Skocz do zawartości
maxim

Philips 9551 i PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o opinie jak współpracują ze sąbą te dwa urządzenia.

Jestem posiadaczem wymienionego tv. i zwracam się z prośbą do osób które użytkują ten tv z PS3, o opinie na temat jakosci wyświetlanego obrazu. Jaka jest ostrość w rozdz. 720p,1080i,czy występuje ziarnistość przy wysokim ustawieniu kontrastu?Czy dokucza brak 100Hz?Swój tv mam podłączony do tunera Cyfry+(RGB) i DVD(HDMI).Muszę obiektywnie przyznać że z jakością obrazu bywa różnie.Generalnie wiele zalezy od jakości podanego materiału,a według mnie potrzebuje on również dobrego żródła aby pokazać w pełni swoje możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po HDMI i componencie nie wyświetla 100Hz.Masz chyba ten tv a nie wiesz o tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja ;P czyli max to 60Hz po componencie i HDMI tak ? moze mi ktos wytlumaczyc to po co jest te 100Hz w nowych modelach Samsungow LCD, jak i tak nie bedzie tych 100Hz po compo/hdmi ? dzieki za wyjasnienie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To przypadłość tego konkretnego CRT. 100Hz w LCD to zupełnie co innego niż w CRT i działa na wszystkich wejściach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Sober' post='55745' date='09.08.2007, 09:50 ']To przypadłość tego konkretnego CRT. 100Hz w LCD to zupełnie co innego niż w CRT i działa na wszystkich wejściach.[/quote]

Uściślijmy: migotanie obrazu przy 50Hz, to przypadłość wszystkich telewizorów kineskopowych. Bo po tym co napisałeś wyżej, to ktoś może odnieść wrażenie, że 9551 to jakiś ewenement w CRT, którego dopadła taka przypadłość.

Co do LCD, to oczywiście one nie migoczą, ponieważ mają większą bezwładność. A 100Hz w nich to marketingowa nazwa układu kompensacji ruchu, taka żeby "lud" potrafił skojarzyć że owe 100Hz to coś dobrego, odnosząc się właśnie do techniki CRT.

Specjaliści od marketingu doszli do wniosku, że warto jest skorzystać z rozpoznawalnej w telewizorach nazwy określonej funkcji, lansowanej dawniej i to całkiem niemałym kosztem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='SlawekR' post='55749' date='09.08.2007, 11:05 ']Uściślijmy: migotanie obrazu przy 50Hz, to przypadłość wszystkich telewizorów kineskopowych. Bo po tym co napisałeś wyżej, to ktoś może odnieść wrażenie, że 9551 to jakiś ewenement w CRT, którego dopadła taka przypadłość.[/quote]

No tak, migotanie przy 50Hz to normalna rzecz - mnie chodziło o przypadłość braku trybu 100Hz dla wejść zewnętrznych. Jakoś nie chce mi się wierzyć że wszystkie CRT tak mają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Samsung 409P tak nie ma.
Ale 100Hz okazuje się tu wadą.
Np. menu w PS3 lekko drga w pionie.
Objawia się to też w grach (menu Moto Storm-a) potem w grze już jest O'K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Drga bo wyświetla obraz z przeplotem. A przy 50Hz tego nie ma? Jeśli tak jest to widać deinterlacer działa tylko przy 50Hz, ale to by było dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
U mnie po hdmi dziala tylko 576i (lub P juz sam nie wiem)Natomiast na 720P i 1080i nie chce sie przelaczyc.Czy ktos moze wie dlaczego tak sie dzieje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi