Rafal D. 0 Napisano 12 Grudnia 2007 Witam, Czy telewizor TX-32LX70P można podłączyć do komputera (PC)? Czy telewizor obsługuje rozdzielność komputera 1366x768? Czy dobrze gra się w gry komputerowe? Jaka jest jakość obrazu? Czy format obrazu zmienia się automatyczne, np. 16:9 lub 4:3? Proszę o odpowiedź? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawels71 0 Napisano 13 Grudnia 2007 [quote name='fiaam' post='73237' date='12.12.2007, 20:10 ']Cyfry na pilocie odpowiadają folderom w menu serwisowym, wcisnij np 2 to wejdziesz do danego menu.[/quote] Dzięki - Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fiaam 0 Napisano 14 Grudnia 2007 [quote name='jazyl' post='72318' date='08.12.2007, 18:16 ']Witam mam właśnie problem z nierównomiernym podświetleniem matrycy, właśnie blisko brzegu pojawiła się łuna wyskości ok. 1 cm i długości ok. 3 cm jest to bardzo wkurzające przy oglądaniu ciemnych scen jak długo taki telewizor musi się "wygrzewać"? dzięki za odpowiedź[/quote] Witam, to nie problem z "wygrzewaniem", masz to samo co ja. Za mocno skręcona matryca, ta plexa osłaniająca matrycę naciska na nią w tym miejscu. Spróbuj przez miękką szmatkę przycisnąc kilka centymetrów od tej "łuny", zobaczysz że zniknie. Ja tak dociskałem w tych okolicach, że zniknęła prawie całkowicie. Jedno jest pewne - Panasonic TAK, montownia w Republice Czeskiej NIE !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawels71 0 Napisano 18 Grudnia 2007 Mam prośbe jak zresetować ustawienia serwisowe ,bo namieszalem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawels71 0 Napisano 22 Grudnia 2007 [quote name='pawels71' post='74492' date='18.12.2007, 16:54 ']Mam prośbe jak zresetować ustawienia serwisowe ,bo namieszalem![/quote] Już po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sp00kie 0 Napisano 24 Grudnia 2007 [quote name='pawels71' post='75372' date='22.12.2007, 11:19 ']Już po sprawie.[/quote] Jeżeli nie jest to tajemnicą, to napisz jak sobie poradziłeś, może komuś się przyda. pozdrawiam sp00kie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawels71 0 Napisano 24 Grudnia 2007 [quote name='sp00kie' post='75637' date='24.12.2007, 07:35 ']Jeżeli nie jest to tajemnicą, to napisz jak sobie poradziłeś, może komuś się przyda. pozdrawiam sp00kie[/quote] Poustawialem sobie podbarwienia ręcznie ,takie jakie mi odpowiadają (trwalo to kilka dni). Resetowanie ustawień jakie podawaly mi telefonicznie serwisy Panasonica kasowaly tylko ustawienia z menu zwyklego. Chyba nikt niewie jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grobelas 0 Napisano 30 Grudnia 2007 Witam! Na wstępie podzielę się informacją, że TX32LX70P kupiłem jakieś trzy tygodnie temu i do tego nabyłem n-box. Jeżeli chodzi o mój egzemplarz n-box-a, to mogę go podłączyć z LCD poprzez kabel HDMI i mam obraz i dźwięk. Wcześniej w wiadomościach były zawarte informacje, że tylko obraz idzie przesłać przez kabel hdmi, a dźwięk trzeba osobnym kablem prowadzić. Dodam, że wcześniej podłączłem n-box-a, który został zakupiony rok temu i przyznam, że po restarcie przy pierwszym uruchomieniu mogłem cieszyć się obrazem i dźwiękiem. Jednak przy następnym uruchomieniu były już z tym problemy i na nowo trzeba było resetować n-box-a i tak w kółko. Być może coś zmienili przy tych nowych egzemplarzach, w których wszystko jest ok. jeżeli chodzi o sam tv, to zauważyłem nierównomierne podświetlenie matrycy i jest to w samych narożnikach. Jak docisnę obudowę do tv, to problem znika. Czy można coś z tym zrobić, czy może jest to podstawa do reklamacji? Z góry dziękuję za odpowiedź i Życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fiaam 0 Napisano 30 Grudnia 2007 @grobelas, tutaj [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=8441"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=8441[/url] możesz śledzić wątek z nierównomiernym podświetleniem. Niestety jesteś kolejną osobą, która kupiła telewizor z za mocno skręconą matrycą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krasus 0 Napisano 12 Stycznia 2008 Jutro zamierzam dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczy tego telewizorka Potem jeszcze ostateczny wybór platformy cyfrowej (mój ideał to zebrać sport ze wszystkich, dodać C+ filmowy oraz parę programów informacyjnych i muzycznych i już. Dlaczego nie ma w PL firm zajmujących się agregacją kanałów satelitarnych? Czyli zamawiam dokładnie to, to i to i płacę za to co chcę, a nie 500 programów, których pies z kulawą nogą nie ogląda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krasus 0 Napisano 14 Stycznia 2008 No dobra, i już mam problem. :/ Podłączyłem do niego DVD Pioneer DV-535 kablem scart Thomsona KBV115G. I... obraz z DVD jest czarno-biały:/ Próbowałem do AV1 i AV2 i zawsze to samo... Czy ktoś miał podobny problem? Może potrafi pomóc... Z góry dzięki! Pozdrowienia. ps, oczywiście trafiłem na egzemplarz lekko prześwitujący przy jednej z krawędzi - w sklepie nie dało się dojrzeć:/ Będę reklamować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz_d 0 Napisano 30 Stycznia 2008 Witam wszystkich, Czy Panasonic 32LX70P ma funkcję AVL? Chciałbym nabyć ten TV a strasznie denerwują mnie głośne reklamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas63 0 Napisano 30 Stycznia 2008 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz_d 0 Napisano 30 Stycznia 2008 dziękuję za info - a taki fajny ten TV.... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SponToN 0 Napisano 3 Lutego 2008 [quote name='fiaam' post='76427' date='30.12.2007, 14:17 ']@grobelas, tutaj [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=8441"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=8441[/url] możesz śledzić wątek z nierównomiernym podświetleniem. Niestety jesteś kolejną osobą, która kupiła telewizor z za mocno skręconą matrycą.[/quote] nie długo powinieneś coś dla siebie znaleźć bo po tym jak cyfra wygrała walkę o orange ekstraklasę podobno ma być tyo udostępnione innym operatorom cyfrowym w tym nce czy polsat cyfowemu jako dodatkowy pakiet o wartości 39 zł bodajże tak mi się przynajmniej coś o oczy obiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elves 0 Napisano 9 Lutego 2008 Witam Po przeczytaniu tego wątku i kilku recenzji bardzo napaliłem się na ten TV, ale im więcej czytam, tym więcej mam wątpliwości. Zastosowania, w tej kolejności: 1. Xbox 360, w przyszłości także PS3, 2. Filmy, głównie DVD, 3. Kablówka - nie oglądam dużo, ale chciałbym, żeby wyglądała przyzwoicie. Warunki oglądania: niezbyt duży pokój, raczej ciemny, niż jasny, odległość od TV - około 2,5m. Z dotychczasowego doświadczenia wiem, że bardziej podoba mi się obraz o dużym kontraście i nasyconych kolorach. Do tej pory rozważałem jeszcze: Samsung LE32R82B (a może R81, R84? nie bardzo wiem czym się różnią) - za którym przemawia cena, i z tego co znalazłem bogate możliwości ustawienia, dobra współpraca z komputerem/konsolą przez HDMI i VGA) Sony 32S3000 - niezłe recenzje w sieci, według recenzji bardzo dobra czerń i dobre kolory, wbudowany tuner cyfrowy (co prawda mpeg2 i obecnie mało przydatne, ale kto wie...), model D odpada ze względu na cenę Panasonic kusi tymi 100 Hz i niezwykle pozytywnymi recenzjami. Trochę obawiam się jak to będzie wyglądać na żywo (szególnie z konsolą), a funkcji nie da się wyłączyć. W jednej z recenzji znalazłem też informację, że przy podłączeniu przez component i HDMI występuje overscan (we wszystkich rozdzielczościach?). Jeśli to prawda to raczej dyskfalifikuje ten TV dla mnie. Na żywo widziałem jedynie Samsungi i tego Sony, niestety tylko z marnym sygnałem SD. Obraz na Samsungach był bardziej żywy, kontrastowy, lepsze kolory. Nie wiem jak to się ma do trybu "sklepowego", gdzie obraz ma zrobić wrażenie na kliencie, a jak będzie z faktycznym użytkowaniem. Absolutne max to 3000-3200 (Panasonic w agito kosztuje obecnie trochę ponad 3 tys., w zwykłym sklepie w Krakowie znalazłem za 3,3 tys.) Pomóżcie proszę, bo chyba oszaleję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 9 Lutego 2008 (edytowane) [quote name='Elves' post='84643' date='09.02.2008, 16:50 ']Witam Po przeczytaniu tego wątku i kilku recenzji bardzo napaliłem się na ten TV, ale im więcej czytam, tym więcej mam wątpliwości. Zastosowania, w tej kolejności: 1. Xbox 360, w przyszłości także PS3, 2. Filmy, głównie DVD, 3. Kablówka - nie oglądam dużo, ale chciałbym, żeby wyglądała przyzwoicie. Warunki oglądania: niezbyt duży pokój, raczej ciemny, niż jasny, odległość od TV - około 2,5m. Z dotychczasowego doświadczenia wiem, że bardziej podoba mi się obraz o dużym kontraście i nasyconych kolorach.[/quote] Podana kolejność zastosowań wskazuje raczej na Samsunga serii R8x. Dokładnie tak będzie się zachowywał jak to opisujesz/jak tego oczekujesz. 1. Super. 2. Dobrze. 3. Przyzwoicie. Nic dodać, nic ująć . A 100Hz, akurat patrząc pod kątem konsoli, to może czasem wręcz przeszkadzać, generując stany nieustalone i artefakty. Układy kompensacji ruchu są optymalizowane pod kątem naturalnego przekazu telewizyjnego, a nie obrazu generowane sztucznie, komputerowo, o ostro zarysowanych przejściach tonalnych i mocno zdefiniowanych krawędziach. Nawet tak wzorcowo neutralnie działający układ 100Hz, jak ten w Panasonicu, nie przepada za konsolami. Filmy i owszem, ale gry już niekoniecznie. Panasonic działa w sposób bardziej analogowy, z charakteru matrycy, zbliżony do telewizora CRT. Znaczy się bardzo "lubi" telewizję, trochę mniej "lubi" komputer i konsole. Całkiem zresztą jak kineskop . Edytowane 9 Lutego 2008 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elves 0 Napisano 9 Lutego 2008 Dziękuję za odpowiedź, trochę mnie przekonałeś do Samsunga, ale jeszcze nie zrezygnowałem całkiem z Panasonica Na różnych forach znalazłem całkiem sporo wpisów ludzi, którzy używają tego TV razem z konsolą (zarówno X360 jak i PS3) i są zadowoleni. Także w jednej recenzji było napisane, że m.in. dzięki 100Hz Xbox 360 wygląda nawet lepiej i jest bardziej płynny niż na innych panelach. Jedyne co mnie martwi to overscan. Bardzo proszę o potwierdzenie - czy rzeczywiście na tym TV część obrazu przy krawędziach jest niewidoczna i nie ma na to żadnego sposobu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sunnyluk 0 Napisano 9 Lutego 2008 Od dwóch dni również i ja stałem się szczęśliwym posiadaczem 32LX70P Jak na razie oglądam jedynie filmy z komputera (podłączony po kablu DVI-HDMI). W nadchodzącym tygodniu zakupię Nkę. Czytałem o różnych Waszych problemach z podłączeniem tego TV do kompa. Na początku również miałem dziwne obcinanie ekranu na krawędziach... jednak omijam to w taki sposób: Ustawiam np. klonowanie obrazu w Panelu ster. NVidia i w menu "zmiana rozdzielczości" tegoż Panelu ustawiam telewizorkowi 1366x768, daje zastosuj, TV ładnie się przełącza i już nie ma żadnych obciętych krawędzi Przy tej okazji mam pytanie: Standardowo zostawiam ustawioną rozdzielczość telewizora (poprzez komp i panel NVidia) na 1366x768. Jednak gdy zmienię na 1920x1200 to również obraz jest pełny (bez obciętych krawędzi). Oczywiście wszystkie ikonki są zdecydowanie mniejsze Ale czy takie ustawienie TV nie wpływa na niego źle? czy to nie za wysoka jak dla niego rozdziałka? w sumie to jest TV HD Ready... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elves 0 Napisano 10 Lutego 2008 Na komputerze zawsze można pokombinować i ustawić sobie dobrze. W przypadku konsol zazwyczaj jest to niemożliwe lub w niewielkim zakresie. Dlatego tak zależy mi na opinii osób, które używają tego telewizora z PS3 lub Xboxem. Jak wygląda obraz, czy jest obcięty, czy jest na to jakiś sposób? Jak najlepiej podłączyć - component, VGA z rozdzielczością natywną lub zbliżoną, HDMI 720p czy 1080p, czy 100Hz ma negatywny czy pozytywny wpływ na obraz? Właściwie to jestem też ciekawy jak wygląda na nim PS2 albo Xbox (oryginalny) podłączony np. przez SCART RGB albo Component sunnyluk: nie powinno mieć żadnego wpływu, telewizor przyjmuje sygnał w wyższej rozdzielczości a skaluje do natywnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elves 0 Napisano 10 Lutego 2008 No i decyzja zapadła. Po dzisiejszej wizycie w salonie RTV stwierdzam, że Panasonic to jednak TV nie dla mnie. Najlepsze wrażenie zrobiły na mnie Samsungi, szczególnie M87. Teraz już tylko muszę się zastanowić czy wybrać droższy model, czy zostać przy R82. Pozdrawiam i dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sunnyluk 0 Napisano 10 Lutego 2008 OK, czyli spokojnie będę ustawiać 1920x1200 Proszę, niech wypowie się ktoś kto posiada ten TV czyli 32LX70P i podłączony do niego Cyfrowy Polsat bądź N. Stoję przed trudnym wyborem jednej z tych telewizji... i boję się o jakość CP na tym TV. Czytałem, że CP gorzej wygląda od Nki. A jak to jest na naszym TV? Interesują mnie podstawowe kanały TVP1,2,TVN,Polsat a takżę TVN Turbo filmowe i wszelkie Discovery. Gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć o jakości CP byłbym bardzo wdzięczny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gudek 0 Napisano 13 Lutego 2008 Witam, co sądzicie o [b]Samsungu LE32M87BD [/b][/color]/100Hz/, cenowo troche tanszy od Panasonic TX-32LX70P a tez jest juz 100Hz. Prosze o opinie gdyż w tym tygodniu chce ktorys z tych modeli kupić jaki poradzicie? Ogladam głownie cyfrowy polsat /po euro-złączu/ i filmy dvd. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 13 Lutego 2008 [quote name='gudek' post='85603' date='13.02.2008, 23:04 ']Witam, co sądzicie o [b]Samsungu LE32M87BD [/b][/color]/100Hz/, cenowo troche tanszy od Panasonic TX-32LX70P a tez jest juz 100Hz. Prosze o opinie gdyż w tym tygodniu chce ktorys z tych modeli kupić jaki poradzicie? Ogladam głownie cyfrowy polsat /po euro-złączu/ i filmy dvd. Pozdrawiam[/quote] Widzisz, w Samsungu to jest prawie 100Hz, a jak wiadomo "prawie" robi wielką różnicę. Poszukaj, było już o tym na forum. Niestety 100Hz w telewizorach LCD to pojęcie względne. Wiele funkcji rozmaitych mających wspomagać wyświetlanie ruchu można tak nazwać. Na dobry początek proponuję zaobserwować jak zachowuje się na tym tv obiekt poruszający się po skosie, czyli jednocześnie w pionie i w poziomie . Najlepiej jak panoramowane są lekko po skosie kamerą pionowe obiekty, na przykład drzewa. Wbrew pozorom to wcale nie takie rzadkie zjawisko. Będziesz miał jasność czy taki układ kompensacji ruchu Ci odpowiada. Ja tam wolałem go wyłączyć, bo niestety więcej mieszał niż poprawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krasus 0 Napisano 23 Lutego 2008 [quote name='sunnyluk' post='84834' date='10.02.2008, 14:25 ']Proszę, niech wypowie się ktoś kto posiada ten TV czyli 32LX70P i podłączony do niego Cyfrowy Polsat bądź N.[/quote] Witam, ja mam podłączoną 'n' oraz Canal Plus. Co do wyglądu kanałów z n to jest różnie, zależy od samego kanału. nSport i Discovery Channel HD wyglądają cudownie:) MGM ma dobry sygnał i też jest bdb, reszta różnie, ale ogólnie dobrze się ogląda w marę wszystkie potrzebne do życia programy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach