Petrydz 0 Napisano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) Cześć, Mam projektor Epson TW650, do niego podłączony chromecast za pomocą HDMI. Chciałbym dźwięk przenieść na kino domowe. Pojawia się pytanie w jaki sposób to zrobić? Czy muszę mieć amplituner z wyjściem HDMI? Jedno HDMI jest wolne. Chciałbym żeby dźwięk nie leciał z glośników wewnętrznych projektora, tylko do amplitunera, który rozdzieli dźwięk na głośniki. Z tego co widać na zdjęciu jest wyjście Audio w projektorze. ”Złącze USB 2.0 typu A, Złącze USB 2.0 typu B, Bezprzewodowa sieć LAN IEEE 802.11b/g/n (WiFi 4), Wejście VGA, Wejście HDMI (2x), Wejście sygnału kompozytowego, MHL, Wejście audio typu cinch: Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Petrydz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 20 Sierpnia 2021 A to audio, to wyjście, czy wejście,?Rozumiem że twój amplituner, nie ma HDMI...Jeśli to jest wyjście z projektora (choć wątpię), to lecisz kablem stereo chinch do AVR.Normalnie Chromecast powinien być podłączony do HDMI w AVR a z niego kablem HDMI do projektora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petrydz 0 Napisano 27 Sierpnia 2021 Chromecast ma być podłączony do amplitunera? Podłączyłem Chromecast do amplitunera wejściem HDMI. Projektor połączyłem z amplitunerem HDMI. Nic z tego nie wyszło, obraz nie jest przesyłany do ampa, dźwięku nie ma na kinie domowym. Podłączenie kablem RCA projektora z ampem też nic nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sudido 0 Napisano 21 Listopada 2021 Rozwiązałeś problem? Od kilku dni próbuję zmusić projektor do wyświetlania obrazu. Chromecast podłączony hdmi do amplitunera denon. Z amplitunera wyjście HDMI kablem (10 metrów) do projektora Epson tw740. Brak obrazu na projektorze. amplituner odtwarza dźwięk. Sygnał podany do amplitunera z dekodera sat przekazywany jest do projektora tym samym kablem HDMI bez zakłóceń. Przy podpięciu na wyjściu HDMI z amplitunera - telewizor Philips wszystko działa wyśmienicie zarówno sat jak i Chromecast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petrydz 0 Napisano 21 Listopada 2021 Niestety nie poradziłem sobie. Podłączyłem PS4 kablem optycznym do Amplitunera, konsole HDMI do projektora i tak ominąłem problem odtwarzania z serwisów typu Netflix etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach