Skocz do zawartości
czp

LG OLED 65C11LB - rozpoznawanie głosu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

No i od wczoraj na ścianie wisi  LG OLED 65C11LB. Nawet spasował na łapę po  poprzedniku czyli plazmie  Panasonic TX-P50ST60E.

Ogólne porównanie tych telewizorów - no to po prostu na wielki plus dla OLED..

LG po uruchomieniu i spersonalizowaniu, zaraz zaktualizował system. 

Jedna rzecz to nie działa rozpoznawanie głosu.  Po naciśnięciu na pilocie mikrofonu wyskakuje napis. 

" Prosimy o cierpliwość. Rozpoznawanie głosu będzie wkrótce dostępne. "

Ktoś coś wie o co chodzi, przecież rozpoznawanie głosu  działa nawet w C9. ?  Może trzeba jeszcze coś ustawić ?

glos9.thumb.jpg.3bbcd4be14ea1c1b53ba596f42f8803b.jpg

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim LG B9 po roku użytkowania wczoraj pojawił się właśnie taki komunikat jak pokazujesz. Może były jakieś problemy techniczne? Wcześniej działało jak ta lala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, czp napisał:

Witam.

No i od wczoraj na ścianie wisi  LG OLED 65C11LB. Nawet spasował na łapę po  poprzedniku czyli plazmie  Panasonic TX-P50ST60E.

Ogólne porównanie tych telewizorów - no to po prostu na wielki plus dla OLED..

LG po uruchomieniu i spersonalizowaniu, zaraz zaktualizował system. 

Jedna rzecz to nie działa rozpoznawanie głosu.  Po naciśnięciu na pilocie mikrofonu wyskakuje napis. 

" Prosimy o cierpliwość. Rozpoznawanie głosu będzie wkrótce dostępne. "

Ktoś coś wie o co chodzi, przecież rozpoznawanie głosu  działa nawet w C9. ?  Może trzeba jeszcze coś ustawić ?

glos9.thumb.jpg.3bbcd4be14ea1c1b53ba596f42f8803b.jpg

Czy pilot jest sparowany ??  Parowanie pilota Magic ??     http://kr.eguide.lgappstv.com/manual/w16_mr/dvb/Contents/control/remotemagic_e_c_a_t/pol/w3a__control__remotemagic_e_c_a_t__pol.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dzisiaj już funkcja głosowa działa .

No zmieni kanał, przyciszy, pogłośni - to ok. :)

Tylko jak ją zmusić aby rozpoznała polecenia  np. " wyłącz funkcję oszczędzania energii"  albo " ustaw funkcję oszczędzania energii na AUTO" - badam do tego celu różne komendy i bez rezultatu, przeważnie włącza mi odtwarzacz multimediów albo wyszukuje po YouTube. :) - ktoś coś podpowie. ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podpowiem ..

Olej to .. musi minąć jeszcze dobrych kilka lat by komendy głosowe działały tak jakbyś chciał 

Kup pilota analoga za kilkanaście zł i będziesz mógł Eco sobie guziczkiem włączać jak chcesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyższe komendy  te działające uruchamiam po naciśnięciu przycisku mikrofonu na pilocie.

Spróbowałem jeszcze uruchomić  dedykowanymi do tego celu na pilocie przyciskami 'Google Assistant"  lub " Amazon Aleksa" - ale tu dostaje komunikaty napisy,  " że funkcja w tym kraju nie jest dostępna " - no to już sam nie wiem może gdzieś brakuje jakiegoś ustawienia ??

Nooo chyba, że wymagane jest założenie konta LG.

Edytowane przez czp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też od wczoraj wisi ten model ,zdecydowałem na zakup z 3 ratami które płaci sklep. Miały być słuchawki w promocji .ale nie było . Obraz żyleta !!!Ale problemów ani przed ani po aktualizacji nie miałem z rozpoznawaniem głosu .

Edytowane przez rumun1979

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A 'Google Assistant"  lub " Amazon Aleksa"Ci działa ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.12.2021 o 12:38, Eleonor napisał:

Olej to .. musi minąć jeszcze dobrych kilka lat by komendy głosowe działały tak jakbyś chciał 

Wczoraj wieczorem z ciekawości sprawdziłem na swoim LG jak działa sterowanie telewizorem za pomocą wybierania głosowego. Więc podstawowe aplikacje można uruchomić komendą  np. "włącz aplikację Apple TV", można zmienić kontrast, komenda "tryb obrazu żywy" zmienia na żywy. Myślę że całkiem ładnie jak na początek. Jak znajdę czas pobawię się z innymi ustawieniami telewizora. Pozdrawiam.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, z ciekawości sprawdziłem też jak działa to wybieranie głosowe na moim Oledzie LG B9. I tak jak napisał kolega afflux działa to nawet nieźle. Zmiana kanałów, poogłaszanie, włączenie YouTube, cz Apple TV jest OK. Powrót do poprzedniego kanału, wybór danego programu. Nie korzystam z tego gdyż używam uniwersalnego pilota Logitech Harmony.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"czp" co zrobiłeś że zaczęło działać wybieranie głosowe? Mam taki sam komunikat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi