sony 65x95L będzie dobrym wyborem czy lepszy będzie oled Panasonic LZ 1000 ale z nim trzeba uważać żeby się nie wypalił Proszę o opinie który kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 23 Lutego Oj ciężki wybór, oba to znakomite tv. Naturalnie nie bez wad. Pytanie jakie oczekiwania, jakie warunki oglądania, jakie potrzeby 😊 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 23 Lutego Powiem szczerze tak Ma się 60 latek i oglądam filmy a mam Apple TV no i cyfrę Przyjdą wnuki to bajki i statyczne loga są wiadomości też do 1 godz się ogląda ale to nie dziennie I dylemat jest co kupić A ma Panasonica DX 900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 24 Lutego Nie wiem czemu nie brałem pod uwagę tv Sony, chyba muszę się dokładnie przyjrzeć dwóm kandydatom do zakupu: 75x95l lub 85x90l. Rzeczywiście w teorii słabsze ale praktyka mówi co innego. Tylko znów pozostaje odwieczny problem , czy jest pomiędzy nimi aż taka różnica że trzeba będzie zrezygnować z 10 cali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 24 Lutego 20 godzin temu, franus122 napisał: Powiem szczerze tak Ma się 60 latek i oglądam filmy a mam Apple TV no i cyfrę Przyjdą wnuki to bajki i statyczne loga są wiadomości też do 1 godz się ogląda ale to nie dziennie I dylemat jest co kupić A ma Panasonica DX 900 O kurcze, to wcale nie wiem czy jest sens zmieniać. DX900 to kawał mega sprzętu! Chyba, ze przekątna większa to można pomyśleć 👌 3 godziny temu, Garczek napisał: Nie wiem czemu nie brałem pod uwagę tv Sony, chyba muszę się dokładnie przyjrzeć dwóm kandydatom do zakupu: 75x95l lub 85x90l. Rzeczywiście w teorii słabsze ale praktyka mówi co innego. Tylko znów pozostaje odwieczny problem , czy jest pomiędzy nimi aż taka różnica że trzeba będzie zrezygnować z 10 cali A to już zależy od oczekiwań i zaawansowania odbiorcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 25 Lutego Witam Xisiek dziękuję ci za odpowiedź Ten mój DX ma 58 cali kupiłem go jak była premiera w 2016 r i jest skalibrowany przez Macieja i do dziś gra i nic się nie dzieje a jest to tylko LCD Żałuję że nie kupiłam 65 cali bo taki teraz chcę kupić Odległość tv do kanapy to 2.5 metra 75 to już będzie za duży Co kupić z tych 2 marek co po wyżej napisałem żeby nie było za durzo problemów Wiem że jest loteria z matrycami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 25 Lutego 2,5m dla 75 cali wcale nie jest za dużo, kolega ma 85 cali z 3 metrów i jest normalnie, sam szukam 75-85 cali na niecałe 3 metry. Jak to mówią tv nigdy nie jest za duży. 😀 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 25 Lutego 9 godzin temu, franus122 napisał: Witam Xisiek dziękuję ci za odpowiedź Ten mój DX ma 58 cali kupiłem go jak była premiera w 2016 r i jest skalibrowany przez Macieja i do dziś gra i nic się nie dzieje a jest to tylko LCD Żałuję że nie kupiłam 65 cali bo taki teraz chcę kupić Odległość tv do kanapy to 2.5 metra 75 to już będzie za duży Co kupić z tych 2 marek co po wyżej napisałem żeby nie było za durzo problemów Wiem że jest loteria z matrycami Zależy co się głównie ogląda, a dokładniej jak dobry jest sygnał. DX900 to taka udana maszyna, ze wcale nie wiem czy warto się decydować na zmianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 12 Marca Jutro wjeżdża Sony 85x90l, mam nadzieję że spełni oczekiwania, trzeba będzie kalibracje zamówić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Marca To za dużych oczekiwań to nie masz 😅 LCD to jest syf, na plus chcociaż pfs smuży mniej 😬 W dniu 24.02.2024 o 19:04, Xisiek napisał: O kurcze, to wcale nie wiem czy jest sens zmieniać. DX900 to kawał mega sprzętu! Ile lat temu? 😂😂 NIe ma co słuchać gościa, on zielonego pojęca o sprzęcie nie ma 😅 W dniu 24.02.2024 o 15:22, Garczek napisał: Rzeczywiście w teorii słabsze ale praktyka mówi co innego. Jakiej teorii, spiskowej chyba 😆 Sony oferuje najelpsze lcdki na rynku od lat, scamsung to może im, co najwyżej pięty lizać 😛 W dniu 24.02.2024 o 15:22, Garczek napisał: czy jest pomiędzy nimi aż taka różnica że trzeba będzie zrezygnować z 10 cali Znaczna, ale to x90l smuży dużo mniej od x95l W dniu 23.02.2024 o 19:03, Xisiek napisał: Oj ciężki wybór oled vs lcd, a ten cięzki wybór 🤣 W dniu 23.02.2024 o 19:03, Xisiek napisał: oba to znakomite tv. Dla kogoś kto się komplętnie nie zna jak ty może 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 12 Marca Hej USL znowu się tu zjawiłeś i swoje wypociny polecasz Widzę ze dalej te swoje głupoty z tej pustej głowy wypisujesz Daj sobie chłopie już spokój Widać że cię to bawi na tym forum ale górze się to podoba i chyba tak musi być Każdy sobie tv kupuję pod siebie Mi znajdź tv jak taki mądry jesteś Budżet 15 tys do oglądania filmów Szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Marca (edytowane) Dziadek 👴 a ty se może lepiej zamiast tv już 🌹⚰️🌹 kup 😏 Edytowane 12 Marca przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
franus122 143 Napisano 12 Marca USL fajny z ciebie gość ale jak się rodziłeś to w główkę za mocno cię walnęli A co do tego co mi napisałeś to mam już wszystko bo brat ma zakład pogrzeb Jak chcesz to ci już miejsce klepnę u niego Dziadek chce tv od takiego znawcy jak ty jesteś Tylko nie polecaj nikomu Samsunga bo wiesz dobrze że to szajs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Marca 👇 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 15 Marca W dniu 12.03.2024 o 04:34, Garczek napisał: Jutro wjeżdża Sony 85x90l, mam nadzieję że spełni oczekiwania, trzeba będzie kalibracje zamówić. Daj znać jak odczucia po zakupie. Szczególnie jakie minusy, choć i plusy tez w twoim odczuciu ma ten model 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garczek 9 Napisano 21 Marca W dniu 15.03.2024 o 19:34, Xisiek napisał: Daj znać jak odczucia po zakupie. Szczególnie jakie minusy, choć i plusy tez w twoim odczuciu ma ten model 👍 Czas na podsumowanie tv , minusów kilka jest ale tych się spodziewałem, czerń nie jest na poziomie miniled nie wspominając o oled ale jak najbardziej akceptowalna( nie ma smoły ale tez szarościąnie straszy) , kąty widzenia słabe degradacja kolorów ale siedzę na wprost więc ok, matryca jak lustro ale na szczęście wisi bokiem do okien przy dużym słońcu lepiej żaluzje opuścić , matryca przy rogach trochę ciemniejsza reszta jednolite tło i największy minus to dźwięk ale zaraz został spięty z soundbarem samsung q900a. Z plusów dolby vision naprawdę daje radę ( do tej pory użytkowałem samsunga q90t więc tam nie bylo), bardzo dobrze tv radzi sobie ze zwykła tv tego byłem się najbardziej że przy tym rozmiarze może być kiepsko, ogólnie tv wart swojej ceny i tak na większości robi wrażenie rozmiar , w salonie do codziennego użytku jak najbardziej. Jestem jak najbardziej usatysfakcjonowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach