Skocz do zawartości
Pa wel

Projekt kina w kawalerce

Rekomendowane odpowiedzi

Wykańczam właśnie swoją kawalerkę. I zastanawiam się nad multimediami. Ta ściana gdzie liczniki na wode będzie tam kuchnia. Na długość pokój ma 5.80m. 
Na początku brałem pod uwage tv 55-60cali  na ścianie miedzy oknami odchylany 90 stopni na wieszaku. Ale ostatnio zacząłem myśleć o jakimś projektorze i ekranie projekcyjnym. Tylko on wyjdzie mniej więcej na środku ściany miedzy oknami. Jak to rozgryźć. Zawsze marzył mi się projektor.  Mieszkanie jest jasne.

268524D5-D673-4F5D-B29D-3F087B4B61A3.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega wyżej mądrze radzi, idź za jego wskazówkami - dla Ciebie najlepiej kupić tv o dobranym do miejsca calarzu (podaj budzet jaki chcesz przeznaczyć).

PS. Ładna podłoga 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pod projektor chcesz jakoś tam dostosować pokoj a normalnie na środku krótkiej ściany nie możesz telewizora postawić, tylko jakieś wieszaki odchylane, pod kątem wymyślasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Tofikmax napisał:

Nie możesz postawić sofy tyłem do kuchni ? Po , co na nią patrzeć ? ;)

W teori mógłbym ale dosyć wąsko tam będzie i stracę możliwość postawienia stolika i dwoch  krzeseł. Niestety mała powierzchnia. Sztuka kompromisów. Wedlug projektu miał być taki regał. Ale doszedłem do wniosku że to kiepski pomysł. C8FA364A-AC06-4526-A9EF-4504487A1E61.thumb.png.2de04958569dc1388a8813290871dbe0.png

AED0ED6C-DBBA-4B68-98BB-3BDE137344D7.jpeg

13 godzin temu, Xisiek napisał:

Kolega wyżej mądrze radzi, idź za jego wskazówkami - dla Ciebie najlepiej kupić tv o dobranym do miejsca calarzu (podaj budzet jaki chcesz przeznaczyć).

PS. Ładna podłoga 👍

Do 4 tyś PLN odległość od telewizora jest około 3.5m 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wychodzi 65 cali Panasonic HX 8.. , nic lepszego w tym budżecie obrazowo nie kupisz. PS. Od projektorów to mamy tu expertow, wiec raczej oni Ci wyklarują, ale klasowy obraz z projekcji aby złapać to imho budzet + zero po czwórce na pomieszczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem kilka innych opcji na necie. Nie chce zabudowywać takim regałem. Bo optycznie sporo miejsca stracę. A co sądzicie o takich uchwytach sufitowych? Moje mieszkanie ma 240cm wysokości

52FA5437-9421-4DEC-9EAF-EB8CEA7C1B7B.jpeg

CC55AA41-6D7D-4D8C-8004-462E29430A6A.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matryca zawieszona w taki sposób będzie już bardziej wrażliwa na katy, wiec to raczej średni plan patrząc w ten sposób. Znowu wydaje mi się, ze kolega wyżej dobrze radzi 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi