seler444 0 Napisano 5 Maja 2022 Witam wszystkich. Mam pytanie do użytkowników LG OLED C1. Czy na waszych telewizorach też pojawia się taki efekt? Tak to wygląda na moim OLED 65C1 Telewizor mam skalibrowany i nie wiem czym jest spowodowany ten efekt. Myślałem, że kupując OLED obraz zawsze będzie jak żyleta, ale czasami zdarzają się takie "kwiatki", szczególnie jest to widoczne podczas grania na PS5, gdy w grze występuje np. dym. Na zdjęciu widok planszy powitalnej HBO Max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piecyk8 1 Napisano 11 Maja 2022 To nie powidoki, tylko efekt posteryzacji spowodowany obrazem o niskiej jakości. W swoim B1 mam to samo, byłem przekonany, że w przypadku mocniejszego procesora w serii C upscaling będzie lepiej ogarnięty, ale jak widać nic takiego nie ma miejsca. Generalnie co do takich rzeczy, to samą apką HBO się nie sugeruj, bo to chyba jedna z najgorszych mainstreamowych aplikacji do streamowanych filmów i seriali. Byłbyś w stanie pokazać jak to u Ciebie wygląda podczas grania na konsoli? I czy stwierdzenie "skalibrowany telewizor" rozumiesz dokonanie samodzielnych ustawień zgodnie z obowiązującą sztuką, czy oddałeś do profesjonalnej kalibracji za trzy cyfrową kwotę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach