Skocz do zawartości
zurek121

Jaki soundbar dobrać pod ps5 i netflix ?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję dobrać nagłośnienie do telewizora LG C1. Tv używane głownie do netflixa i ps5. Mam kupioną meblościankę jak na zdjęciu (dopiero będę montował). Kobieta subwoofer mi od razu wybila z głowy, bo będzie jej psuł wystrój salonu.  Teraz pytanie, jak gra soundbar bez suba.  Bo chuba soundbar by był u mnie najlepszą opcją. Chyba, że są jakieś listwy z mały subwooferem, że mógłbym go postawić na meblach ( o ile to ma sens) , Ewentualnie jakieś głośniczki  ekstra, że mógłbym je postawić na tych mniejszych szafkach, tam jest 10cm odstępu  Audiofil ze mnie żaden.  Jeśli chodzi o cenę chciałbym, aby sprzęt wychodzil dobrze w kwestii cena/jakość. Móglby ktoś coś doradzić, co ja mogę wykombinować.

Screenshot_20230208-192839_Chrome.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
W dniu 8.02.2023 o 19:41, zurek121 napisał:

Kobieta subwoofer mi od razu wybila z głowy, bo będzie jej psuł wystrój salonu.

Wyhodowac jaja na milosc boska i nie patrzyc na babskie gadanie. Jak slysze takie teksty ze strony facetow, to mna telepie. 🤦‍♂️

Co do belek i suba, to mozna je fajnie ukryc, bo potrzebuja tylko zasialnia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.02.2023 o 19:41, zurek121 napisał:

Teraz pytanie, jak gra soundbar bez suba.  Bo chuba soundbar by był u mnie najlepszą opcją. 

większość belek bez soundbara gra między tragicznie a słabo - ale chyba ktoś na forum chwalił jakiś za 10tysi co gra dobrze bez suba

więc jak bez suba to pewnie tylko jakiś bardzo topowy model

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to jest belka bez soundbara? Chyba mialo byc belka bez subwoofera.

To ja chwalilem soundbar Sennheisera. Moja Yamaha YSP-800, pierwszy soundbar na swiecie nie potrzebuje suba. Chyba, ze ktos lubi bardzo mocno podbijac najnizsze czestotliwosci wzgledem reszty pasma, tylko nie wiem po co.

BTW mialem kiedys zamiar zmienic ten soundbar na nowszy ale nic nowego typu plastic fantastic do 3.000 zl nie gralo lepiej. YSP-800 wciaz znakomicie gra w sypialni. Czasami pojawia sie do kupienia na rynku wtornym za grosze, za kilka stowek, najczesciej bez pilota ale pilota zastepczego mozna kupic. Polecam zdecydowanie.

Mowisz i masz, nawet z subem: https://allegrolokalnie.pl/oferta/soundbar-yamaha-ysp-800-z-subwooferem-yst-sw030

I bez: https://www.olx.pl/elektronika/sprzet-audio/q-yamaha-ysp/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=electronics-audio-[pl]-dsa-poland-st-ads[d-m-t]&gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4ToripcyuHXfRcQ_njUjuJkebkjOOuiVX5atphwIRiFfIoVL4G_atNcX8BoC7o8QAvD_BwE

https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-ysp-800-soundbar-projektor-dzwieku-CID99-IDOi9ez.html

Nie moje ogloszenia.

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi