Skocz do zawartości
Fixxxer1

Panasonic TX32LX70P i PC

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem Panasa Panasonic TX32LX70P przez kabel DVI-HDMI pod Pc'ta, ustawiłem rozdzielczość na monitorze (Samsung 1100DF) na 1280X720 85Hz, zrobiłem klonowanie z telewizorem i niestety mam poucinane na TV boki obrazu :( Wyczytałem w necie że muszę pokombinować z Overscanem w opcjach Catalystów (ver. 7.8). Niestety nie mam tej opcji, tzn przy takim ustawieniu klonowania:
[img]http://img259.imageshack.us/img259/8510/58657988an1.jpg[/img]
Tak wyglądają opcje w których powinien być Overscan.
[img]http://img410.imageshack.us/img410/6517/50314639ms3.jpg[/img]
Jeśli jednak przełączę na ten drugi monitor w opcjach ze zdjęcia 1, to opcja Overscanu się pojawia, ale wtedy TV jest czarny i nic nie wyświetla :)
Jest jeszcze taka opcja:
[img]http://img260.imageshack.us/img260/9868/74965987bm4.jpg[/img]
ale jest ona ciągle nieaktywna.
Być może to banalny problem, ale po prostu nie wiem jak sobie z tym poradzić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
musisz ustawić rozdzielczość oddzielnie dla każdego żródła... Edytowane przez herman78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas klonowania mogę ustawić tylko rozdzielczość dla monitora (tak jak na pierwszym zdjęciu, w opcjach CCC), bo ikonka TV jest nieaktywna. Jak kliknę na ikonkę TV to wyskakuje komunikat czy chcę rozszerzyć pulpit do tego rozmiaru i nie mam możliwości zmiany rozdzielczości :) Zmiana parametrów we właściwościach ekranu na 1280X1024 (monitor) i 1280X720 (TV) nic nie daje... Więc jak mam to zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Fixxxer1' post='59883' date='12.09.2007, 20:33 ']Podczas klonowania mogę ustawić tylko rozdzielczość dla monitora (tak jak na pierwszym zdjęciu, w opcjach CCC), bo ikonka TV jest nieaktywna. Jak kliknę na ikonkę TV to wyskakuje komunikat czy chcę rozszerzyć pulpit do tego rozmiaru i nie mam możliwości zmiany rozdzielczości :) Zmiana parametrów we właściwościach ekranu na 1280X1024 (monitor) i 1280X720 (TV) nic nie daje... Więc jak mam to zrobić?[/quote]

Na dobry początek wywal tą paskudę, catalyst control center i zainstaluj coś normalnego, to znaczy Ati Tray Tools. Tam powinna być w opcjach regulacja overscanu. A dokładniej jest to w menu rozwijanym : Display - Settings - zakładka TV Properties.

Szybciej byś to sam znalazł w google, niż męczył się z zakładaniem wątku i podlinkowywaniem zdjęć. No ale jak ktoś woli drogę naookoło ......

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim założyłem ten temat trochę poszperałem w googlach, Ati tray tool'a też mam ale właśnie tu jest problem, że zaznaczenie opcji dostosowania ekranu do rozmiaru panelu nic nie daje... Tak samo jak w opcjach Catalystów ;) Nie wiem czy to jest problem z tymi najnowszymi sterownikami, czy może sprzętowy... Dlatego właśnie poprosiłem o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Fixxxer1' post='60126' date='14.09.2007, 10:54 ']Zanim założyłem ten temat trochę poszperałem w googlach, Ati tray tool'a też mam ale właśnie tu jest problem, że zaznaczenie opcji dostosowania ekranu do rozmiaru panelu nic nie daje... Tak samo jak w opcjach Catalystów ;) Nie wiem czy to jest problem z tymi najnowszymi sterownikami, czy może sprzętowy... Dlatego właśnie poprosiłem o pomoc...[/quote]

Mam nadzięję że nie używasz jednocześnie Catalyst Control Center i Ati Tray Tools? Bo jeśli tak to faktycznie może być problem. Moja rada:

1. Odinstaluj wszystko jak leci, sterowniki karty graficznej, CCT i ATT..
2. Zainstaluj sterowniki do standardowej karty graficznej VGA.
3. Ściągnij ze strony Ati, tfu.. AMD ;) gołe drivery w najnowszej wersji, ważne żeby były same sterowniki ,bez całego dodatkowego inwentarza. Jest tam taka wersja do pobrania dostępna.
4. Zainstaluj sterowniki.
5. Zainstaluj Ati Tray Tools.

Powinno działać

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, używam CCC i Ati Tray tool'a razem :unsure: Po powrocie z pracy wyrzucę ten panel CCC. Dzięki za info. Poinformuję w razie ew. kłopotów :)
EDIT:
No i wyrzuciłem wszystkie sterowniki od karty graficznej (CCC też), ściągnąłem nowsze (v. 7.9) no i... Nie działa.. :angry::angry:
W jaki sposób mogę zrobić klona obrazu nie mając CCC (klonowanie w Ati Tray Tool'u nie daje efektu)? Mogę tylko mieć ekran rozszerzony na TV, albo sam TV (TV jest wtedy główny a monitor wygaszony, ale i tak boki są poobcinane), overscan w Tray toolu nie daje efektu....
Zaczynam już tracić do tego cierpliwość :angry: Wszyscy bez problemu podłączają TV i od razu mają super, a u mnie się wszystko pier....

Edytowane przez Fixxxer1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi