klaus71 1 699 Napisano 26 Stycznia 2023 3 godziny temu, Najgorszy77 napisał: Hey, dziś odebrałem. Co do kolorów to nie mam zastrzeżeń ale ten banding to taki średni. Rzućcie okiem. po 100h moze sie drastycznie zmienic - powinno byc lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Najgorszy77 17 Napisano 26 Stycznia 2023 No to chyba to źle nazywałem. Ale ten niejednolity ekran przy zaciemnieniu 5% ujdzie czy wymieniać ? Zobaczę jak to wypadnie jak trochę pochodzi. Jak ujdzie to wzywam kalibratora 💪. No i jak to właściwie nazywa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) 5 minut temu, Najgorszy77 napisał: No to chyba to źle nazywałem. Ale ten niejednolity ekran przy zaciemnieniu 5% ujdzie czy wymieniać ? Zobaczę jak to wypadnie jak trochę pochodzi. Jak ujdzie to wzywam kalibratora 💪. No i jak to właściwie nazywa ? To nie jest zły obraz. Najprawdopodobniej krzywo ustawiłeś aparat. Jak napisano poczekaj ze dwa tygodnie i wtedy sprawdź. Moim zdaniem jest nieźle. Do kalibratora tez poczekaj ze 100-200 godzin. Po kalibracji przede wszystkim zobaczysz szczegóły w czerniach. Pozdro Edytowane 26 Stycznia 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Najgorszy77 17 Napisano 26 Stycznia 2023 Słusznie prawicie. Tak też zrobię. Mam od dziś 14 dni na zwrot. Ale powiem Wam ciekawostkę, tam na dole ekranu były takie 2 tasiemki po obu stronach do zerwania folii. Po pociągnięciu jednej a potem drugiej obie się oderwały bez folii. Zgłupiałem, to już jej chyba nie dają. A zacznij tu drapać kiedy pewności nie masz. Dopiero zobaczyłem maluteńki bąbelek powietrza u dołu ekranu i zacząłem delikatniuśio podważać i się udało. Jakby nie to to bym pewnie z folią używał 🤦♂️. Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje i proszę mnie nie wieszać za to. Jak gram na xbosie to ekran wali niby na trybie zoptymalizowanym po gry ale jasność i podświetlenie oled wali na 100. Czy macie gdzieś takie uśrednione ustawienia do czasu przyjazdu kalibratora ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Kalibracja sie klania. Fabryczny tryb dla gier z aplikacji XBox (tylko fullHD w SDR) jest przewalony na maxa. Masakra. Kalibracja spowoduje, ze nie bedzie walil po oczach. Na razie zmniejsz konstrast i jasnosć. BTW to jest inny tryb niz gry z HDR. PS. podobno aplikacja NVidia umozliwia w jakims abonamencie skorzystanie w grach z trybu 4K HDR, nie interesuje mnie to wiec nie sprawdzilem, sorry. Podobno aby to zadzialalo bede musial przepisac recznie tryby ustawien z Filmmaker HDR na tryb gry w HDR. Powtarzam za Kalibratorem. Edytowane 26 Stycznia 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Najgorszy77 17 Napisano 26 Stycznia 2023 Kalibracja bez dwóch zdań tylko trzeba trochę pooglądać i jakoś dotrzymać do przyjazdu. Załączyłem tryb ciemnego pomieszczenia na 2 poziom. Dosyć się przyciemnilo, tv używany tylko i wyłącznie w zaciemnionym pomieszczeniu. Może sprawdzę jak działa ta Nvidia bo bardzo lubię takie rzeczy, ale jak do tej pory żadne strumieniowanie gier mnie nie zachwyciło 🤷♂️. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Rada … wylacz wszytskie ulepszacze. Mnie i owszem … PS3 to najlepsze urzadzenie do … ogladania zdjec jakie znam. PS. nie znam 4 i 5 ale … 3-a ma przewagę … mam ją . Edytowane 26 Stycznia 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach