Skocz do zawartości
Ireneusz W

Jak ustawić LG oled cx55 przed samo załączeniem

Rekomendowane odpowiedzi

WItam mam pytanie czy jest możliwość w ustawieniach zaznaczyć aby TV nie załączył się sam podczas wyłączenia i załączenia prądu bo miałem taki przypadek dziś tylko nie wiem jak długo nie było prądu ? ale rano TV był załączony i w dodatku załączył się SMARTBOX który mam też podłączony do TV ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej bym przypuszczał ze to smart box po cec uruchomił tv a nie odwrotnie ale mogę się mylić

Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Ireneusz W napisał:

WItam mam pytanie czy jest możliwość w ustawieniach zaznaczyć aby TV nie załączył się sam podczas wyłączenia i załączenia prądu bo miałem taki przypadek dziś tylko nie wiem jak długo nie było prądu ? ale rano TV był załączony i w dodatku załączył się SMARTBOX który mam też podłączony do TV ? 

A skąd wiesz, ze to ten smartbox go nie włączył?

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem. Sprawdź czy smart box się włącza sam jak odłączysz i włączysz do kontaktu. Może nie być możliwości wyłączenia czegoś takiego. Ale nie mam smart box więc nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to mój się nie włącza w takiej sytuacji. Wiem za to że różne odtwarzacze to robią. Ten media box ma wogole włącznik? Czy się włącza jak podpina się zasilanie?

A tv nie ma żadnej opcji z tego co wiem. Można ewnetualnie wyłączyć żeby nie wybudzał się gdy przez cec jakieś urządzenie go o to 'prosi'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Ireneusz W napisał:

ale jeszcze jedno pytanie czy TV ma jakieś zabezpieczenie przed tym wyłączeniem i załączeniem prądu ? 

A w czym jest problem żeby odłączyć smartboxa, wyjąc wtyczkę tv z gniazdka i włożyć ponownie. Będziesz wiedział czy to tv się sam włączył czy nie.

jak kupisz ups i podłączysz do niego tv to będziesz miał zabezpieczenie w tv przed wylaczaniem prądu…  :)

U mnie jeszcze nigdy tv sam się nie włączył po powrocie zasilania po jakiejś ewentualnej przerwie.

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zaraz sprawdzę i napiszę a to pytanie do lukcinek- Można ewnetualnie wyłączyć żeby nie wybudzał się gdy przez cec jakieś urządzenie go o to 'prosi' gdzie znajdę te ustawienie cec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawienia połączenia urządzenia i wyłączyć auto power sync

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc tak wyłączyłem z prądu smartbox kabel bo nie ma wyłącznika po włączeniu zaraz przełączył się TV na smartbox i logo tego urządzenia jwszcze raz pytanie do lukcinek napisz proszę dokładnie gdzie znajdę te funkcję cec oczywiście piszemy o tym samym TVLG OLED CX 55?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam bx. No to jak nie ma włącznika to wiadomo że się włącza :)Wszystkie Ustawienia tv na belce po lewej stronie Potem zakładka połączenia i następnie ustawienia połączenia urządzenia. Tak jest u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, lukcinek napisał:

Ja mam bx. No to jak nie ma włącznika to wiadomo że się włącza :)Wszystkie Ustawienia tv na belce po lewej stronie Potem zakładka połączenia i następnie ustawienia połączenia urządzenia. Tak jest u mnie.

mam i wyłączyłem ale teraz chyba będę musiał poszperać w ustawieniach w smart box czy tam jest jakaś opcja wyłączenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W smart box nic się nie ustawi bo jak nie ma włącznika to zawsze się będzie włączał jak się prąd pojawi po zaniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, lukcinek napisał:

W smart box nic się nie ustawi bo jak nie ma włącznika to zawsze się będzie włączał jak się prąd pojawi po zaniku.

ok dzięki za pomoc i zdrowych świąt życzę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy. Również życzę wszystkiego dobrego w te i przyszłe święta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi