Skocz do zawartości
Sakeiro

NAJLEPSZY OLED 83 CALE

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, MadGamer napisał:

To są gry bez DLSS w 8k No dobra może  parę z nich jest z DLSS ale i tak jest ich sporo, dla kogo jak dla kogo dla mnie wyglądają zaje... Bez urazy kolego ale jak dla mnie to ty wszędzie widzisz jakieś wady czy to w telewizorach czy to w grach, Sony A95L jeszcze nie wyszedł a tobie już przeszkadza że tylko 2 HDMI 2.1 jakby to był problem kupić rozgałęziacz HDMI, jakby wyszedł microled i to w normalnej cenie też by się znalazły stare albo nowe wady, dla niektórych szklanka zawsze będzie do połowy pusta, ja zamiast narzekać wolę używać😉 to co mamy dzisiaj to i tak jest zaje... jak się porówna do kineskopów czy plazm w swoich czasach😉

Nie, realnie oceniam to co jest, tym bardziej gdy coś posiadam a nie pieprze farmazonów jak większość „fachowców z internetu”. Co do A95L to bzdura tylko 2 HDMI 2.1 i głupia oszczędność Sony. Co nie zmienia faktu, że lepsze 2 HDMI 48Gbps niż 4 40Gbps. Dlatego zamienię s95C na A95L.

Mowisz, że kupuje tv za około 24k PLN, żeby dokupować inne elementy? Ciekawe podejście…

• Plusik 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Buhahaha Teraz żeś dowalił jak łysy warkoczem Szkoda tylko że selekcjowane, co najwyżej drugiej kategorii
Screenshot-2023-09-09-11-09-49-476.jpg&key=0495432ba9229768d51e33a1482117a6150e99a02522735c443ce751eedcdc52
Więc lepiej zamilcz niż palniesz kolejna bzdure niepokrytą żadnymi dowodami. Linki z YouTube zostaw sobie na czasy jak troche zmądrzejesz i się ogarniesz
poza biednym zasobem wiedzy, masz nawet biedny zasób słów, bo zdanie na swój temat, przepisujesz do innych
  • Plusik 2
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ty piszesz o signore, co udowodniłem 🤣 Boomer xD

2 godziny temu, qazar napisał:

Nie, realnie oceniam to co jest, tym bardziej gdy coś posiadam a nie pieprze farmazonów jak większość „fachowców z internetu”. 

Buhahaha 😹 Taki n0.ob, który się kompletnie nie zna właśnie pieprzy same farmazony 🤣 Myślisz, że zakup 🛍 kawałka elektroniki od razu czyni ciebie znafce? 😆 LOL

Co do A95L to bzdura tylko 2 HDMI 2.1 i głupia oszczędność Sony.

Buhahaha ✖2 😹 Uśmiałem się 😂 Kompletnie nie masz pojęcia o rynku 🤣

Co nie zmienia faktu, że lepsze 2 HDMI 48Gbps niż 4 40Gbps.

Tak, lepiej wygląda jedynie na papierze 😸 Co tam niższe odświeżanie, które akurat tu ma realny wpływ w praktyce, nie ważne 🤣🤣 

Dlatego zamienię s95C na A95L

Daj później znać jak wrażenia ze ściemniającego się obrazu o niskiej płynności 🤭

Mowisz, że kupuje tv za około 24k PLN, żeby dokupować inne elementy? Ciekawe podejście…

Ta, dźwięk powinnien być jak z kina domowego i nawet czytnik bd powinnien mieć 🤣

W dniu 30.08.2023 o 17:29, qazar napisał:

Polemizowałbym! S95C po kalibracji ma fenomenalne kolory i wątpię, żeby m seria panasonica byłaby w stanie rywalizować.  

Buhahaha 😹 Skoro wyprane kolory to dla ciebie fenomen to na pewno nie jest w stanie 🤣

Screenshot_2023-08-16-13-09-47-450.thumb.jpeg.077ae75de187fea681d9e261843b3a47.jpeg

Nawet taki 🅰80L ma lepsze kolory, to co dopiero flagowy Panasonic 😆 Nie wspominając już o ogromnym black crushu 😂

I was mixed overall with the S90C’s picture performance, a TV capable of bright HDR images but was less deft when fed darker HDR content. Colours lost some of the lustre and came across as cool and flat in appearance, black levels (in a bright room) erred towards grey and with some settings there was clipping (loss of detail) in the brightest areas.

The Samsung S95C still suffers from those problems in my opinion, but to a lesser extent. Black levels feel stronger, achieving more of an inky depth in Marvel’s Secret Invasion. Colours aren’t as coolly described as Fury and Talos head over to a general’s house, although the S95C lacks the same punchy colours and rich complexions the Sony A80L’s Dolby Vision performance can provide.

Complexions do err towards the cooler side of the spectrum and it’s a similar take watching Captain Marvel on Disney+. The Sony A80L offers a warmer, more expressive look, though it can be argued the S95C pulls more detail from the actors’ faces.

If there’s one thing I would stress about Samsung’s 2023 OLEDs, it’s the lack of punch and warmth overall to colours and people’s complexions. There’s a flatness to some colours that doesn’t take advantage of the QD-OLED’s strengths.

Do tego A80L ma znacznie lepszy dźwięk 🔊

I feel it’s due to the S95C’s slim chassis that doesn’t allow the speakers to shift much air to generate punch, power, or heft. The Sony A80L and Panasonic MZ1500 are miles ahead of the S95C, and the overall impression I get is Samsung would prefer you add one of its own soundbars to this TV. I would not disagree with that notion.

Should you buy it? If you’re after the best AV performance: Better than the S90C, but the S95C still suffers from the same issues but to a slightly lesser extent. There are OLED TVs from LG, Sony, and Panasonic that are more expressive in both picture and sound.

https://www.trustedreviews.com/reviews/samsung-qe55s95c

The S95C lacks the same punchy colours and rich complexions the Sony A80L’s Dolby Vision performance can provide." 

Super te fenomenalne kolory xD

I do tego jeszcze ta siwa ścierająca się powłoka 🤭

spacer.png

Coś ty kupił 🤣 I to jeszcze w ciemno w przedsprzedaży i teraz płaczesz 😭 jak dziecko, że dałeś się zrobić na nic nie zmieniające niepełne hdmi 2.1 😄 Jak widać fenomenalnym to co najwyżej jesteś frajerem 😸 Tak to jest jak się kupuje tv po super specyfikacji na 📜 kompletnie się nie znając ją obrazie 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, krzysiojaworzno napisał:
11 godzin temu, Usl napisał:
Buhahaha emoji81.png Teraz żeś dowalił jak łysy warkoczem emoji1787.png Szkoda tylko że selekcjowane, co najwyżej drugiej emoji3577.png kategorii emoji23.png
Screenshot-2023-09-09-11-09-49-476.jpg&key=0495432ba9229768d51e33a1482117a6150e99a02522735c443ce751eedcdc52
Więc lepiej zamilcz niż palniesz kolejna bzdure niepokrytą żadnymi dowodami. Linki z YouTube zostaw sobie na czasy jak troche zmądrzejesz i się ogarniesz emoji14.png

poza biednym zasobem wiedzy, masz nawet biedny zasób słów, bo zdanie na swój temat, przepisujesz do 

Przecież ty piszesz o sobie, co udowodniłem 🤣 Boomer xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żebyś jeszcze wiedział co to boomer może się pochwal jaki masz tv... Samsung be, LG be, Sony be, Panasonic be...

• Plusik 2
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, krzysiojaworzno napisał:

żebyś jeszcze wiedział co to boomer

Ty 😀 Stary zacofany Panasboj 🤣 

1 godzinę temu, krzysiojaworzno napisał:

może się pochwal jaki masz tv... Samsung be, LG be, Sony be, Panasonic be... emoji1787.png

Co się będę chwalił 😏 Jeszcze z zazdrości rozwalisz swego starego soniacza z ciemnymi rogami 🤘 Przypomnij ile on ma stref? 🤣🤣

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, qazar napisał:

Nie, realnie oceniam to co jest, tym bardziej gdy coś posiadam a nie pieprze farmazonów jak większość „fachowców z internetu”.

Okeeej...

Co do A95L to bzdura tylko 2 HDMI 2.1 i głupia oszczędność Sony. Co nie zmienia faktu, że lepsze 2 HDMI 48Gbps niż 4 40Gbps. Dlatego zamienię s95C na A95L.

Bzdura i głupota Sony fakt nie wiem w czym by tu zaoszczędzili bo to grosiki są,  u Samsunga są 48Gbps jak chyba wszędzie w 2.1 pisałem już za bardzo się czepiasz ale nie będę tego dalej drążył. 

Po pierwsze to twoja sprawa że chcesz wywalić taki hajs na tv i mówiąc kolokwialnie twój problem 😉 większość ludzi których znam jakby to usłyszała😳  to wiesz co 😉 po  drugie stać cię na tv za 24k a żałujesz na rozgałęziacz HDMI który kosztuje ok 100 zł!  Twoje podejście jest dużo ciekawsze. Po trzecie wszystkiego nie dostaniesz możesz wydać 50k a nawet dużo więcej a wieszaka na ścianę nie dostaniesz ani kabla antenowego czy hdmi też nie. Po czwarte żadna technologia nie jest bez wad, są i były dużo droższe tv i mają dużo większe wady, jeśli to jedyna wada A95L to jest to "wszechstronny zawodnik" jedyny i największy minus Sony to ich sztucznie windowanie ceny👎

Edytowane przez MadGamer
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, MadGamer napisał:

Bzdura i głupota Sony fakt nie wiem w czym by tu zaoszczędzili bo to grosiki są,  u Samsunga są 48Gbps jak chyba wszędzie w 2.1 

Buhahaha 😹 Głupi to, co najwyżej ty jesteś wypowiadając się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia 😆

Po pierwsze to twoja sprawa że chcesz wywalić taki hajs na tv i mówiąc kolokwialnie twój problem 😉 większość ludzi których znam jakby to usłyszała😳

Bo to nr 1 konsument, da się zrobić na każdy przeplacony badziew 😂 Na takich frajrach najlepiej się zarabia 😸

po  drugie stać cię na tv za 24k a żałujesz na rozgałęziacz HDMI który kosztuje ok 100 zł! 

Buhahaha x2 😹 I niby ten szmelc za 💯 obsłuży poprawnie wszystkie funkcje jak vrr? 🤣

3 godziny temu, MadGamer napisał:

jeśli to jedyna wada A95L to jest to "wszechstronny zawodnik" jedyny i największy minus Sony to ich sztucznie windowanie ceny👎

Wad jest dużo więcej, tak właśnie się marnie znasz 😆 

• Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MadGamer napisał:

Okeeej...

Bzdura i głupota Sony fakt nie wiem w czym by tu zaoszczędzili bo to grosiki są,  u Samsunga są 48Gbps jak chyba wszędzie w 2.1 pisałem już za bardzo się czepiasz ale nie będę tego dalej drążył. 

Po pierwsze to twoja sprawa że chcesz wywalić taki hajs na tv i mówiąc kolokwialnie twój problem 😉 większość ludzi których znam jakby to usłyszała😳  to wiesz co 😉 po  drugie stać cię na tv za 24k a żałujesz na rozgałęziacz HDMI który kosztuje ok 100 zł!  Twoje podejście jest dużo ciekawsze. Po trzecie wszystkiego nie dostaniesz możesz wydać 50k a nawet dużo więcej a wieszaka na ścianę nie dostaniesz ani kabla antenowego czy hdmi też nie. Po czwarte żadna technologia nie jest bez wad, są i były dużo droższe tv i mają dużo większe wady, jeśli to jedyna wada A95L to jest to "wszechstronny zawodnik" jedyny i największy minus Sony to ich sztucznie windowanie ceny👎

Każdemu według zasług i potrzeb 😉 Tu nie chodzi o 100 czy 200 pln, przy tv za +20k PLN ale o podejście producenta. I zarówno na forach USA i UK masz te same głosy, Sony leci w kulki.
Nie bardzo wiem o co ci chodzi, chyba nie rozumiesz idei forów! Po to tu jesteśmy, aby rozmawiać o szczegółach, plusach i minusach każdego urządzenia czy technologii. 
A to ze wszystko ma plusy i minusy to taki komunał, że aż boli. Naprawdę, nie ma rzeczy idealnych?🤣
Co do dodatków do zakupów to się mylisz masakrycznie, ale rozumiem, nie miałeś doświadczenia. 

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co się będę chwalił Jeszcze z zazdrości rozwalisz swego starego soniacza z ciemnymi rogami Przypomnij ile on ma stref?
tak myślałem, zacofany, żyjący w swoim świecie lamus . Typowy przedstawiciel kozak w necie, p*zda w świecie
  • Plusik 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile masz w końcu tych stref w swoim starym soniaczu z ciemnymi rogami? 🤣 Pochwal się 😊 Buhahahaha 😹 Kto tu jest zacofanym lamusem? 😆

8 godzin temu, qazar napisał:

Każdemu według zasług i potrzeb 😉 Tu nie chodzi o 100 czy 200 pln, przy tv za +20k PLN ale o podejście producenta. I zarówno na forach USA i UK masz te same głosy, Sony leci w kulki.
Nie bardzo wiem o co ci chodzi, chyba nie rozumiesz idei forów! Po to tu jesteśmy, aby rozmawiać o szczegółach, plusach i minusach każdego urządzenia czy technologii. 
A to ze wszystko ma plusy i minusy to taki komunał, że aż boli. Naprawdę, nie ma rzeczy idealnych?🤣
Co do dodatków do zakupów to się mylisz masakrycznie, ale rozumiem, nie miałeś doświadczenia. 

Jak wrażenia z blackoutów na twoim s95c z gorszymi kolorami od najciemniejszego Sony a80l? 😅

Edytowane przez Usl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, chciałbyś ☺️ Odpowiedz na zadane pytanie 😄

W dniu 5.09.2023 o 22:23, silverrobert napisał:

No ale dobrze, chyba masz rację że dyskusja dobiegła naturalnego końca. Od tego momentu dam mu ignore i nie będę już odpowiadał na jego posty.

Nie naturalnego, tylko gość ją przegrał 🤣 Najwidoczniej musi wracać do Disneyowej budy i dalej robić marne produkcje, by Vincent miałby znowu z czego cisnąć pompę na recenzjach 😂

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, qazar napisał:

Tak Sony faktycznie leci sobie w kulki tu się zgadzam i to nie tylko w wejściach HDMI choćby w usłudze Bravia core w której dosłownie aż błaga żeby w końcu to uruchomili na kupno i wypożyczanie filmów jak na Apple TV+ a oni od dwóch lat stoją w miejscu, Ale to nie tylko dotyczy Sony Panasonic też odwala podobne rzeczy, czy to też wielu innych produktów bardzo znanych i drogich Marek, choćby w samochodach klasy premium, przecież napisałeś nie ma rzeczy idealnych skoro nie ma rzeczy idealnych to po co w kółko marudzisz? 🤣  zawsze masz wolny wybór możesz przymknąć oko na niedociągnięcia albo nie kupować tego wcale zawsze masz wolny wybór nikt cię nie zmusza. 

Sorry ale to chyba ty czegoś tutaj nie rozumiesz i domyślam się dlaczego bo najzwyczajniej jesteś fanatykiem jak sporo ludzi tutaj sorry ale szczery do bólu jestem, idea forów internetowych jest po to aby się ze sobą komunikować rozmawiać dzielić się wiedzą i pomagać sobie nawzajem niezależnie czego dane forum dotyczy, idea forum internetowego nie jest po to aby pierdzielić w kółko te same farmazony które już ludzie pisali tutaj milion razy na tym forum, poza tym pisałem już wcześniej i jednemu tutaj TO NIE JEST TEN TEMAT,  według ciebie ideą tego forum jest to aby w kółko pisać ten cały pseudo fachowy bełkot ile pikseli w pikselach na pikselach i ile kolorów w kolorach na kolorach, to wszystko jasne młody😉 i w kółko marudzenie na drobne pierdołowate wady które znajdziesz w każdym telewizorze nawet w oledzie 8k LG signature za 300 000 zł czy maicroled za 700 000 zł tak jak ci pisałem Nie chce mi się tego z tobą drążyć bo szkoda mi czasu.

Niby w czym się mylę w odnośnie tych dodatków? Doświadczenie zdaje się że mam większe od ciebie do tej pory mam jeszcze kilka kineskopów premium w swoich czasach, ty pewnie już tych telewizorów nie pamiętasz, byś już lepiej jakąś mądrą książkę przeczytał i trochę odpoczął od tych tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz, że czytasz mądre książki ?  Fascynujące…

Nie rozumiesz idei forum i to widać w twoich postach. Są tacy co wypisują morze techno bełkotu, ale co z tego? Dla nich tez jest miejsce na forum. Jeśli nie odpowiada ci wątek albo wpis to nie czytasz! Tu nie Korea Północna 😁  

Posiadanie zabytków techniki, nie znaczy nic oprócz posiadania zabytków techniki. A wpisem swoim dałeś takie a nie inne świadectwo 😃

• Plusik 2
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, qazar napisał:

Mówisz, że czytasz mądre książki ?  Fascynujące…

Nie rozumiesz idei forum i to widać w twoich postach. Są tacy co wypisują morze techno bełkotu, ale co z tego? Dla nich tez jest miejsce na forum. Jeśli nie odpowiada ci wątek albo wpis to nie czytasz! Tu nie Korea Północna 😁  

Posiadanie zabytków techniki, nie znaczy nic oprócz posiadania zabytków techniki. A wpisem swoim dałeś takie a nie inne świadectwo 😃

Tak owszem czytam mądre książki w przeciwieństwie do ciebie bo widać że w życiu nie przeczytałeś ani jednej...

Dobra gościu nie mam już na ciebie  cierpliwości, marnujesz tylko mój cenny czas, jak nie rozumiesz do czego służą fora internetowe bo jesteś mądry i bystry  równie co woda w klozecie i nie umiesz czytać ze zrozumieniem to ja już ci w tym nie pomogę. 

Ty swoimi wpisami już dawno udowodniłeś kim jesteś wiecznie niezadowolonym marudzącym fanatykiem który wszędzie widzi tylko wady technologii, i jak się okazuje często tam gdzie ich nawet nie ma 😁

Posiadanie zabytków techniki świadczy o tym że pamiętam czasy i testowałem tv jeszcze wtedy jak kineskopy były na rynku i czasy pierwszego PSX co znaczy że siedzę w temacie dużo dłużej od ciebie, ale ty w tamtych czasach to jeszcze w pieluchy robiłeś 😁 Ale jakim cudem ty byś to sam wyedukował😏  powodzenia w życiu 😃 

A i nie pisz już do mnie nic więcej.

Edytowane przez MadGamer
  • Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi