Skocz do zawartości
  • 0
Jaroo18

Tv samsung - ciemne pionow paski (plamy) po bokach ekranu

Pytanie

Witam serdecznie kupiłem już kolejny telewizor samsunga i z kolejnym mam problem, na ekranie widać po bokach ciemniejsze pasy. Czy możecie Państwo doradzić czy telewizor się nadaje to serwisu? Trochę poczytałem na ten temat w internecie i ludzie piszą ze to jakiś tzw clouding lub bounding występujący właśnie w matrycach od samsunga, nie ukrywam ze jest to trochę denerwujące bo ten „powidok” rzuca się za każdym razem w oko. Prosił bym was o poradę co z takim problemem zrobić czy oddać tv czy poprostu to zignorować. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na zdjęciu może tak bardzo nie widac ale jak sie patrzy w tv to niestety jest to widoczne. Tv kupiony w sobote....

IMG_0816.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Miałem dokładnie to samo w 3 egzemplarzach Samsunga TU7100 i wiem jak to denerwuje i że faktycznie na zdjęciach tego tak mocno nie widać. Ja swoje kupiłem przez internet dlatego oddałem do sklepu bez bawienia się w serwis :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ja też kupiłem przez internet, i problem w tym ze nie bardzo teraz chce go zwracac bo zostane bez tv prze jakis czas, zastanawiam sie czy na serwis nie dzwonic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

To jest nienaprawialne gdyż nie jest to wada a cecha. Masz po prostu pecha. Jak kupiłeś przez neta to lepiej oddaj bo serwis ci tego nie naprawi tylko stracisz czas i termin na zwrot telewizora minie a wtedy będziesz w czarnej du...

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Znaczy ze co? wedlug samsunga? te pasy sa zaleta? Kur... chyba jednak oddam i nigdy wiecej juz samsunga nie kupie bo z poprzednim mialem pol roku po zakupie juz wypalone piksele 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Niestety, takie czasy. Żeby kupić w miarę dobry telewizor, trzeba iść w topowe modele.

Ps.
Cecha, to nie zaleta ani wada, tylko cecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
22 godziny temu, Jaroo18 napisał:

Trochę poczytałem na ten temat w internecie i ludzie piszą ze to jakiś tzw clouding lub bounding występujący właśnie w matrycach od samsunga, nie ukrywam ze jest to trochę denerwujące (...)

Clouding, DSE/vertical banding występuje w praktycznie każdym LCD, w mniejszym lub większym stopniu i nie jest to bynajmniej cecha/wada ograniczona do Samsunga. Należy tez dodać, ze im tańszy tv tym większe ryzyko takiej niespodzianki.

18 minut temu, Jaroo18 napisał:

Porażka totalna jest z tymi samsungami. Oddam go i wezme jakis LG.

Może być podobnie, poza tym LG to najpewniej IPS wiec możesz się zdziwić. Chcesz coś innego bierz Panasonica i dokup sobie boxa bo smart jest w nim mocno podstawowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
3 minutes ago, Xisiek said:

Clouding, DSE/vertical banding występuje w praktycznie każdym LCD, w mniejszym lub większym stopniu i nie jest to bynajmniej cecha/wada ograniczona do Samsunga. Należy tez dodać, ze im tańszy tv tym większe ryzyko takiej niespodzianki.

Może być podobnie, poza tym LG to najpewniej IPS wiec możesz się zdziwić. Chcesz coś innego bierz Panasonica i dokup sobie boxa bo smart jest w nim mocno podstawowy.

Panasonic napewno odpada, moja mama ma i wiem ze tam smart to jest totalna porażka. Czyli co byś proponował? zostawic tego samsunga skoro z LG tez nie ma zadnej pewnosci co bedzie? wiekszego budżetu na tv tez nie mam jak 500 euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
2 minuty temu, Jaroo18 napisał:

Panasonic napewno odpada, moja mama ma i wiem ze tam smart to jest totalna porażka. Czyli co byś proponował? zostawic tego samsunga skoro z LG tez nie ma zadnej pewnosci co bedzie? wiekszego budżetu na tv tez nie mam jak 500 euro.

Panasonic GX8.. lub HX8.. i boxa z Androidem. Nie kupisz telefonu z super aparatem za 200 EUR i tak samo nie licz na cuda w podstawowym tv. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Wiesz ja nie liczę na cuda na podstawowym telewizorze no ale umowmy sie ze kwota około 2000zl to nie jest tez 200zl i czlowiek wymaga przynajemniej tego zeby ta matryca nie miala jakis smiesznych defektów, moj poprzedni samsung ktorego kupowałem w 2017 roku tez po kilku miesiacach pokazał wypalone piksele, za niego dałem 749euro to tez za mało? no szkoda zeby czlowiek musial po 1500 euro wyrzucac zeby mogl liczyc na poprawnie dzialajaca matryce w telewizorze. To do rzeczy, sugerował byś zwracać ten telewizpr czy jednak dać sobie spokój juz ze zwrotami i go poprostu zostawic? wiecej niz 500 euro nie moge przeznaczyc na telewizor a tak jak pisalem wczesniej zadnego panasonica nie kupie napewno, myslalem o LG ale skoro tez nie ma pewnosci to nie wiem czy jest poprostu sens ten tv zwracać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

W tej cenie o Panasonicu to zapomnij:) Pozostają koreańskie wynalazki:)

Droższe tv też mają jakieś wady matryc, lub mogą się wypalić jak oledy. Poczytaj o wypaleniach , zafarbach itp, itd.

Jak zakup przez neta to bym oddał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

No niestety 1500 eurasow za 55" trzeba dać, wtedy powinno być Ok.
Albo szukaj używane 55" Q90R. Za 500 go raczej nie kupisz ale może 600-700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dobra Panowie dzięki za wszystkie odpowiedzi, poprostu zostawie jednak ten tv i bede obserwował co sie bedzie działo jak sie pojawia inne defekty wtedy bede wzywal serwis bo gwarancja jest 2 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
1 godzinę temu, Jaroo18 napisał:

no szkoda zeby czlowiek musial po 1500 euro wyrzucac zeby mogl liczyc na poprawnie dzialajaca matryce w telewizorze. 

Pocieszę Cię, nawet przy tej kwocie 100% gwarancji nie ma.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Faktycznie jest to pocieszenie :) dlatego poprostu zostawie ten telewizor i bede obserwował sytuacje i w razie wiekszych problemow poporostu bede wzywal serwis bo bez sensu teraz oddawac kupic nowy i moze trafie na jeszcze gorsza matryce niz ta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi