Pa wel 0 Napisano 21 Października 2021 Wykańczam właśnie swoją kawalerkę. I zastanawiam się nad multimediami. Ta ściana gdzie liczniki na wode będzie tam kuchnia. Na długość pokój ma 5.80m. Na początku brałem pod uwage tv 55-60cali na ścianie miedzy oknami odchylany 90 stopni na wieszaku. Ale ostatnio zacząłem myśleć o jakimś projektorze i ekranie projekcyjnym. Tylko on wyjdzie mniej więcej na środku ściany miedzy oknami. Jak to rozgryźć. Zawsze marzył mi się projektor. Mieszkanie jest jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 22 Października 2021 Ładne mieszkanie ale to nie miejsce na projektor. Kup sobie lepiej TV 85" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pa wel 0 Napisano 22 Października 2021 Telewizor musialby byc na tej ścianie odchylany na uchwycie w strone drzwi balkonowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 22 Października 2021 Kolega wyżej mądrze radzi, idź za jego wskazówkami - dla Ciebie najlepiej kupić tv o dobranym do miejsca calarzu (podaj budzet jaki chcesz przeznaczyć). PS. Ładna podłoga 👍 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 22 Października 2021 To pod projektor chcesz jakoś tam dostosować pokoj a normalnie na środku krótkiej ściany nie możesz telewizora postawić, tylko jakieś wieszaki odchylane, pod kątem wymyślasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 22 Października 2021 Nie możesz postawić sofy tyłem do kuchni ? Po , co na nią patrzeć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pa wel 0 Napisano 23 Października 2021 10 godzin temu, Tofikmax napisał: Nie możesz postawić sofy tyłem do kuchni ? Po , co na nią patrzeć ? W teori mógłbym ale dosyć wąsko tam będzie i stracę możliwość postawienia stolika i dwoch krzeseł. Niestety mała powierzchnia. Sztuka kompromisów. Wedlug projektu miał być taki regał. Ale doszedłem do wniosku że to kiepski pomysł. 13 godzin temu, Xisiek napisał: Kolega wyżej mądrze radzi, idź za jego wskazówkami - dla Ciebie najlepiej kupić tv o dobranym do miejsca calarzu (podaj budzet jaki chcesz przeznaczyć). PS. Ładna podłoga 👍 Do 4 tyś PLN odległość od telewizora jest około 3.5m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 23 Października 2021 No to wychodzi 65 cali Panasonic HX 8.. , nic lepszego w tym budżecie obrazowo nie kupisz. PS. Od projektorów to mamy tu expertow, wiec raczej oni Ci wyklarują, ale klasowy obraz z projekcji aby złapać to imho budzet + zero po czwórce na pomieszczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 23 Października 2021 Ten "regał" ścianka, to był bardzo dobry pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pa wel 0 Napisano 24 Października 2021 znalazłem kilka innych opcji na necie. Nie chce zabudowywać takim regałem. Bo optycznie sporo miejsca stracę. A co sądzicie o takich uchwytach sufitowych? Moje mieszkanie ma 240cm wysokości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 25 Października 2021 Matryca zawieszona w taki sposób będzie już bardziej wrażliwa na katy, wiec to raczej średni plan patrząc w ten sposób. Znowu wydaje mi się, ze kolega wyżej dobrze radzi 😊 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pa wel 0 Napisano 25 Października 2021 Zostaje w takim razie takie rozwiazanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach