mr.sand 0 Napisano 1 Czerwca 2023 Dobry wieczór, To mój pierwszy tego typu temat więc mam nadzieję, że nie zostanę wyśmiany. Dzisiaj zauważyłem coś co wygląda jak ,,tłusta jasna plamka" w prawej krawędzi mojego telewizora. Jest ona ledwo widoczna lecz wcześniej jej nie było, stąd obawa, że problem może się rozwijać. Na pierwszy rzut oka wygląda jak zabrudzenie leczy przy próbie wyczyszczenia nie schodzi. Czy byłby ktoś w stanie mi wyjaśnić co to jest i co może być przyczyną ? Czy problem się będzie rozwijać ? Na myśl nasuwa się stwierdzenie, że może być to rodzaj uszkodzenia mechanicznego. Philips 55OLED706/12 - czas użytkowania ok. 6 miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 496 Napisano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Witam. Byc moze na ekranie jest folia ochronna ale nie jestem o tym przekonany.Podobny przyklad w linku, uwazalem ze nie ma folii, jednak byla. Powinno być zaznaczone miejsce do zdjecia folli..12 minuta filmu.Na filmie w linku nizej. https://hdtvpolska.com/forum/topic/67819-lg-oled-folia-ochronna-na-matrycy-oled77c21la/?ct=1685702020 Musialbys zrobic przyblizone zdjecie krawedzi ekranu.Wtedy byc moze bedzie lepiej widac. Jesli na ekranie jest folia ochronna to powinna latwo oderwac sie od ekranu. Edytowane 2 Czerwca 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach