Skocz do zawartości
luksand1

Wydłużona gwarancja producenta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Posiadam telewizor 65nu8052 i w kwietniu kończy mi się gwarancja. Brand Store Samsunga może zaproponować wydłużona gwarancję na 1 2 i 3 lata. Jest to gwarancja producenta. Zastanawiam się nad wykupem. Z telewizora jestem zadowolony i na razie nie myślę nad zmianą. Czy warto wykupić taka gwarancję?

Jak z awaryjnoscią tego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wykupisz, a nic się nie wydarzy - będziesz żałował wydanej kasy.
Jak nie wykupisz, a coś się wydarzy - będziesz żałował, że nie skorzystałeś.

Wysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak wykupisz, a nic się nie wydarzy - będziesz żałował wydanej kasy.
Jak nie wykupisz, a coś się wydarzy - będziesz żałował, że nie skorzystałeś.

Wysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka

I to jest właśnie problem. Ale myślę że chociaż na 2 lata wykupie, żeby spokojnie spać. Informowałem się w zewnętrznych serwisach ile kosztuje podświetlenie to wyszło że 1700. Więc 2 lata za 599 zł spokoju myślę że nie jest zle. 3 lata za 899zl

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykupiłem gwarancję na dodatkowe 3 lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.03.2021 o 09:14, luksand1 napisał:

Posiadam telewizor 65nu8052 i w kwietniu kończy mi się gwarancja. Brand Store Samsunga może zaproponować wydłużona gwarancję na 1 2 i 3 lata. Jest to gwarancja producenta.

to tak można sobie podejść - powiedzieć że się ma tv samsunga (musi być kupiony w brand store?)  i by podali ile zapłacić za rozszerzenie gwarancji?

nawet pod koniec drugiego roku używania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to tak można sobie podejść - powiedzieć że się ma tv samsunga (musi być kupiony w brand store?)  i by podali ile zapłacić za rozszerzenie gwarancji?

nawet pod koniec drugiego roku używania?

Wystarczy dowód zakupu, każdy model ma inną stawkę. Wykupiłem 3 letnią dalsza gwarancję producenta za 899zl.

Wystarczy nawet dzień przed końcem standardowej gwarancji.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponownie: jedyne prawdziwe wydłużenie gwarancji dawałą firma SONY. wszystko inne na rynku to ... UBEZPIECZENIE !!!

A różnica dla klienta jest kolosalna.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to wydłużona gwarancja producenta. To nie jest ubezpieczenie. Rozmawiałem z brand Store Samsunga i infolinią Samsung. Nie jest to polisa ubezpieczeniowa , jak to robią inne sklepy. Mam fakture i nie ma słowa o ubezpieczeniu. Ważne że przez 3 lata nie muszę się martwić jak coś się wydarzy, bo z telewizora jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
43 minuty temu, luksand1 napisał:

Wystarczy dowód zakupu, każdy model ma inną stawkę.

a tv nie trzeba mieć kupiony w brand store?

10 minut temu, pmcomp napisał:

Ponownie: jedyne prawdziwe wydłużenie gwarancji dawałą firma SONY. wszystko inne na rynku to ... UBEZPIECZENIE !!!

to już się zmieniło - ma jak widać samsung - ja dotąd na lodówkę dokupywałem,  z tego co wiem panasonic tez ma możliwe wydłuzenie gwarancji  na 5lat

tylko lg odstaje

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to już się zmieniło - ma jak widać samsung - ja dotąd na lodówkę dokupywałem,  z tego co wiem panasonic tez ma możliwe wydłuzenie gwarancji  na 5lat
tylko lg odstaje
Wystarczy dowód zakupu, paragon, faktura. Nie ważne jaki sklep. Na ubezpieczenie bym się nie pisał, ale na standardowa gwarancję producenta jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Właśnie dzisiaj zarejestrowana dalsza gwarancja producenta. Na następne 3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.04.2021 o 12:17, luksand1 napisał:

Witam. Właśnie dzisiaj zarejestrowana dalsza gwarancja producenta. Na następne 3 lata.

Zazdroszcze decyzji,U mnie gwarancja minęła 6 tygodni temu na Samsung UE75NU8005.masakra .kilka dni temu zepsuł się panel i nie warto wymieniać,8tyś poszło w piz..,następny tv będzie z przedłożoną gwarancja na pewno,pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zazdroszcze decyzji,U mnie gwarancja minęła 6 tygodni temu na Samsung UE75NU8005.masakra .kilka dni temu zepsuł się panel i nie warto wymieniać,8tyś poszło w piz..,następny tv będzie z przedłożoną gwarancja na pewno,pozdrawiam!
Witam. Współczuję. U mnie za 65 cali jak się orientowałem to podświetlenie jest zintegrowane z matrycą i koszt 2900. Więc się zdecydowałem na dalsze 3lata za 900 zł. Wykup gwarancję ale nie tą w sklepie. Tylko gwarancja producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.04.2021 o 16:52, luksand1 napisał:

Witam. Współczuję. U mnie za 65 cali jak się orientowałem to podświetlenie jest zintegrowane z matrycą i koszt 2900. Więc się zdecydowałem na dalsze 3lata za 900 zł. Wykup gwarancję ale nie tą w sklepie. Tylko gwarancja producenta.

Tak właśnie zamierzam zrobic teraz przy kupnie nastepnego.pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi