Skocz do zawartości
raf7705

Amazon prime video.

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, somerset napisał:

Jetses w stanie sprawdzić bitrate u siebie na Apple tv ?

Niestety nie mogę tego sprawdzić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.10.2021 o 21:28, raf7705 napisał:

Infiniti

Szkoda tylko że marny jest ten film, nie dotrwałem do końca. Porażka. 

Znalazłem ciekawostkę, nie wiem jak to się przekłada na przesyłanie strumieniowe w obu serwisach. Ale pliki do pobrania na Netflix i Amazon znacząco się różnią wielkością. To może świadczyć o tym że Amazon ma lepszy bitrate albo że Netflix ma lepszy algorytm kompresji - jedna wątpię w to drugie :)

Amazon ma cztery tryby obrazu:

• Oszczędzanie danych - 0,14 GB na 1 godzinę wideo
  • Dobra — około 0,27 GB na 1 godzinę wideo
  • Lepiej - około 0,77 GB na 1 godzinę wideo
  • Najlepsza — około 1,82 GB na 1 godzinę wideo

Netflix ma dwa tryby obrazu:

• Standard - około 270 MB na 1 godzinę wideo
  • Wyższa - około 400 MB na 1 godzinę wideo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich którzy korzystają z paltformy Amazon Prime. Na początku polecam film "Mój cudowny syn" - tytuł oryginalny "Beautiful Boy". Porusza on dość trudny i bolesny temat czyli narkomanie i alkoholizm dziecka. Film jest mocny i ciężki, szczególnie dla mnie jako ojca dorastajacego dziecka. Film jest w jakości UHD i HDR, muzyka która tworzy tło dla scen jak i historii jest świetnie dobrana, wspaniałe uzupełnia obraz. Ciekawostka jaką późno odkryłem to funkcja X-Ray. Wchodząc w tą zakładkę mamy podział filmu na sceny jak przy nośniku fizycznym. Dodatkowo mamy materiał bonusowy (w tym filmie tylko zdjęcia z planu) , kolejno to obsada i muzyka. Jeżeli spodobał na się jakiś utwór mamy dostęp do wykonawcy oraz tytułu i możemy przejść do sceny w której użyto tego wykonawcę. Bardzo pożyteczna zakładka, brawo dla Amazon. Kończąc proszę wszystkich zainteresowanych o lekki nacisk na administrację aby przeniesiono ten temat w bardziej dostępne miejsce, najlepiej aby stworzono osobny dział dla platform streamingowych. Pozdrawiam wszystkich. 

• Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam kolejny produkt Amazon, tym razem serial.

https://www.primevideo.com/detail/The-Pack/0TN70I1BKE2PAVMMO0H3QBT98H

Program dla właścicieli psów, ale nie tylko. Naprawdę polecam - świetna zabawa, dużo pozytywnej energii, ciekawe zadania dla uczestników,  krótko mówiąc dobrze zrobiony program rozrywkowy z elementami zdrowej rywalizacji ,warto obejrzeć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi