Skocz do zawartości
  • 0
milewski81

Problem z ekranem firmy Kauber ALR

Pytanie

Szanowni Państwo,

Zwracam się z pytaniem do was. Kupiłem ekran od partnera firmy Kauber o poniższych parametrach:

Kauber INTBT.169.280 (incell z napinaczami)
- format 16:9
- 270x152 cm
- powierzchnia ALR F3DD
- napinacze
- TOP 50cm
- wysów przedni
- silnik Silencer AllinOne – ultra cichy silnik z wbudowanym sterowaniem bezprzewodowym + pilot Somfy 

Po zamontowaniu i rozwinięciu okazało się, że ekran jest uszkodzony (pomarszczony na dole zdj. nr.1) i wymiar jego ma jedynie 270x150 (2cm za mało). Efekt jest taki ze nie jestem w stanie zmieścić wyświetlanego obrazu na powierzni roboczej. Zgłosiłem to na raklamacje. Wezwałem ponownie ekipę do demontażu, dostarczyłem ekran do partnera i po 3 tygodniach dostałem naprawiony ekran, który został skrócony o kolejny centymetr - ma obecnie 270x149. Wyglada to tragicznie. Na próby ponownej reklamacji zostałem odesłany do instrukcji, w której jest napisane, że powierzchnia projekcyjna może mieć +- 2% a poza tym ekran się rozciagnie - "taki urok powierzchni ALR". Ciezko im wytlumaczyc ze po to kupiłem ekran zwijany zeby nie wisial rozwiniety a jak zaptalem o szczegóły jak dlugo bedzie sie rozciagal to dostalem odpowiedz ze pół roku - szok. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem a w dodatku nie zostałem o tym poinformowany przed zakupem. Kontrola jakości po produkcji tragicza, obsługa przed i po sprzedaży również.

Teraz żałuje, że dałem się namówić na Kaubera a nie zostałem np.z Adeo. Nawet chinczyki z allegro a miałem ich chyba 5 zawsze trzymały wymiary. Zastanawiam się poważnie nad skierowaniem sprawy do sadu i raczej tak sie stanie. Jeszcze czekam na ostateczna odpowiedz z serwisu.

Czy ktoś miał podobny problem z ekranem ALR? Czy ktoś może potwierdzić, że ekran rozciagnie sie 3cm w dół po pół roku i wyrówna proporcje do 16:9? (ehhhhh). 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Możesz napisać jak tam potoczyła się dalej Twoja historia z ekranem ALR Kaubera? Też mam taki ekran i u mnie od nowości miał fałdy po bokach, które udało mi się zniwelować naciągiem linek ale po ok roku pojawiły się znowu fałdy ale w innych miejscach. I to właśnie wygląd jakby te materiał ALR rozciągłą się z czasem dlatego jestem ciekawy Twoich doświadczeń. 

Znam też przypadek innego ekranu, gdzie wyjaśniono właścicielowi, że takie fałdowanie powierzchni w tych ekranach bierze się z tego, że inaczej zachowuje się materiał ALR a inaczej ten materiał, z którego jest wykonany pas rozbiegowy oraz ramka dookoła powierzchni wizyjnej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi