Skocz do zawartości
adamka90

65bx i jbl 9.1 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z uzyskaniem dolby atmos podlaczajac telewizor lg 65bx przez kabel hdmi pod zlacze hdmi arc/earc do soundbara jbl 9.1 pod hdmi arc/earc out.

Jak uruchamiam film na netflixie z dolby atmos to na soundbarze wyswietla sie surround dd+. Uzywam kabla zalaczonego do zestawu. Wszystkie ustawienia w tv mam zrobione i caly czas brak atmosa.

Podlaczylem soundbara pod lan...zrobil sie update,zresetowal sie ale nic to nie zmienilo. Tv ma najnowsze oprogramowanie. Nie chce resetowac tv do ustawien fabrycznych bo mam za duzo aplikacji i nie mam do wszystkich hasel. Pomozcie bo rece mi opadaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam soundbara z Atmos, ale już czytałem na tym forum że Atmos z Netflixa jest "oszukany" i właśnie wyświetla się DD+ a nie Atmos na wzmacniaczach lub soundbarach. 

Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz się.
Nie jest oszukany, tylko na vod jest inny atmos, niż taki na płycie.

Vod, atmos oparty na dd+
Płyta, atmos oparty na dolby true HD.

A co się komu wyświetla to już inna bajka.
Zależy od producenta sprzętu audio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mylicie sie cos jest nie tak...u kuzyna przy tv sony wyswietla sie atmos na soundbarze a tu jest problem i nie moge go rozwiazac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem jak jest.
Co się tam wyświetla, to zależy od producenta sprzętu.

Lg zawsze miało problemy arc.
Moja rada ustaw w telewizorze wyjście na arc, nie earc.
Zrestartuj tv i zobacz wtedy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, adamka90 napisał:

Witam mam problem z uzyskaniem dolby atmos podlaczajac telewizor lg 65bx przez kabel hdmi pod zlacze hdmi arc/earc do soundbara jbl 9.1 pod hdmi arc/earc out.

Jak uruchamiam film na netflixie z dolby atmos to na soundbarze wyswietla sie surround dd+. Uzywam kabla zalaczonego do zestawu. Wszystkie ustawienia w tv mam zrobione i caly czas brak atmosa.

Podlaczylem soundbara pod lan...zrobil sie update,zresetowal sie ale nic to nie zmienilo. Tv ma najnowsze oprogramowanie. Nie chce resetowac tv do ustawien fabrycznych bo mam za duzo aplikacji i nie mam do wszystkich hasel. Pomozcie bo rece mi opadaja

Z ARC i eARC zawsze były, są i będą ... jaja :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi